Šta znači sanjati trudnoću ?

Pridruži nam se na Facebooku

Sanjati trudnoću uglavnom pokazuje lijepe, pozitivne i nove događaje koji vam predstoje u neposrednoj budućnosti

Ipak, u zavisnosti od tematike i detalja sna u kome ste vidjeli trudnicu zavisi i precizna simbolika sna. Ukoliko ste iskusili ovaj san vjerovatno vas zanima šta znači sanjati trudnoću? U nastavku otkrijte značenje ove vrste sna.

Sanjati sebe kao trudnicu

Ukoliko na javi niste trudni, a ipak ste sebe sanjali kao trudnicu, to znači da vam predstoje novi događaji i ”rađanje” situacija koje će vam oplemeniti i uljepšati život. Također, ovakav san može predskazati i materijalni dobitak koji vas očekuje ili započinjanje nove ljubavne veze ili prijateljstva.

Ako se u snu bojite toga što ste trudni to znači da se na javi osjećate dovoljno ”ušuškano” i da se bojite promjene trenutnih okolnosti ili događaja. Ovaj san može simbolizirati i to da ste na javi svjesni da ste se upustili u situacije u kojima se ne snalazite najbolje i da vas vaša podsvijest zbog toga opominje.

sta znači sanjati trudnoću

Ukoliko ste i na javi zaista trudni i uz to sanjate svoju trudnoću, to znači da vas vaše unutrašnje ”ja” prirpema za ulogu majke i da se činjenice iz vaše svijesti i realnosti reflektuju na vašu podsvijest.

Ako ste u snu zaista trudni, a u snu se zaista bojite svoje trudnoće, to znači da se na javi pomalo bojite porođaja ili da brinete da li će sa bebom biti sve kako treba i da li ćete se na pravi način snaći u ulozi majke.

Sanjati porođaj

Ukoliko ste sanjali porođaj to znači da ste na javi korak od sigurnog dobitka i sreće. Ovaj san može predskazati ostvarenje nekih odavno zacrtanih ciljeva koje ranije niste imali prilike da ostvarite.

Također, san o vašoj trudnoći koja se završava vašim porođajem može simbolizirati početak nove ljubavne veze, novog prijateljstva, učvršćivanje odnosa sa članom porodice ili pomirenje sa osobom s kojom ste u konfliktu.

Ako se san o trudnoći završi rađanjem nestvarnog pića, životinje ili predmeta umjesto bebe to znači da na javi imate određene strahove od suočavanja sa situacijama na koje niste navikli ili u kojima ste se našli van svoje volje. Također, ovaj san može ukazivati na preokrete nekih stvari i situacija koje vam znače na javi i vaše neslanaženje u njima.

Šta znači sanjati trudnoću

Ukoliko se san o trudnoći završava sa gubitkom bebe to znači da vas na javi očekuje suočavanje sa događajima koji neće u potpunosti krenuti u pravcu i na način kako ste vi planirali. Ovakav san može da predskaže i to da ćete se odreći nekih važnih ciljeva jer ćete postati svjesni da je njihovo ostvarenje nemoguće.

Ako ste muškarac, a sanjali ste da ste trudni, to znači da se nalazite u periodu kada iz nekog razloga sumnjate u svoju seksualnost ili imate poteškoća pri održavanju seksualnog života.

Također, ukoliko vam se kao muškarcu dogodi da ste sanjali svoju trudnoću, to može značiti da ste na javi u periodu kada je vaša partnerica truda i da se vaše direktno učešće u njenoj trudnoći, vaše pripremanje za ulogu oca reflektovalo na vašu podsvijest.

Sanjati poznatu osobu kao trudnicu

Ukoliko je vama poznata osoba u vaše snu bila trudna to znači da će se u životu te osobe dogoditi neke novine. Također, ovakav san može predskazati da će vam osoba koju ste sanjali kao trudnicu na javi saopštitineku vijest ili da će se vaša komunikacija s njom popeti na veći i bolji nivo.

Ukoliko osoba koju sanjate kao trudnicu plače ili je nesretna to znači da će ta osoba na javi biti suočena sa neprijatnim promjenama u svom životu ili sa svojim strahovima.


Šta znači sanjati trudnoću

Sanjati nepoznatu osobu kao trudnicu

Ako ste sanjali nepoznatu osobu kao trudnicu to označava da vas u realnosti očekuje iznenadni dobitak ili nasljedstvo za koje niste znali da bi moglo da vam pripadne.

Pridruži nam se na Facebooku

Zanimljivosti

Zanimljivosti