back to top

Sanjati tortu u snovima je simbol sreće i blagostanja!

Sanjati tortu je obično dobar znak i može se povezivati sa nekim vama bitnim ljudima ili nekim vašim bitnim vrijednostima u životu.

Torta kao simbol u snovima se obično pojavljuje kod osoba koje su zadovoljne svojim životom. Mogu se povezati sa važnim vrijednostima koje njegujete u životu ili voljenim ljudima

Torte se prave u posebnim životnim prilikama za nekog ko nam je bitan ili kao lijep i sladak poklon za nekog dragog pa su zato najčešće znak ljubavi prema drugim ljudima i pažnje koju im poklanjamo.

Nekad torte mogu označavati i pretjerivanja, ali su i nezavisno od toga uglavnom dobar znak.

Nekad torta u snu može imati i loše značenje. Tako, ako ste u snu vidjeli tortu napravljenu za posebnu priliku, ali se nalazila na nekom neprikladnom mjestu.

Na primjer rođendanska torta na vjenčanju, takav san vjerovatno nije dobar znak. Ovaj san može ukazivati na neki haos.

Takvi snovi vjerovatno su posljedica vaše preokupiranosti nekom situacijom u vašem privatnom životu.

Trebalo bi da se zapitate da li vam možda privatne i porodične obaveze ne oduzimaju previše vremena i da li imate dovoljno vremena za sebe?

San o torti često je povezan i sa ljubavlju i brigom za partnere, prijatelje, članove porodice. Može biti vezan i za vaše odnose sa drugim ljudima i potrebu da budete prihvaćeni.

Sanjati hranu u snovima općenito nose sa sobom pozitivnu simboliku.

San u kojem se pojavila torta treba tumačiti u kontekstu kojem se pojavila, kakva je bila, kakvog je bila okusa, te kakve je emocije izazvala u nama, ali se općenito torta smatra pozitivnim simbolom.

Obično se pojavljuje u snovima osoba koje su zadovoljne svojim životom, kada su okruženi ljudima koji ih cijene, te kada idu postupno prema ostvarenju svojih ciljeva.

Snovi o tortama sugeriraju kako imate svoje vrijednosti, ali i da cijenite druge ljude i njihove vrijednosti.

Pogledajte video u kojem su detaljno objašnjeni snovi u kojima su slatkiši i torte.

Sanjati tortu 

San o torti najčešće simbolizuje  sreću, i lijepa iskustva i događanja. Ako ste je vidjeli u snu, možda najavljuje da ćete uskoro biti pozvani na neki lijep događaj ili zabavu.

To može biti rođendan, vjenčanje ili neko drugo okupljanje radi proslave nečega. San možda znači i da ćete uskoro možda provoditi vrijeme sa bitnim ljudima, članovima porodice, partnerom ili prijateljima.

Sanjati da jedete tortu

Ako ste u snu jeli tortu, san može označavati seksualno zadovoljstvo u trenutnoj emotivnoj vezi.

Možda taj san znači da vaš partner nesebično želi da vam pruži što više zadovoljstva. San je svakako znak zadovoljstva i uživanja.

Sanjati da gledate u tortu

Ako ste u snu gledali tortu izbliza, takav san može da označava da ste napravili pravi izbor emotivnog partnera i da će vaš odnos biti izvor obostranog zadovoljstva u godinama koje vam predstoje.

Ovakav san može da označava i neke materijalne dobitke, a možda i sticanje nekih nepokretnosti.

Sanjati da maštate o torti. Ako ste u snu maštali o torti, ali je niste dobili, takav san može da označava da vam treba više ljubavi u životu, ili da maštate o ljubavi određene osobe. Možda imate previše ljubavi koju nesebično dajete, ali imate osećaj da vam ljubav nije dovoljno uzvraćena.

Sanjati veliku i lijepu tortu

Ako ste u snu vidjeli posebno veliku i ukusnu tortu, takav san može označavati poboljšanje vaših veza.

San može označavati i ponovne susrete sa ljudima koje niste vidjeli dugo vremena, ili neka ponovna okupljanja, na kojima će se razmjenjivati priče o događajima koji su se desili u međuvremenu.

sanjati tortu
Sanjati tortu koja je velika i lijepa može označavati poboljšanje vaših veza

Sanjati da služite tortu. San u kome ste služili tortu nekome, na svadbi, rođendanu, ili nekom okupljanju, može ukazivati da pokušavate da privučete pažnju nekoga ko vam se dopada. Možda ste direktni i flertujete sa tom osobom ili joj diskretno to stavljate do znanja, čekajući njen potez. Takav san vam možda ukazuje da date inicijativu i budete direktniji ako vam se pruži neka prilika.

