Šta znači sanjati zube? TOP 10 značenja!

Zubi su dosta čest motiv u snovima, a zavisno od situacije u kojoj se javljaju mogu imati različita značenja.

Šta znači sanjati zube ako na javi imate strah od zubara, ili vam je nedavno ispao zub? Simbolika zavisi od situacije. Vrlo često zubi u snovima imaju loše značenje.

Vi u snu možete samo vidjeti zube, ali možete i sanjati kako ih popravljate, vadite, kako vas boli zub, kako imate vještački zub, kako vam zubi ispadaju itd.

Sve su to moguće okolnosti koje će odrediti simboliku vašeg sna o zubima.

Smatra se da zubi uglavnom imaju negativnu simboliku i da nije dobro sanjati ih. Snovi o zubima često ukazuju na neku bolest koja dolazi u predstojećem periodu, a mogu simbolisati i neki veći gubitak.

Osim što najavljuju bol i tugu, zubi ponekad mogu da imaju i pozitivnu simboliku i da ukazuju na rješenje problema i nestanak briga.

Prema nekim drugim tumačenjima, zubi u snu simbolišu vaš strah od toga kako vas drugi ljudi vide i kakvo mišljenje imaju o vama i vašem fizičkom izgledu.

Jedini način da analizirate svoj san i da vidite da li on ima pozitivnu ili negativnu simboliku poput sanjati zmiju, jeste da pokušate da se sjetite svih detalja koje ste sanjali i da ih povežete u jednu cjelinu.

Svaki od tih detalja ima određeno značenje koje može uticati na simboliku cjelokupnog sna. Pa, da vidimo koji su to snovi o zubima i na koji način se oni mogu tumačiti.

Saznaj više šta znači sanajti zube!

Sanovnik i sanjarica tumačenje i značenje ovog sna – Šta znači sanjati zube?

Sanjati zdrave zube

Ako ste sanjali zdrave zube, taj san predstavlja loš znak i ukazuje na neku neprijatnu situaciju u budućnosti.

Zapravo, značenje ovog sna zavisi od toga da li ste sanjali kako vi imate zdrave zube ili kako neka druga osoba ima zdrave i lijepe zube.

Ukoliko ste vi imale zdrave zube u snu, onda je to znak da ćete vrlo brzo u stvarnosti čuti neku neprijatnu vijest ili da ćete imati zdravstvenih problema.

Bićete jako loše raspoloženi u periodu koji dolazi i mučiće vas razne brige i problemi.

Međutim, ako ste sanjali kako druga osoba ima lijepe i zdrave zube, to je onda znak da će drugu osobu zadesiti zdravstveni problemi ili da će druga osoba primiti neke loše vijesti.

Ukoliko ste sanjali vama poznatu osobu sa zdravim zubima, to može biti predznak za bolest koja očekuje tu osobu u skorije vrijeme.

sta znaci sanjati zube
Šta znači sanjati zube? Bićete jako loše raspoloženi u periodu koji dolazi i mučiće vas razne brige i problemi.

Sanjati pokvarene zube

Ako ste sanjali pokvarene zube, simbolika tog sna opet zavisi od toga da li su zubi bili vaši ili od neke druge osobe.

Ukoliko ste vi imali pokvarene zube u snu, onda je to znak da vas u skorijoj budućnosti očekuju razni problemi i brige.

Ti problemi se vjerovatno tiču vaše finansijske situacije, a moguće je i da će se vaši odnosi sa drugim ljudima znatno pogoršati.

Ovaj san vam je opomena da budete oprezni i da manje vjerujete ljudima, jer oko vas ima dosta lažnih prijatelja koji samo čekaju priliku da vam učine nešto loše. Sanjati majmuna je također znak da imate lažne prijatelje!

Također, savjetuje se da izbegavate bilo kakve rasprave i konflikte u periodu koji dolazi. San u kojem vidite sebe sa pokvarenim zubima može ukazivati i na nekakve gubitke koji vas očekuju.

