Šta znači sanjati trudnoću ?

Sanjati trudnoću uglavnom pokazuje lijepe, pozitivne i nove događaje koji vam predstoje u neposrednoj budućnosti

Ipak, u zavisnosti od tematike i detalja sna u kome ste vidjeli trudnicu zavisi i precizna simbolika sna. Ukoliko ste iskusili ovaj san vjerovatno vas zanima šta znači sanjati trudnoću? U nastavku otkrijte značenje ove vrste sna.

Sanjati sebe kao trudnicu

Ukoliko na javi niste trudni, a ipak ste sebe sanjali kao trudnicu, to znači da vam predstoje novi događaji i ”rađanje” situacija koje će vam oplemeniti i uljepšati život. Također, ovakav san može predskazati i materijalni dobitak koji vas očekuje ili započinjanje nove ljubavne veze ili prijateljstva.

Ako se u snu bojite toga što ste trudni to znači da se na javi osjećate dovoljno ”ušuškano” i da se bojite promjene trenutnih okolnosti ili događaja.

Ovaj san može simbolizirati i to da ste na javi svjesni da ste se upustili u situacije u kojima se ne snalazite najbolje i da vas vaša podsvijest zbog toga opominje.

sta znači sanjati trudnoću
Sta znaci sanjati da si trudna ili sanjati porodjaj

Ukoliko ste i na javi zaista trudni i uz to sanjate svoju trudnoću, to znači da vas vaše unutrašnje ”ja” priprema za ulogu majke i da se činjenice iz vaše svijesti i realnosti reflektuju na vašu podsvijest.

Ako ste u snu zaista trudni, a u snu se zaista bojite svoje trudnoće, to znači da se na javi pomalo bojite porođaja ili da brinete da li će sa bebom biti sve kako treba i da li ćete se na pravi način snaći u ulozi majke.

Sanjati porođaj

Ukoliko ste sanjali porođaj to znači da ste na javi korak od sigurnog dobitka i sreće. Ovaj san može predskazati ostvarenje nekih odavno zacrtanih ciljeva koje ranije niste imali prilike da ostvarite.

Također, san o vašoj trudnoći koja se završava vašim porođajem može simbolizirati početak nove ljubavne veze, novog prijateljstva, učvršćivanje odnosa sa članom porodice ili pomirenje sa osobom s kojom ste u konfliktu.

Ako se san o trudnoći završi rađanjem nestvarnog pića, životinje ili predmeta umjesto bebe to znači da na javi imate određene strahove od suočavanja sa situacijama na koje niste navikli ili u kojima ste se našli van svoje volje.

Također, ovaj san može ukazivati na preokrete nekih stvari i situacija koje vam znače na javi i vaše neslanaženje u njima.

šta znači sanjati trudnoću
Sta znaci sanjati sebe kao trudnicu

Ukoliko se san o trudnoći završava sa gubitkom bebe to znači da vas na javi očekuje suočavanje sa događajima koji neće u potpunosti krenuti u pravcu i na način kako ste vi planirali.

Ovakav san može da predskaže i to da ćete se odreći nekih važnih ciljeva jer ćete postati svjesni da je njihovo ostvarenje nemoguće.

Ako ste muškarac, a sanjali ste da ste trudni, to znači da se nalazite u periodu kada iz nekog razloga sumnjate u svoju seksualnost ili imate poteškoća pri održavanju seksualnog života.

Također, ukoliko vam se kao muškarcu dogodi da ste sanjali svoju trudnoću, to može značiti da ste na javi u periodu kada je vaša partnerica truda i da se vaše direktno učešće u njenoj trudnoći, vaše pripremanje za ulogu oca reflektovalo na vašu podsvijest.

Sanjati poznatu osobu kao trudnicu

Ukoliko je vama poznata osoba u vaše snu bila trudna to znači da će se u životu te osobe dogoditi neke novine.

Također, ovakav san može predskazati da će vam osoba koju ste sanjali kao trudnicu na javi saopštitineku vijest ili da će se vaša komunikacija s njom popeti na veći i bolji nivo.

Ukoliko osoba koju sanjate kao trudnicu plače ili je nesretna to znači da će ta osoba na javi biti suočena sa neprijatnim promjenama u svom životu ili sa svojim strahovima.

šta znači sanjati trudnoću
Trudnoća je divna stvar rezervisana za žene

Sanjati nepoznatu osobu kao trudnicu

Ako ste sanjali nepoznatu osobu kao trudnicu to označava da vas u realnosti očekuje iznenadni dobitak ili nasljedstvo za koje niste znali da bi moglo da vam pripadne.

Preporučujemo da pročitate i ovo

DRUGE UPRAVO ČITAJU

Možda te zanima