VIŠE

    Prati nas:

    ReceptiNajbolji receptiUkusna Rafaelo torta koja je gotova za 25 minuta!

    Ukusna Rafaelo torta koja je gotova za 25 minuta!

    Ukusna rafaelo torta za sve obožavatelje kokosa i rafaelo  čokolade

    Rafaelo torta je izvrsna kada u posljednji čas se gosti najave, a vi nemate ništa slatko u kući. Spoj kokasa i čokolade zasigurno će probuditi i zadovoljiti vaše nepce.

    Recept za Rafaelo tortu

    Sastojci

    Za biskvit:

    • 7 bjelanjaka
    • 150 g šećera
    • 1 vrećica Vanilin šećera
    • 1 vrećica Praška za pecivo
    • 70 g Pšeničnog oštrog brašna
    • 150 g Kokosova brašna

    Za kremu:

    • 7 žumanjaka
    • 2 vrećice Vanilin pudinga
    • 700 ml mlijeka
    • 100 g maslaca
    • 100 g šećera u prahu
    • 500 ml slatkog vrhnja

    Još potrebno:12 komada petit beurre keksa,oko 100 ml mlijeka,2-3 žlice maraskina
    Za posipanje:50 g kokosova brašna

    rafaelo torta
    rafaelo torta

    Priprema

    Za biskvit:Bjelanjke istucite u snijeg i postepeno dodajte šećer i vanilin šećer uz miješanje.Prašak za pecivo pomiješajte s brašnom te dodajte bjelanjcima, a zatim lagano umiješajte kokosovo brašno.

    Smjesu ulijte u kalup za torte promjera 26 cm koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 170 °C oko 15-20 minuta dok površina ne postane lagano žuta.

    Biskvit ohladite i stavite na tanjur tako da gornju stranu okrenete prema dolje.Možete ga navlažiti sa malo mlijeka.

    Za kremu:Žumanjke izmiješajte s pudingom i 200 ml mlijeka. Preostalo mlijeko stavite kuhati i kad zavrije umiješajte pripremljenu smjesu.

    Kuhajte uz miješanje dok se ne počne zgušnjavati, a zatim maknite s vatre i ohladite. Maslac i šećer izmiješajte električnom miješalicom i umiješajte u hladnu kremu.Slatko vrhnje istucite u šlag i umiješajte u kremu.

    Na biskvit stavite pola kreme, zatim posložite kekse koje ste umočili u smjesu mlijeka i maraskina i  prekrijte ostatkom kreme.


    (Preuzeto sa: receptispotpisom.info)

    spot_img

    Zanimljivosti

    Zanimljivosti