Sanovnik voda – Šta znači sanjati vodu?

Voda je prilično čest motiv u snovima i može imati različita značenja. Prema većini tumačenja, voda u snu predstavlja odraz naše podsvesti i psihe.

Šta znači sanjati vodu ako svi znamo da je voda simbol za protok života i životne energije? Ona još simboliše ozdravljenje, znanje i oporavak.

Postoje i tumačenja prema kojima je voda simbol žene odnosno majke. Naravno, simbolika sna se mijenja ako je voda nemirna i uzburkana.

Ukoliko se pitate šta znači sanjati vodu i želite da saznate nešto više o simbolici ovih snova, savjetujemo vam da pročitate ovaj tekst.

U ovom tekstu ćemo se baviti tumačenjem snova u kojima se voda javlja kao dominantan motiv.

Reći ćemo vam šta ti snovi znače i kako ih treba tumačiti. Naravno, važno je da se što više detalja iz sna uzme u obzir, kako bi se san što pravilnije protumačio.

Da bi dobili odgovor na pitanje šta znači sanjati vodu važno je analizirati glavni motiv i situaciju u kojoj se on pojavio, ali i prisjetiti se što više sporednih motiva i spojiti ih u jednu cjelinu.

Da li je voda u vašem snu bila mirna ili je bila uzburkana? Da li ste hodali po vodi ili ste upali u nju? Da li je možda voda koju ste pili bila mutna? Da li vas je neko isprskao vodom? Sve su ovo moguće okolnosti koje mogu da se jave u vašem snu i da odrede njegovu simboliku.

Bez vode ne bismo mogli ništa. Posebno zbog činjenice da ona pomaže u hidrataciji, a posebno zbog prednosti tople vode za metabolizam. Sasvim je očekivano da će se i ona pojavljivati u snovima. 

U nastavku ćete vidjeti nešto više o ovim snovima i vidjet ćete kako se ti snovi tumače. Ukoliko volite da se bavite tumačenjem snova, sigurni smo da će vam se ovaj tekst jako dopasti i da će vam biti od koristi.

sta znaci sanjati vodu
Šta znači sanjati vodu i kako se tumači ovaj san?

Sanovnik i sanjarica tumačenje i značenje ovog sna – Šta znači sanjati vodu?

Sanjati čistu i mirnu vodu

Ako ste sanjali vodu koja je čista i mirna, onda je to dobar znak. Ovaj san ukazuje na to da ste vi u skladu sami sa sobom, odnosno da u vašem umu vladaju mir i harmonija.

Nema ničega što vas muči u ovom momentu i što bi moglo izazvati eventualne nemire. Vi se osećate jako dobro i smireno i sve u vašem životu ide baš onako kako treba.

  Sanovnik nož – Šta znači sanjati nož?

Alternativno, san u kojem ste vidjeli mirnu i čistu vodu može da bude i simbol podmlađivanja, rađanja novog života, izlječenja i plodnosti.

Sve u svemu, simbolika ovog sna je pozitivna i ukazuje na uspješan i sretan period koji je pred vama. Vi ćete napredovati na gotovo svim životnim poljima, tako da nema razloga da se brinete za svoju budućnost.

Sanjati rijeku koja je čista i mirna također nagovještava dobar period u životu. 

Sanjati mutnu vodu

Ukoliko je voda u vašem snu bila mutna, onda to nije dobar znak. Zapravo, mutna voda u snu simboliše loše emocije koje vas ispunjavaju.

Vi ste ogorčeni i puni mržnje prema svima oko vas. Osim toga, nezadovoljni ste sobom i konstantno vas muče nemiri i preokupacije.

Ma koliko pokušavali, vi nikako ne uspijevate da pronađete svoj mir. Smatrate da niste dobro shvaćeni u sredini u kojoj živite i nailazite na nerazumijevanje.

Ono što je vama potrebno jeste da uspostavite mir u svom umu i svojoj duši i da se oslobodite svih loših emocija.

Savjetujemo vam da se malo više posvetite sebi i da odete na odmor. Pokušajte pozitivnije da razmišljate jer jedino tako možete biti spokojni, zadovoljni i sretni.

