back to top

Sanjati rijeku – TOP 10 značenja sna

San o rijeci može predstavljati i negativne situacije ili nesigurnosti u vašem životu, koje su privremene. Najčešće je simbol obnove i iscjeljenja.

Sanjati rijeku prema nekim tumačenjima, u snovima simboliše život i kretanje, ali i neke promjene koje dolaze u skorijoj budućnosti.

Osim toga, rijeka može da simboliše protok vremena, a ukazuje i na činjenicu da sve jednom prođe, bilo dobro ili loše.

Rijeka je često i simbol duhovnog pročišćenja, obnove i iscjeljenja. Ipak, da biste otkrili šta vam vaš san u kojem vidite rijeku zaista poručuje, važno je da se prisjetite što više detalja koje ste vidjeli u snu i da ih protumačite.

Zapravo, simbolika sna o rijeci će zavisiti od načina na koji ste sanjali rijeku, ali i od cjelokupnog konteksta sna.

Moguće je da sanjate rijeku koja je čista i mirna ili mutnu rijeku, a možete također sanjati i nabujalu rijeku, crvenu rijeku itd.Također, moguće je da u snu vidite kako prelazite preko nje, kako se u njoj možda kupate ili kako plivate.

sta znaci sanjati tetku
DES

Sve su to neke od mogućih situacija vezanih za rijeku koje možete sanjati, ali znajte da svi ti snovi imaju drugačiju simboliku.

Zato je važno da se prisjetite što više detalja iz vašeg sna, kako biste mogli pravilno da ga protumačite.

U nastavku ovog teksta ćete vidjeti koji su to uobičajeni snovi o rijeci i kako se oni mogu tumačiti.

Ukoliko volite da tumačite snove, sigurno vas zanima kakvu simboliku može imati rijeka, tako da će vam ovaj tekst vjerovatno biti zanimljiv i koristan.

San u kome ste videli mirnu,bistru i hladnu rijeku, uglavnom je dobar znak i vjerovatno označava da idete niz tok i dozvoljavate svom životu da se odvija bez posebnog usmjeravanja. Možda bi samo trebalo da zauzmete odlučniji stav i pravac u životu.

U dobrom kontekstu, ona može da odražava vaše sposobnosti da iskorištavate prilike ili isprobavate nove stvari. Može označavati životne radosti i korištenje važnih prilika.

Možda se suočavate sa nekim preprekama, nepoznatim situacijama ili promenama koje ne želite, ali koje su neophodne radi neometanog toka vašeg života.

San može označavati i privremeno loše raspoloženje ili sukobe. Može označavati i kratkotrajni period velikih obaveza.

Rijeka može simbolizovati i uživanja, napredak i plodnost.

Pogledajte detaljno šta znači sanjati rijeku u snovima!

Sanjati čistu i mirnu rijeku

Ukoliko sanjate čistu i mirnu rijeku, onda je to znak da vas u budućem periodu očekuju mir i harmonija. Duhovno ćete se pročistiti i bit ćete jako sretni i zadovoljni.

Pred vama je jako uspješan period kada će vam sve ići od ruke, bilo da je u pitanju posao ili porodični život.

Dakle, ako ste sanjali rijeku koja je čista i mirna, onda nema potrebe da brinete, jer vas očekuje svijetla budućnost.

Sanjati mutnu rijeku

Ako ste sanjali rijeku koja je mutna, onda taj san ima jako lošu simboliku. Zapravo, ovakav san najavljuje da vas u budućem periodu očekuje dosta briga i problema.

Nećete moći mirno da spavate jer loše misli će vas u potpunosti okupirati. Bit će potrebno da uložite dosta truda i vremena kako biste izašli iz loše situacije koja će vas zadesiti.

San u kojem vidite mutnu rijeku može takođe da bude upozorenje za vas da ne pravite nikakve drastične poteze u budućem periodu.

Moguće je da ste u nekoj dilemi ili da ne vidite neke stvari jasno. Sačekajte da vam neke stvari postanu jasnije i da se vaše misli izbistre, kako biste mogli da načinite pravi korak.

sanjati rijeku
Sanjati irjeku u snovima je najčešće simbol života, novih mogućnosti i promjena.