Ti gubici mogu biti materijalne prirode ali može se desiti i da izgubite dragu osobu. Možete sanjati groblje drage osobe koja još uvijek nije umrla. Tada, takav san ima drugačije značenje. 

Međutim, ako ste sanjali kako druga osoba ima pokvarene zube, onda se naravno brige i problemi odnose na tu osobu.

Ta osoba će vjerovatno u skorije vreme biti dovedena u jako neprijatnu situaciju i doživjet će veliku sramotu. Moguće je također da ta osoba izgubi nešto jako vrijedno i da bude učesnik u mnogim svađama i prepirkama.

Sanjati polomljene zube

Ako ste sanjali polomljene zube, opet je potrebno da prvo analizirate da li su ti zubi u snu bili vaši ili od neke druge osobe.

Ako ste sanjali da vi imate polomljene zube, onda taj san nagovještava ljutnju i bijes koje ćete doživjeti u skorije vrijeme.

Moguće je da će vas naljutiti i razočarati neka bliska osoba kojoj ste jako vjerovali. Ukoliko ste sanjali kako druga osoba ima polomljene zube, onda taj san znači da će osoba koju ste sanjali biti ljuta i da će se razočarati u nekoga.

Sanjati vještačke zube

Ukoliko ste videli kako vi imate vještačke zube u snu, onda taj san ukazuje na vaše laži u stvarnom životu. Zapravo, vi sebe lažno predstavljate ljudima i skrivate svoja osjećanja i mišljenja.

Ukoliko ste sanjali kako druga osoba ima vještačke zube, to je onda znak da je u vašem okruženju dosta lažnih prijatelja.

Mnogi od njih vam laskaju i pokušavaju lijepim riječima da vam se dodvore, a zapravo samo čekaju priliku da vam napakoste.

San u kojem druga osoba ima vještačke zube ukazuje na to da ćete vrlo brzo doživjeti izdaju od neke osobe u koju ste imali povjerenja.

Upravo zbog toga vam savjetujemo da analizirate ko bi ta nepoznata osoba mogla da bude i da pokušate da se disatncirate od nje na vrijeme.

sta znaci sanjti zube
Sanjati vještačke zube ima interesantnu simboliku!

Sanjati ispadanje zuba

Simbolika snova o ispadanju zuba je uvek negativna i ukazuje na smrt, a tačno značenje sna se može odrediti u zavisnosti od toga koji zubi su vam ispadali u snu.

Ako ste sanjali kako vam ispadaju zubi sa desne strane, onda taj san simboliše smrt neke ženske osobe.

Nasuprot tome, ispadanje zuba sa lijeve strane vilice predstavlja nagovještaj za smrt neke muške osobe iz vašeg okruženja.

Ako su vam u snu ispadali prednji zubi, onda taj san simboliše smrt neke vama bliske mlađe osobe na javi, a ispadanje zadnjih zuba predviđa smrt neke starije osobe koja vam nije bila preterano bliska.

Kao što ste mogli vidjeti, snovi o ispadanju zuba predstavljaju jako loš znak i u većini slučajeva najavljuju smrt

sta znaci sanjati zube
Ako su vam u snu ispadali prednji zubi, onda taj san simboliše smrt neke vama bliske mlađe osobe

U ovim snovima možete sanjati anđela koji će vam pružiti osjećaj sigurnosti i taj to ima dublje značenje.

Međutim, ovi snovi nekada mogu da ukazuju i na završetak nekog prijateljstva ili emotivne veze. Takođe, ovi snovi mogu predstavljati i najavu za određene svađe i konflikte koji vas mogu zadesiti u skorijoj budućnosti.

Značenje ovih snova isto zavisi od toga na kojoj strani vilice su bili zubi koji su ispadali.

Zapravo, ako ste sanjali kako ispadaju zubi na desnoj strani, onda to znači da ćete verovatno prekinuti prijateljstvo sa nekom ženskom osobom. Ako su vam ispadali zubi na lijevoj strani, to znači da ćete u skorije vrijeme prekinuti svaki kontakt sa nekim muškarcem.

