back to top

Horoskopski znakovi koji ne traže pomoć

Svako od nas ima onog jednog prijatelja koji je uvijek tu za nas, ali koji nikad neće tražiti pomoć čak i kada mu je najpotrebnija.

Horoskopski znakovi koji ne traže pomoć u većini situacija sve svoje probleme žele riješiti sami. Nije stvar u tome što ne žele biti „kraljevi drame“, već što traženje pomoći smatraju nečim što ih čini ranjivim. Od nekih horoskopskih znakova nikad nećete čuti „pomozi mi“.

Nekima je to ispod ponosa, drugi se osjećaju postiđeno kada trebaju zatražiti pomoć, a treću to prihvataju previše emotivno.

Evo od kojih znakova Zodijaka nikad nećete čuti „pomozi mi“..

sanjati bazen
DES

Horoskopski znakovi koji ne traže pomoć – Vodolija

Niko nije toliko uravnotežen kao Vodolija. Kad god može, Vodolija stoji sa strane i promatra stvari, umjesto da se miješa i sudjeluje u drami.

Od jedne Vodolije ćete uvijek dobiti koristan savjet, podršku i pomoć, ali on smatra da sve uvijek treba i može riješiti sam, piše Atma.

Kada imaju neki problem, Vodolije se povlače pred svijetom i u samoći traže rješenje.

Iako djeluje kao da znaju što rade, Vodolije su izgubljene u toj svojoj pretjeranoj brizi i potreban im je neko bar da ih sasluša.

Ribe

Glavne karakteristike Riba su sljedeće: vrlo emocionalne i intuitivne i samim tim probleme drugih ljudi koji im znače prihvaćaju kao svoje.

Ribe će vam dozvoljavati da njihovu dobrotu koristite do maksimuma, iznova i iznova. Svaki put će potrčati da vas uhvate i prije nego što ste spotaknete. Ali, kada njima zagusti, Ribe poput pravih riba zašute. Nikad vam jedna Riba neće reći da je u problemu čak i ako se na njoj jasno vidi da pati.

Zato ako primijetite da nešto nije u redu, zastanite i okrenite ih u pravcu u kom treba da plivaju, s vama rame uz rame.

Imaju lošu naviku da više brinu o drugima nego o sebi, pa će radije patiti sami nego da opterećuju bilo koga drugim svojim problemima.

Osjećaju da je pristojno da se pretvaraju da je sve savršeno u redu, tako da nikada ne dopuste da ih nešto muči.

Zadržat će fokus na drugoj osobi tako da se nikada ne pojavi tema o tome kako oni rade.

Budući da se Ribe toliko uznemire kada su drugi uznemireni, ne bi željele da spuste taj bol na bilo koga drugog.

horoskopski znakovi koji ne traze pomoc
Horoskopski znakovi koji ne traže pomoć.

Djevica

Kada ste u nevolji, na prijatelja Djevicu uvijek možete računati. Ako imate ljubavnih problema, slušat će vas do dva sata po ponoći kako o tome pričate.

Tražite novi stan? Doći će do vas već naredni dan i donijeti popis najpovoljnijih. Kada vama nešto zatreba, Djevica će pomaknuti planinu ako treba da vam se nađe pri ruci, ali kada je njoj potrebna pomoć, zavlada opći muk.

Zato bi trebali obratiti pažnju na ponašanje prijatelja u znaku Djevice i pri prvim znakovima njegove patnje pitati koja je vaša uloga u svemu tome i dati mu do znanja da nije sam.

Rak

Karakteristika Rakova je da ne žele smetati. Oni će učiniti sve za svoje najmilije, ali kada im nešto zatreba u zamjenu, oklevat će da se obrate.

Ne žele da budu teret. Ne žele da svoju porodicu ili prijatelje izlažu dodatnom stresu.

Rakovi svoje probleme drže za sebe jer pokušavaju zaštititi sve ostale. Ne žele da se iko brine. Osim toga, osjećaju se neugodno prihvatajući usluge od drugih.

Oni bi radije bili ti koji čine usluge. Oni daju, ali nisu sjajni u primanju onoga što zaslužuju zauzvrat.

horoskopski znakovi koji ne traze pomoc
Rakovi spadaju u horoskopske znakove koji nikad ne traže pomoć

Ovan

Ovnovi su neustrašivi, pa neće odustati od sukoba.

Oni će se suočiti s tim. Međutim, to ne znači da mogu sami riješiti svaki problem.

Ponekad zagrizu više nego što mogu da sažvakaju – ali to neće želeti da priznaju. Neće htjeti tražiti pomoć jer žele stvoriti iluziju da su dovoljno čvrsti da prežive bilo šta.

Oni su nezavisan znak koji mrzi pokazivanje emocija. Žele da izgledaju jaki u svakom trenutku.

Žele da izgledaju nepokolebljivo. Zbog toga će se pretvarati da su dobro, čak i kada su plakali iza zatvorenih vrata.

Preporuka

DRUGE UPRAVO ČITAJU

Možda te zanima