Ukusna rafaelo torta za sve obožavatelje kokosa i rafaelo čokolade
Rafaelo torta je izvrsna kada u posljednji čas se gosti najave, a vi nemate ništa slatko u kući. Spoj kokasa i čokolade zasigurno će probuditi i zadovoljiti vaše nepce.
Recept za Rafaelo tortu
Sastojci
Za biskvit:
- 7 bjelanjaka
- 150 g šećera
- 1 vrećica Vanilin šećera
- 1 vrećica Praška za pecivo
- 70 g Pšeničnog oštrog brašna
- 150 g Kokosova brašna
Za kremu:
- 7 žumanjaka
- 2 vrećice Vanilin pudinga
- 700 ml mlijeka
- 100 g maslaca
- 100 g šećera u prahu
- 500 ml slatkog vrhnja
Još potrebno:12 komada petit beurre keksa,oko 100 ml mlijeka,2-3 žlice maraskina
Za posipanje:50 g kokosova brašna

Priprema
Za biskvit:Bjelanjke istucite u snijeg i postepeno dodajte šećer i vanilin šećer uz miješanje.Prašak za pecivo pomiješajte s brašnom te dodajte bjelanjcima, a zatim lagano umiješajte kokosovo brašno.
Smjesu ulijte u kalup za torte promjera 26 cm koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 170 °C oko 15-20 minuta dok površina ne postane lagano žuta.
Biskvit ohladite i stavite na tanjur tako da gornju stranu okrenete prema dolje.Možete ga navlažiti sa malo mlijeka.
Za kremu:Žumanjke izmiješajte s pudingom i 200 ml mlijeka. Preostalo mlijeko stavite kuhati i kad zavrije umiješajte pripremljenu smjesu.
Kuhajte uz miješanje dok se ne počne zgušnjavati, a zatim maknite s vatre i ohladite. Maslac i šećer izmiješajte električnom miješalicom i umiješajte u hladnu kremu.Slatko vrhnje istucite u šlag i umiješajte u kremu.
Na biskvit stavite pola kreme, zatim posložite kekse koje ste umočili u smjesu mlijeka i maraskina i prekrijte ostatkom kreme.
(Preuzeto sa: receptispotpisom.info)