back to top

Šta znači sanjati balkon? TOP 10 ZNAČENJA!

Vidjeti balkon u snu nije ništa neobično, a smatra se da ovi snovi mogu nositi različitu simboliku sa sobom.

Da biste otkrili šta znači sanjati balkon, potrebno je da analizirate i druge motive koji se javljaju u snu. Balkon kao dominantan motiv se može javiti u raznim situacijama, a kako će taj san biti protumačen zavisi od cjelokupnog konteksta sna.

Neka tumačenja kažu da je balkon simbol naše podsvjesti i onih skrivenih dijelova naše ličnosti. Osim toga, balkon u snu simboliše naše ciljeve, ambicije, ali može biti i odraz naše ljubavne situacije i odnosa koji imamo sa ljudima u okruženju.

U ovom tekstu ćemo vam reći nešto više o simbolici snova u kojima se balkon javlja kao jedan od glavnih motiva. Vidjet ćete na koji način se ovi snovi mogu protumačiti i kakva je njihova simbolika.

sta znaci sanjati balkon
Balkon kao dominantan motiv se može javiti u raznim situacijama.

Sanovnik i sanjarica tumačenje i značenje ovog sna – Šta znači sanjati balkon?

Sanjati da ste vidjeli balkon

Ako ste u snu samo vidjeli balkon, onda taj san ima pozitivnu simboliku. Prema većini tumačenja, san u kojem ste vidjeli balkon ukazuje na sreću koja vas očekuje na ljubavnom planu u predstojećem periodu.

Najverovatnije ćete upoznati neku osobu koja će vam se jako svidjeti i koja će postati važan dio vašeg života. U početku nećete biti sigurni da li ta osoba osjeća isto prema vama, ali uskoro ćete vidjeti da vam je ljubav uzvraćena i da sa tom osobom možete ostvariti kvalitetnu ljubavnu vezu.

Sanjati da se penjete na balkon

Ukoliko ste sanjali kako se penjete na balkon, onda taj san može biti upozorenje za vas da budete oprezni u predstojećem periodu. Moguće je da na javi imate neprijatelja koji se nalazi u vašem okruženju i koja vam radi iza leđa.

Trebalo bi da budete malo oprezniji i da manje vjerujete ljudima. Ukoliko sumnjate na neku osobu koja bi vam mogla učiniti nešto loše, najbolje bi bilo da se distancirate od nje.

Sanjati sjekiru simbolizira mir i slobodu!? Otkrijte TOP 10 značenja

Sanjati da se nalazite na balkonu

Ukoliko ste sanjali kako se nalazite na balkonu, onda to ukazuje na neku nesigurnost, najvjerovatnije kada su u pitanju vaš posao ili finansije.

Vjerovatno ćete biti u strahu od gubitka radnog mjesta i moraćete mnogo da se potrudite da biste zadržali poziciju koju imate na poslu.

Moguće je da će firma u kojoj radite u predstojećem periodu loše poslovati, pa ćete morati da nađete i neki dodatni način da zaradite novac.

sta znaci sanjati balkon
Ukoliko ste sanjali kako se nalazite na balkonu, onda to ukazuje na neku nesigurnost.

Sanjati da posmatrate oluju sa balkona

Ako ste sanjali kako se nalazite na balkonu i posmatrate oluju, taj san simboliše brojne prepreke i probleme koji će vam se ispriječiti na putu. Najvažnije je da budete uporni i odlučni i da ne dozvolite da vas te prepreke poremete u nečemu.

Sanovnik tornado – šta znači sanjati tornado?

Ukoliko se budete hrabro borili za ono što želite, uspjećete da savladate sve te prepreke i da ostvarite svoj cilj.

Sanjati kako imate lijep pogled sa balkona

Ukoliko ste sanjali kako stojite na balkonu i posmatrate lijepu prirodu i okolinu, to je onda dobar znak. Sanjarica vam u ovom slučaju najavljuje radostan i uspješan period kada će vam sve ići od ruke.

Imaćete uspjeha na poslovnom i na emotivnom planu, a i vaše zdravstveno stanje će biti dobro u periodu koji dolazi.

sta znaci sanjati balkon

Sanjati da se balkon ruši

San u kojem se balkon ruši može biti dosta zastrašujući, naročito ako ste sanjali da se vi nalazite na njemu. Simbolika ovog sna je takođe loša, ali se odnosi prije svega na vašu ljubavnu situaciju.

