Šta je prostamid čaj i kako se koristi?

 

Prostamid čaj već godinama pomaže muškarcima u liječenju upale prostate

Nije nepoznanica da zajedno sa starosti dolaze brojni zdravstveni problemi. Kod muškarca u zrelijim godinama prostata je naizloženija riziku upale.

Prema mišljenima određenih stručnjaka muškarci preko 20 godina starosti se broje također sa upalom ove žlijezde.

Kako bi se spriječio razvoj bolesti i dodatno zaštitila prostata poželjno je da se više pažnje posveti općenito cjelokupnom zdravlju.

Kao prevencija sve se više koristi prostamid čaj. Napravljen je od potpuno prirodnih sastojaka koji zajedno pomažu u regulaciji i očuvanja zdravlja najvažnije žlijezde kod muškaraca.

Koji su zapravo sastojci koji se nalaze u poptuno prirodnom čaju? U prostamidu se nalaze ljekovite biljke:

 • Ruzmarin
 • Listovi Peršuna
 • Listovi Breze
 • Kopriva
 • Brusnica

Sve navedene biljke inače su bogate ljekovitim svojstvima koji su pogodni u očuvanju mokraćnih kanala, krvnih sudova ali i poboljšanju cjelokupnog imunološkog sistema.

Brusnica je poznata po tome što ima antioksidantsko dejstvo i antikancerogeno dejstvo. Njena svojstva otežavaju bakterijama zadržavanje na stijenkama mokraćnog sistema.

Zbog toga ona je izuzetan zaštitnik od raznih infkecija koje mogu pogoditi mokraćni sistem. Brusnica je pogodna za muškarce ali i za žene.

Listovi Peršuna su poznati po tome što efikasno ispiru bakterije iz urinarnog trakta.Tako je on izvrstan  u liječenju prostate, čak se liječnici preporučuju čaj sa listovima Peršuna nakon operacije prostate kako bi se pacijenti brže oporavili.

Također, peršun potiče i pomaže u izlučivanju soli iz organizma pa se na taj način smanjuje krvni pritisak. Ima značajan učinak i u borbi protiv gojaznosti, te povećava elstičnost krvnih sudova.

Ruzmarin zovu eliksirom mladosti. Naravno njegovo glavno ljekovito svojstvo kao i u prthodnim navedenim biljkama je zaštita od upala mokraćnog sistema.

Ujedno je svrstan među najsnažnije prirodne antioksidanse, te je bogat ljekovitim sastojcima poput vitamina A, B1, B2, B3, B6 i B12, biotinom, betakarotenom, vitmaminima C, D, E i K.

Dokazano je da Kopriva potiče mokrenje i pražnjenje mokraćnog mjehura. Zbog toga ima značajna protupalna dejstva koja su pogodna posebno za muškarce.

Iz tog razloga često se koristi u liječenju mokraćnih upala, najčešće po pitanju prostate.

Druga po redu važna uloga Koprive je detoksifikacija neželjenih materija iz organizma. Zbog velike količine željeza koristi se  kod slabokrivnih osoba.

S druge strane Listovi Breze koriste se za terapiju navodnjavanja tj. za ispiranje mokraćnih puteva. Njena upotreba je prisutna i u liječenju artritisa, osipa na koži i gubitka kose.

Sve navedene biljke koje se nalaze u sastavu prostamid čaja imaju pogodno djelovanje na zaštitu mokraćnog kanala. Zajedno dodatno održavaju zdravlje prostate kod muškaraca koje je veoma izloženo riziku u zrelijim godinama.

šta je prostamid čaj i kako se koristi?
DES

Gdje kupiti prostamid čaj?

Iako je prostamid veoma popularan među muškarcima njega ne možete pronaći na policama većim supermarketa, drogerija ili apoteka.

Prostamid čaj se jedino može naručiti online putem. Često je i na promotivnim akcijama. Trenutno se može naručiti za 55 KM tj. 28 € što je povoljna cijena s obzirom na količinu i njegovo dejstvo.

Kako biste bili sigurnu u kupovinu čaja preko online stranica preporučujemo da dobro istražite da li je stranica prava, jer često možete pronaći web stranice koje su namijenjene da bi vas prevarili.

Stoga, oprez je u ovom slučaju dosta važan.