Šta Znači Sanjati Bivšeg Dečka ?

Ispadanje prednjih zuba u snu najavljuje konflikte i svađe sa nekom mlađom osobom koja vam je jako bliska. Međutim, ako su vam u snu ispadali zadnji zubi, to znači da ćete se sukobiti sa starijom osobom sa kojom niste pretjerano bliski.

Ovi snovi o ispadanju zuba se odnose na to ako ste sanjali da vama lično ispadaju zubi. Ukoliko ste sanjali kako zubi ispadaju nekoj drugoj osobi, onda to znači da će ta osoba imati sukobe i da će prekinuti komunikaciju sa nekim, kao i da će čuti vesti o nečijoj smrti.

Postoje i drugačija tumačenja snova o ispadanju zuba. Naime, prema nekim tumačenjima ispadanje zuba u snu odražava bespomoćnost onoga koji sanja.

Ako ste imali ovakav san, znači da vam je jako teško da se istaknete u masi i da budete prihvaćeni u društvu.

Vi imate manjak samopouzdanja i osjećate se jako bespomoćno. Ovaj san bi trebalo da vam bude opomena da malo više vjerujete u sebe i da budete na neki način agresivniji. Pokažite javno svoje mišljenje i borite se za ono što zaslužujete.

Sanjati da vadite zub

Ako ste sanjali kako vadite zub, to je dobar znak. U periodu koji dolazi vi ćete uspjeti da riješite sve brige i probleme koji vas muče. Osim toga, vaše zdravstveno stanje će biti izuzetno dobro i vi ćete konačno početi da uživate u životu.

Ukoliko ste sanjali kako neka druga osoba vadi zub, to je znak da će ta osoba uspjeti da reši sve probleme i da savlada sve zdravstvene poteškoće.

Sanjati da popravljate zub

Ukoliko ste sanjali kako popravljate zub, to opet znači da ćete uspjeti da riješite određenu situaciju u svoju korist. Možda će biti potrebno da se odreknete nečega kako biste to ostvarili, ali uspjet ćete da izađete kao pobjednik iz cijele situacije.

sta znaci sanjati zube
Ukoliko ste sanjali kako popravljate zub, to opet znači da ćete uspjeti da riješite određenu situaciju.

Sanjati da nemate zube

Ukoliko ste sanjali kako nemate zube, onda je to znak da se vi jako loše ili nedovoljno hranite. Ovaj san vas upozorava da učinite svoju ishranu malo kvalitetnijom, kako ne biste narušili svoje zdravlje.

Popravite zdravlje uz paleo dijetu i obroke koji će vam pomoći če da smršate ali i ojačate imunitet. Također, pripremili smo za vas kalkulator kalorija hrane uz koji regulišete dnevni unos kalorija.

Dakle, ovo su neki od snova u kojima se mogu pojaviti zubi kao motiv. Mogli ste da vidite da ovi snovi uglavnom predskazuju nešto loše, naročito ukoliko sanjate ispadanje zuba. Rijetki su slučajevi kada snovi o zubima mogu imati pozitivnu simboliku.

Osim simbolike koju ste vidjeli, treba napomenuti i da snovi o zubima često odražavaju strah od starenja i gubitka privlačnosti.

Studije su pokazale da žene koje su u menopauzi vrlo često imaju snove o zubima.

Ovo su samo neka od tumačenja snova o zubima, ali nadamo se da sada u glavi imate kompletniju sliku o tome šta ovi snovi znače i kako se tumače.

Međutim, treba znati da snovi o zubima nekada ne moraju imati nikakvu simboliku. Ukoliko ste u skorije vrijeme išli kod zubara ili ako vam je ispao neki zub, onda je moguće da ćete to i sanjati.

U tom slučaju, vaš san o zubima nema nikakvu simboliku i ne morate se truditi da ga protumačite. Taj san je samo odraz nečega što se desilo na javi i što je na vas ostavilo malo jači utisak.

Preporučujemo da pročitate

 

ezoicreport this ad

 

DRUGE UPRAVO ČITAJU

Možda te zanima