Moguće je da prolazite kroz jako težak period kada je u pitanju vaša emotivna veza. Pred vama su brojna iskušenja i prepreke, a u budućem periodu moguć je i raskid.

Sve u svemu, za vas dolazi period patnje i bola i trebaće vam dosta vremena da se oporavite od ljubavnih problema.

Sanjati balkon koji lebdi u vazduhu

Ako ste sanjali kako balkon lebdi u vazduhu, to ukazuje na vaše nerealne ambicije i ciljeve. Vi ste sebi postavili mnogo visoke ciljeve koje je gotovo nemoguće ostvariti. Upravo zbog toga vi ne postižete uspjeh koji ste očekivali.

Ovaj san treba da vam posluži kao opomena da budete malo realniji i da postavite ciljeve koji su u skladu sa vašim mogućnostima.

Osim toga, preporučujemo vam da nekada poslušate savjete nekih starijih i iskusnijih kolega koji bi vam mogli pomoći i ukazati vam na greške koje pravite.

Budite strpljivi i vidjet ćete da će vaš trud nakon nekog vremena donijeti željene rezultate.

Evo šta znači sanjati balkon!

Zidati balkon

Ako sanjate da zidate balkon to znači da se promjene koje očekujete ne mogu desiti preko noći. Biće vam potrebno mnogo strpljenja da dočekate svojih pet minuta, ali će uspjeh biti još slađi kada znate da ste sami za to zaslužni.

Vodite računa o finansijama, te izbjegavajte da potpisujete bilo kakve ugovore prije nego što dobro proučite svaki detalj.

Kada sanjate da neko drugi zida balkon to implicira da se plašite da će vas izdati draga osoba. Moguće je da sumnjate u partnerovu vjernost ili iskrenost nekih prijatelja.

Svakodnevno se pitate kako prestati sumnjati u partnera i započeti novi list u životu.

Nije da nemate razloga za to, jer imate mnogo iskustva sa neiskrenim ljudima. Ipak, pazite koga i za šta optužujete jer nisu svačije namjere loše.

Potrudite se da prepoznate ko vam je iskren prijatelj, a ko ne. Kada odvojite žito od kukolja život će vam biti mnogo lakši.

Još jedan simbol u snovima da imate neiskrene prijatelje je majmun. Saznajte ovdje šta znači sanjati majmuna.

sta znaci sanjati balkon
Vodite računa o finansijama, te izbjegavajte da potpisujete bilo kakve ugovore.

Farbati balkon

Ukoliko sanjate da farbate ili krečite balkon to znači da ćete saznati neku bolnu istinu. Moguće je da će vam partner priznati neki grijeh iz prošlosti.

Ta informacija vas neće povrijediti sama po sebi koliko činjenica da je on/ona tako dugo krio/la nešto od vas.

Prije nego što ga/je optužite za bilo šta, pokušajte da zamislite sebe u takvoj situaciji. Ne dozvolite da negativni osjećaji prevladaju sve one lijepe i razmislite da li je to što ste tek sada saznali za nešto zaista vrijedno vremena koje ste proveli u sreći i miru.

San u kome neko drugi kreči ili farba balkon simbolizuje ljubomoru ili zavist koju osjećate prema nekom prijatelju ili članu porodice.

Ma koliko to pokušavali da sakrijete užasno ste ljubomorni na nekoga jer ima ljepši posao, boljeg partnera ili kvalitetniji život od vašeg.

Trudite se da se to ne vidi, pa u većem društvu glumite da vam je drago zbog njegove/njene sreće, a u sebi se osjećate loše. Razmislite zašto je to tako i šta vi možete da uradite da bi i vaš život bio kvalitetniji i bolji.

Pasti sa balkona

Ako sanjate da vas je neko gurnuo sa balkona ili da padate sa balkona to simbolizuje uzbuđenje. Vjerovatno planirate neko putovanje, izlet ili izlazak zbog koga ste veoma uzbuđeni.

Možda ćete se konačno sresti sa ljudima koji su vam dragi ili ćete vidjeti osobu koja vam se duže vrijeme dopada.

Vjerovatno te simpatije neće prerasti u nešto više, ali će vam prijati da imate pažnju onoga ko vam se dopada.

Izdvajamo za vas:

DRUGE UPRAVO ČITAJU

Možda te zanima