Može se piti čisto zbog dodatne zašitite ili u slučaju prostatitisa. Svakako ako želite koristiti prostamid čaj kako biste izliječili upalu poželjno je da prvo razgovarate sa vašim liječnikom.

Prem iskustvima korisnika sa prostamid foruma čaj pomaže u poboljšavanju života muškarca koji se bori sa poremećajima poput hroničnog prostatitisa ili adenomom prostate.

Čaj ima antibakterijsko svojstvo koji uništava patogene bakterije i mikroorganizme koji su glavni uzročnici prostatitisa tj. upale prostate.

Kako biste na vrijeme uočili sve simptome prostatitisa u nastavku ćemo navesti koji su najčešći simptomi. Također, detaljno ćemo se osvrnuti na prostatitis i njegove vrste. Vjerujemo da je poznavanje osnovnih infromacija o ovoj bolesti može pomoći da na vrijede odete kod urologa i zaštitite vaše zdravlje.

Sve o prostati što morate znati

Prostata je mala žlijezda koja se nalazi odmah ispod bešike.  Tačnije oko uretre, što je cijev koja prenosi mokraću iz bešike.

Ona proizvodi neke od tečnosti sadržanih u vašem sjemenu. Tečnost sadrži posebne enzime i hormone koji pomažu vašim spermatozoidima da pravilno funkcionišu, što znači da prostata igra ključnu ulogu u plodnosti kod muškaraca.

Mišići koji se nalaze u prostati takođee pomažu da se sperma progura kroz uretru kada dolazi do ejakulacije.

Nije neobična pojava da prostata postaje sve veća kako muškarci budu stariji. Prema istraživanjima otprilike polovina muškaraca starijih od 50 godina doživljava  benignu hiperplaziju prostate, što znači oticanje ili povećanje prostate.

Kod nekih muškaraca, uvećana prostata ne izaziva nikakve simptome niti predstavlja smetnju. Dok drugi će otkriti da uvećana prostata uzrokuje simptome poput:

 • poteškoće s mokrenjem,
 • potreba za učestalim mokrenjem
 • buđenje tokom noći za odlazak u toalet
 • bol ili peckanje prilikom mokrenja
 • ili bol prilikom ejakulacije
šta je prostamid čaj i kako se koristi?
DES

Prostatitis – liječenje i simptomi

Prostatitis je zapravo upala prostate. Razlikuje se od uvećane prostate, iako su neki od simptoma prosatititsa dosta slični. Prostatitis može uzrokovati da prostata postane otečena, osjetljiva ili upaljena.

Najčešći simptomi prostatitisa su

 • potreba da za čestim mokrenjem, često usred noći
 • bol prilikom mokrenja ili nakon ejakulacije
 • krv u urinu
 • bol u donjem dijelu leđa
 • bol u vašem rektumu
 • osećaj težine iza skrotuma
 • ne možete mokriti iako osjećate da je potrebno

Postoje različite vrste prostatitisa. Razlikujemo bakterijski prostatitis i hronični prostatitis.

 Bakterijski prostatitis je uzrokovan bakterijskom infekcijom i može se liječiti antibioticima. Zatim postoji hronični prostatitis ili sindrom hronične karlične boli. Doktori još ne znaju šta tačno uzrokuje ovo stanje, ali ga mogu izazvati stvari poput ozljeda, oštećenja živaca ili stresa.

Istraživajući o prostamid čaju možete pročitati iskustva muškaraca koji su ga koristili i da li je zapravo bio učinkovit.

S obzirom na potpuno prirodan sastav čaj se može biti jednom do više puta dnevno. U slučaju da liječite upalu prostate onda je poželjno da ga pijete ujutro i popodne.

Ukoliko čaj želite piti kako biste spriječili potencijalne bolesti prostate onda je dovoljno da ga popijete jednom dnevno, ujutro prije samog obroka.

Prostamid ne samo da će vam zašititi prostatu, već će ljekovite materije poboljšati imunološki sistem.

Također čaj ima i detox ulogu s obizrom da većina ljekovitih biljaka imaju antioksidanse. Posebno ruzmarin koji se smatra najjačim prirodnim antioksidansom.

šta je prostamid čaj i kako se koristi?
DES
Izdvajamo za vas

DRUGE UPRAVO ČITAJU

Možda te zanima