ReceptiNajbolji receptiCheesecake recept za 10...

    Cheesecake recept za 10 – Najbrži recept koji će vas oduševiti!

    Za sve ljubitelje slavne torte

    U nastavku pročitajte najbolji cheesecake recept. Postoji mnogo načina kako se pravi slavni Cheesecake. Ova jednostavna, lagana i ukusna torta je pokupila simptaije kod mnogih.

    Razlog zašto ga mnoge domaćice vole jeste što je vrlo jednostavan a preukusan. Ne zahtjeva da imate posebne kulinarske vještine da bi napravili ukusan cheesecake. 

    cheesecake recept

    Cheesecake recept sastojci

    Podloga:

    • 250g McVitie’s Digestive keksa
    • 125g maslaca sobne temperature

    Sirni fil:

    • 750g mliječnog namaza
    • 3 manja jaja
    • 150g milerama
    • 1 žlica gustina
    • 2 vrećice vanilin šećera
    • 175g šećera
    • 2 žice soka od limuna

    Premaz:

    • 200-250g milerama
    • 1 žlica šećera u prahu
    • 2 žlice soka od limuna
    • 50ml slatkog vrhnja
    • 1 vrećica vanilin šećera


    Priprema

    Podloga:

    Kekse samljeti i rukama miješati s maslacem dok se ne dobije više-manje homogena smjesa. Smjesu pritisnuti uz dno kalupa promjera 26cm i ostaviti u frižideru da se stisne dok pripremate kremu.

    Sirni fil:

    Sirni namaz izmiksati sa svim sastojcima osim s jajima. Na kraju dodavati jedno po jedno jaje i sve sjediniti. Smjesu izliti u kalup s podlogom. Kalup obaviti folijom s vanjske i donje strane (moj propušta pa da voda ne ulazi) i staviti ga u veći pleh, te uliti vode do visine 2/3 kalupa otprilike i staviti peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 170 stupnjeva punih 45 minuta.

    Tortu zatim izvaditi, nakon 5-10 minuta lagano nožem rubove odvojiti od kalupa i pustiti da se hladi.

    Premaz:

    Sve sastojke pomiješajte, premaz bi trebao ispasti gušći, zato paziti sa slatkim vrhnjem, a možete dodati i malo tekućeg jogurta ako nema slatkog vrhnja. Premazati površinu torte i staviti u hladnjak. Pustiti tortu bar 3-4 sata da se dobro rashladi, a najbolja je kad preko noći odstoji.

    PROČITAJ:   Domaće kobasice “za svakog”! Ovo je recept za svakog i za sve…

    NAPOMENA:

    SIRNI NAMAZ – dakako da možete koristiti i svježi sir, al to je onda sasvim druga priča, i tekstura i okus, meni neusporedivo, iako mi je i ta verzija fina…. Što se namaza tiče, pretpostavljam da je najidealnija Philadelphia, jer to je ‘sirni namaz cheesecake-ova’, al je ja nikad nisam koristila jer je poskupa… Idealan namaz, po meni, za cheesecake je ‘Natura Agro’ mliječni namaz koji je na bazi kiselog vrhnja s 35% suhe tvari, a min. 75% m.m. u suhoj tvari (vrlo slično sastavu Phuiladelphia namaza).

    Nema onu tipičnu mazastu ‘mat’ teksturu većine domaćih mliječnih namaza, već je lagano ‘masnjikav’, pomalo podsjeća na mascarpone, ali ‘pomalo’ . * Nažalost, navedeni mliječni namaz nije više dostupan na tržištu.

    JAJA-imala sam domaća jaja, dakle sitnija jaja

    MILERAM – koristila sam onaj s 30% m.m.

    KEKSI – pobjedu s velikom prednošću odnose Digestive keksi – defintivno im nema ravnih u podlogama bar po meni

    DUŽINA PEČENJA – moja pećnica je pomalo ‘ćudljiva’ i obično sve peče kraće nego je navedeno, tako da ovih 45min uzmite s rezervom, možda će i više trebati – kad je gotov, cheesecake treba lagano porumeniti po vrhu i na dodir biti lagano pudingast, a opet nekako čvrst 😉

    Sve ove detalje navodim jer su stvarno bitni za teksturu. Ovim sastojcima i postupkom sam dobila savršeno pjenastu, pahuljastu teksturu koja se topi u ustima, a ne onu težu, mazastu teksturu cheesecake-a.

    Također, ovim postupkom pečenja ‘na pari’, rubovi će ostati bijeli, a površina će tek lagano porumeniti pred kraj pečenja – tako će se dobiti savršeno pjenasta tekstura bez zagorijevanja zbog podužeg pečenja.

    Puno je recepata za cheesecake, i iako možda svi djeluju isto, ja sam svaki put dobila drugačiji cheesecake, pa cijelo vrijeme probavam neke kombinacije da bih dobila teksturu koja mi se sviđa.

    PROČITAJ:   Recept za brzi kolač koji će vas raspametiti! Gotov za svega 10 minuta

    Ovaj put sam jako zadovoljna, zato sam odlučila podijeliti recept s vama… Radila sam ga seki za rođendan, najvećoj obožavateljici cheesecake, i rekla je da je stvarno savršen… i ja sam prezadovoljna. Do nekog sljedećeg možda

    (Izvor: balkanskakuharica.info)


    Koliko je koristan ovaj članak?

    Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

    Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

    Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

    Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

    Podijelite ga s prijateljima!

    Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

    Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

    Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

    Una
    Unahttps://diva.ba
    Una je prava dušica. Voli modu, pazi na zdravlje. Često piše o zdravoj ishrani i sportskom načinu života. Prati edukativne, zanimljive i zabavne teme.

    DRUGE UPRAVO ČITAJU

    Možda te zanima