Sanjati kako ste uronjeni u mutnu vodu

Šta znači sanjati vodu? Ako ste sanjali da ste uronjeni u mutnu vodu, to je onda znak da su vaše negativne emocije prevršile svaku mjeru, odnosno vi se toliko gušite u njima da to više nije podnošljivo.

Osjećate se jako loše i ne vidite način da izađete iz te situacije. Kao i u prethodnom primjeru, sanjarica vam savjetuje da pokušate malo da promijenite svoje stavove i uvjerenja i da razmišljate malo pozitivnije.

Sanjati plivanje u mutnoj vodi označava da ćete izbjeći neugodnu situaciju na javi. 

sta znaci sanjati vodu
Ovakav san je znak da su vaše negativne emocije prevršile svaku mjeru.

Sanjati da pijete vodu

Ako ste u snu pili vodu, značenje tog sna zavisi od toga da li je voda koju ste pili bila čista ili mutna.

Ako ste sanjali da je voda koju ste pili bila čista, onda taj san ima pozitivnu simboliku i najavljuje dane radosti i izobilja. U periodu koji dolazi vi ćete se osjećati jako dobro i uživaćete u svemu što imate.

Međutim, simbolika ovog sna je suprotna ako ste sanjali kako pijete mutnu vodu. Mutna voda u snu ukazuje na bolest koja će zadesiti lično vas ili neku osobu koja vam je bliska.

Ukoliko sanjate da pijete mutnu vodu, savjetujemo vam da povedete malo više računa o sebi i o svom zdravlju u predstojećem periodu.

Sanjati da neko prosipa vodu po vama

Ukoliko ste sanjali da neko prosipa vodu po vama ili da vas kvasi vodom, taj san se može tumačiti na dva načina. Prema nekim tumačenjima, ovaj san znači da je vrijeme da odustanete od nekog cilja jer svi pokušaji da ga ostvarite su uzaludni.

Vaši stavovi nisu dobri i ne bi trebalo više da pokušavate da postignete to što ste naumili.

Međutim, druga tumačenja kažu da je vrijeme da oslobodite svoje emocije i da ih malo više pokazujete dragim ljudima.

  Ljubavni sat značenje sati i minuta

Nemojte svoje emocije držati u sebi, već jasno stavite do znanja nekome da vam je stalo do njega.

Sanjati da hodate po vodi

Šta znači sanjati vodu? Ukoliko ste sanjali kako hodate po površini vode, taj san predstavlja dobar znak. Zapravo, vi ste jako samosvjesna osoba koja uspijeva u potpunosti da kontroliše sve svoje emocije, bilo da su one pozitivne ili negativne.

Vi uvijek realno razmišljate i ne dozvoljavate emocijama da vas preplave. Vi ste jako samopouzdana osoba koja vjeruje u sebe i koja uvijek postupa ispravno.

sta znaci sanjati vodu
Šta znači sanjati vodu?

Sanjati uzburkanu vodu

Ako je voda u vašem snu bila uzburkana i sa talasima, to nije dobar znak. Ovaj san ukazuje na to da vam emocije u potpunosti izmiču kontroli i da niste u stanju da se izborite sa njima.

Sanjati da padate u mutnu vodu

Ako ste u snu pali u mutnu vodu, to je loš predznak. Naime, u periodu koji dolazi očekuje vas dosta tuge i bola.

Vjerovatno ćete sami napraviti mnoge greške koje će vas skupo koštati. Kasnije ćete se kajati zbog toga što ste uradili i trebaće vam dosta vremena da ispravite svoju grešku i da se osjećate bolje.

Ukoliko ste sanjali da padate u mutnu vodu, savjetujemo vam da dobro razmislite prije nego što donesete bilo kakvu važnu odluku, kako kasnije ne biste zažalili.

Također, nemojte biti brzopleti već uvijek dobro razmislite prije nego što nešto kažete ili uradite.

Sanjati vodu koja ide iz slavine

Ukoliko ste sanjali kako voda ide iz slavine, taj san se može tumačiti na više različitih načina, zavisno od toga ko upravlja slavinom.