Sanjati kako prelazite rijeku

Ukoliko sanjate kako prelazite rijeku, to je onda znak da ćete u budućem periodu uspjeti da prevaziđete neke svoje strahove koji su vas mučili već dugo vremena.

Takođe, uspjet ćete da savladate sve prepreke na putu do ostvarenja svog cilja.

Ako sanjate kako prelazite rijeku, onda je to znak da ćete odlučiti da prošlost ostavite iza sebe i da započnete novu fazu u svom životu.

Sanjati kako plivate u rijeci

Ako ste sanjali kako plivate u rijeci, onda simbolika tog sna može biti različita, a važno je da se sjetite na koji način ste plivali u vašem snu.

Naime, ako ste sanjali kako plivate sa lakoćom, to je znak da je kod vas u životu sve u najboljem redu i da sve više napredujete ka svojim ciljevima.

Međutim, simbolika ovog sna je drugačija ako ste sanjali kako vam je teško da plivate. U tom slučaju, ovaj san znači da se u vama vode unutrašnje borbe između onoga što zaista želite i onoga što ste primorani da uradite.

Također, vi morate jako mnogo da se potrudite kako biste uspjeli da ostvarite svoje ciljeve.

Sanjati nabujalu rijeku

Ukoliko ste sanjali rijeku koja je nabujala i koja se čak možda izlila iz korita, to je onda znak da vi ne uspijevate da kontrolišete svoj sopstveni život.

Vi nemate kontrolu nad svojim životom i osjećate se bespomoćno na javi. U emotivnom smislu vi niste ispunjeni i osjećate se prilično nezadovoljno.

Fali vam osoba koja bi vas pokrenula iz dosadne svakodnevice i koja bi vam pomogla da preuzmete kontrolu nad svojim životom.

Međutim, postoje i drugačija tumačenja sna u kojem se vidi nabujala rijeka. Ovaj san može da simboliše vašu spremnost da unesete promjene u svoj život i da se hrabro suočite sa svim problemima.

sanjati rijeku

Sanjati crvenu rijeku

Ukoliko se desi da sanjate rijeku koja je crvena, onda taj san simboliše vašu ljutnju, bijes, požudu i strasti koje ne možete da obuzdate.

Prepuni ste sirovih emocija koje ne možete da kontrolišete, tako da ste emotivno ali i psihički jako rastrojeni.

Sanjati da se kupate u rijeci

Ukoliko ste sanjali kako se kupate u reci, taj san ima dobru simboliku i ukazuje na to da je pred vama period duhovnog pročišćenja i obnove. Odbacit ćete sve loše misli i počet ćete na svijet da gledate drugim očima.

Sanjati da nešto perete u rijeci

Ako ste sanjali da nešto perete u rijeci, takav san može biti dobar znak. Može ukazivati da ćete uspostaviti kontrolu nad svojim životom i organizovati ga onako kako želite.

Sanjati toplu riječnu vodu

Ako ste u snu držali noge u prijatnoj riječnoj vodi dok su vas talasi zapljuskivali, takav san vjerovatno najavljuje dobar period u vašem životu.

San može značiti i da ćete doživjeti prijatne trenutke od ljudi iz svoje najbliže okoline.

sanjati rijeku
Sanajti rijeku koja je topla ima pozitivnu simboliku

Sanjati leševe koji plutaju rijekom

Ako ste sanjali ovakav san, on vjerovatno nije dobar znak i može najavljivati nesreću i loš period.

Sanjati leševe koji plutaju rijekom

Ako ste u snu upali u rijeku i struja vas je nosila, takav san može biti važan znak i biti najava da ćete dobiti neke bitne vijesti koje mogu biti od velikog značaja za vaš život.

Sanjati rijeku koja plavi obalu

Ovakav san može označavati vaše emocije o nekom privremenom problemu, koji se vremenom uvećava.

Može se dogoditi da se neki privremeni izazov pokaže mnogo komplikovaniji nego što ste pretpostavljali.

Sanjati rijeku koja bjesni i preljeva se preko obale

Ovakav san može da ukazuje da se osjećate kao da nemate kontrolu nad svojim životom. Možda ste emotivno uznemireni.

San bi mogao i da označava vašu spremnost da se suočite sa izazovima i preokretima u životu.

Izdvajamo za vas tumačenja sna

DRUGE UPRAVO ČITAJU

Možda te zanima