back to top

Ukusna Rafaelo torta koja je gotova za 25 minuta!

Ukusna rafaelo torta za sve obožavatelje kokosa i rafaelo  čokolade

Rafaelo torta je izvrsna kada u posljednji čas se gosti najave, a vi nemate ništa slatko u kući. Spoj kokasa i čokolade zasigurno će probuditi i zadovoljiti vaše nepce.

Recept za Rafaelo tortu

Sastojci

Za biskvit:

  • 7 bjelanjaka
  • 150 g šećera
  • 1 vrećica Vanilin šećera
  • 1 vrećica Praška za pecivo
  • 70 g Pšeničnog oštrog brašna
  • 150 g Kokosova brašna

Za kremu:

  • 7 žumanjaka
  • 2 vrećice Vanilin pudinga
  • 700 ml mlijeka
  • 100 g maslaca
  • 100 g šećera u prahu
  • 500 ml slatkog vrhnja

Još potrebno:12 komada petit beurre keksa,oko 100 ml mlijeka,2-3 žlice maraskina
Za posipanje:50 g kokosova brašna

rafaelo torta
rafaelo torta

Priprema

Za biskvit:Bjelanjke istucite u snijeg i postepeno dodajte šećer i vanilin šećer uz miješanje.Prašak za pecivo pomiješajte s brašnom te dodajte bjelanjcima, a zatim lagano umiješajte kokosovo brašno.

Smjesu ulijte u kalup za torte promjera 26 cm koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 170 °C oko 15-20 minuta dok površina ne postane lagano žuta.

Biskvit ohladite i stavite na tanjur tako da gornju stranu okrenete prema dolje.Možete ga navlažiti sa malo mlijeka.

Za kremu:Žumanjke izmiješajte s pudingom i 200 ml mlijeka. Preostalo mlijeko stavite kuhati i kad zavrije umiješajte pripremljenu smjesu.

Kuhajte uz miješanje dok se ne počne zgušnjavati, a zatim maknite s vatre i ohladite. Maslac i šećer izmiješajte električnom miješalicom i umiješajte u hladnu kremu.Slatko vrhnje istucite u šlag i umiješajte u kremu.

Na biskvit stavite pola kreme, zatim posložite kekse koje ste umočili u smjesu mlijeka i maraskina i  prekrijte ostatkom kreme.


(Preuzeto sa: receptispotpisom.info)

DRUGE UPRAVO ČITAJU

Možda te zanima