Ukoliko ste sanjali kako vi lično upravljate slavinom i pritom ne uspijevate da kontrolišete vodu koja izlazi iz nje, onda je to znak da vi niste sposobni sami da riješite neke okolnosti koje su zapravo veoma jednostavne.

Najbolje bi bilo da zatražite pomoć od prijatelja ili neke druge bliske osobe, kako biste ostvarili svoj cilj.

Ako ste sanjali kako neka druga osoba upravlja slavinom, onda je to znak da vi nemate svoje sopstveno mišljenje i stavove i da neko drugi uvijek odlučuje umjesto vas.

Vi zapravo nemate kontrolu nad svojim sopstvenim životom i dopuštate drugima da vam kroje sudbinu.

Šta znači sanjati vodu? Ovaj san bi trebalo da vam posluži kao opomena da postanete malo samostalniji i da konačno uzmete život u svoje ruke. Vrijeme je da počnete sami da donosite odluke i da određujete kakav će vam život biti.

sta znaci sanjati vodu
Voda iz slavine u snovima se može tumačiti na više različitih načina.

Sanjati poplavu u kući

Ako ste sanjali kako se u vašoj kući dogodila poplava, to je samo znak da su vas u potpunosti obuzele emocije na javi.

Moguće je da su u pitanju ljubavne emocije vezane za neku osobu, ali u pitanju mogu biti i neke negativne emocije kao što su ljubomora i ogorčenost koje su u potpunosti preuzele kontrolu nad vašim životom.

  Otkrijte šta znači sanjati vojsku ili vojnika na No1 Sanovniku!

U tom slučaju možete sanjati majmuna koji je isto u snovima odraz nezadovoljstva na javi.

Prema još nekim tumačenjima, poplava u kući ukazuje na to da dolazi period kada ćete biti suočeni sa mnogim brigama i problemima. Vi ćete se naći u jako teškoj životnoj situaciji i moraćete da uložite dosta truda kako biste izašli iz nje.

Sanjati vodopad

Ukoliko ste sanjali vodopad, taj san uvijek ima pozitivnu simboliku, tako da možete da se opustite.

Ovaj san ukazuje na to da vas očekuje period harmonije, bogatstva i sreće. Zapravo, imaćete uspjeha kako na poslovnom, tako i na ljubavnom planu.

Isto značenje ima ako sanjate nokte. Prema sanjarici Sanjati nokte simbolizira harmoniju i uspjeh.

Vaše zdravstveno stanje će također biti veoma dobro. Sve u svemu, dolazi jako lijep i blagorodan period za vas i vašu porodicu, tako da nema razloga da se brinete za bilo šta.

To bi bili neki od snova u kojima voda dominira kao motiv. Mogli ste da vidite kako se tumače snovi o vodi i kakva je njihova simbolika.

Kao što smo već rekli, od ključnog značaja je da detaljno analizirate sve okolnosti iz sna i da ih objedinite u jednu celinu. Samo tako možete otkriti pravu simboliku vašeg sna.

Međutim, treba napomenuti i to da snovi o vodi ne moraju uvijek da imaju određenu simboliku.

Na primjer, ako ste u skorije vrijeme bili na jezeru ili ste se možda kupali u rijeci, ako ste vidjeli vodopad ili ako ste bili u nekoj situaciji u kojoj je voda ostavila utisak na vas, onda je voda u snovima samo odraz dešavanja na javi.

Kupanje u jezero ili rijeci može biti glavni simbol u vašem snu. No, sanjati kupanje  ima potpuno drugačije značenje.

U tom slučaju neće biti potrebno da pokušavate da protumačite svoj san jer on odražava samo ono što vam se zaista desilo u realnom životu.

Još zanimljivih članaka:

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 4.9 / 5. Brojanje glasova: 16

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Una
Unahttps://diva.ba
Una je prava dušica. Voli modu, pazi na zdravlje. Često piše o zdravoj ishrani i sportskom načinu života. Prati edukativne, zanimljive i zabavne teme.

DRUGE UPRAVO ČITAJU

Možda te zanima