Sanjati pokvarenu tortu

San u kome ste počeli da jedete tortu i shvatili da je bajata ili da se pokvarila, može da označava vašu nesposobnost da reagujete i donesete odluke na vrijeme.

Možda vam treba mnogo vremena da date odgovor kad vas neko nešto pita ili vam treba puno vremena da odlučite, kad vam neko ponudi šansu za nešto, pa možda čak i ne donesete odluku, a prilika propadne u međuvremenu.

Zbog toga gubite mnoge druge prilike, jer ljudi više ne žele da vam daju šanse. Simbolika sna je ista.

Torta se mora pojesti na vrijeme, jer će se u suprotnom pokvariti. Tako se i šanse hvataju u letu, jer će u suprotnom propasti ili će ih iskoristiti neko drugi, a ne vi.

Sanjati svježu tortu

Ako ste u snu jeli svježe napravljenu tortu, bilo da ste je sami pravili ili dobili na neki drugi način, takav san može biti dobar znak koji najavljuje dobitke i dobre prihode od posla.

Ovakav san može označavati smirenost i dobre odnose u vezama.

Sanjati da kupujete tortu

Ako ste sanjali da kupujete tortu iz marketa ili poslastičarnice, bez obzira na razlog kupovine, takav san može da najavljuje sreću u narednom periodu.

Ipak ne bi trebalo da se previše opuštate, jer bi se moglo dogoditi da imate finansijske probleme kao posljedicu nepromišljenog trošenja i uživanja.

Sanjati kupovinu torte za nekoga

Ako ste u snu kupovali tortu za nekoga, taj san vjerovatno označava prosperitet u vašem životu.

Vjerovatno vam se dopada da kupujete dobre stvari i poklone za druge i time im pričinjavate radost. Ovaj san može biti i znak bogatog života.

Sanjati da pravite tortu

San u kome ste pravili tortu, za sebe ili za neku priliku, može da označava da će se konačno ostvariti neki vaši snovi i nadanja.

Vjerovatno će se to dogoditi neočekivano i na neki neobičan način, ostavljajući i vas i okolinu zatečenim.

Nakon ovog sna bilo bi pametno da budete oprezni, kako bi na vrijeme iskoristili prilike koje će se javiti.

sanjati tortu
Torta u snovima može simbolizirati ostvarenje svih vaših želja koje imate na javi.

Sanjati tortu koja je napravljena za specijalnu priliku

Najčešči snovi ove vrste su snovi o rođendanskim ili svadbenim tortama. Svakako je takav san dobar simbol i vjerovatno označava neka slavlja.

Rođendanska torta može da označava ljubav i brigu koje dobijate i koje ćete dobijati od drugih, a svadbena torta može označavati sreću i neke nove početke. 

Sanjati da ste dobili tortu na poklon

Ako ste u snu dobili tortu na poklon, takav san je vjerovatno dobar znak i može najaviti neka iznenadno dobra događanja u vašem životu.

To može biti neko događanje vezano za vašu porodicu, na primjer, najava venčanja ili rođenja djeteta, a može biti i vezano za vaš posao, pa možda dobijete povišicu ili unapređenje.

Sanjati da čeznete za tortom

Ako ste u snu čeznuli za tortom, a niste je imali priliku pojesti, takav san može značiti vašu želju da imate više ljubavi u životu.

Ponekad ovaj san ukazuje na vašu ljubav prema nekom posebnom.

U nekim slučajevima, ovaj san označava vašu ljubav i podršku prema drugim ljudima u vašem životu, ali istovremeno osjećate da ne dobijate ljubav i podršku zauzvrat.

sanjati tortu
Sanjati tortu može simbolizirati ljubav

Sanjati da podijelite tortu sa nekim

Ako ste u snu podijelili tortu sa nekim, takav san vam može otkriti da smatrate tu osobu posebnom

Sanjati da odbijete tortu

Ako ste u snu odbili da jedete tortu, takav san može značiti snagu vaše volje. To također može značiti da ste fokusirani na svoje ciljeve.

Ovaj san takođe može da simbolizuje vašu sposobnost da se oduprete bilo kakvim kratkoročnim zadovoljstvima i ometanjima. Ovaj san može ukazivati na to da se ne možete opustiti ili da se ne možete skloniti sa posla.

Izdvajamo za vas

DRUGE UPRAVO ČITAJU

Možda te zanima