Blizanci karakteristike

Blizanci karakteristike ličnosti po kojima su najviše poznati su inteligencija i pronicljivost. Blizanci su horoskopski znak kojem pripadaju sve osobe rođene od 22. maja do 21. juna.

Ovo je jedan od najinteligentnijih znakova zodijaka, te im je ovo najznačajnija krakteristika ličnosti. Brzo uče i pamte zbog toga su odlični učenici i studenti.

Veliki dio karakterne osobine Blizanaca je pronicljivost. S druge strane vole analizirati, nekada previše, sve stvari oko sebe. Dijete u Blizancima nikada ne nestaje. Posebno dječija radoznalost koja je izražena kada uče nešto novo.

Blizanci imaju nevjerovatnu sposobnost da procijene karakter osobe u nekoliko sekundi, čak i ako su je tek upoznali. Ako neko blefira, prvi će primijetiti. Oni su odlični u komunikaciji s drugim ljudima, te su vrlo pozorni slušaoci.

Blizanci su svestran znak, ugodno im je biti i introverti i ekstroverti. Brzo se prilagođavaju energiji prostorije. Mogu biti centar i život svakog druženja, isto tako mogu biti zatvoreni za osobe koje ne poznaju.

Posebno pred drugima Blizanci najbolje pokazuju svoje socijalne vještine koje mogu spojiti sve osobe u prostoriji.

Blizanci karakteristike

blizanci karakteristike
Blizanci karakteristike: Imaju izvrsne socijalne vještine

Čega se plaše Blizanci?

Najveći njihov strah je da budu sami. Zbog toga obično imaju velike društvene krugove i uvijek imaju nekoga pored sebe.

Plaše se da budu zarobljeni u svojim vlastitim umovima. Ne radi se o tome da Blizanci nisu kreativni ili inteligentni, već da se boje snage vlastite mašte. Plaše se onoga što će pronaći kada konačno pronađu sebe.

Ne plaše se svojih emocija, ali su stalno zabrinuti kako ih prenose, da li su im riječi pogrešno protumačene, da nenamjerno povrijede nečija osjećanja.

Ovo je česta nesreća Blizanaca i rezultat toga kako eksternaliziraju svoju nesigurnost.

Boje se da će biti uhvaćeni u emociju koju ne mogu kontrolisati. Oni jednostavno reaguju na svoje emocije, umjesto da ih u potpunosti osjećaju.

Njihov um i razmišljanje nema kraja. Konstantno traže ispod površine svoje trenutne stvarnosti nešto što ranije nisu vidjeli. Ne žure nigdje nikada, samo traže nešto novo.

Možda najvažnija stvar koju Blizanci treba da shvate jeste da ne postoji konačno odredište koje se može naći na kraju puta.

Fizički izgled Blizanaca

Lica Blizanaca su veoma izražajna. Njihovi pokreti su brzi i dinamični. Njihove oči su gotovo uvijek dvije različite boje.

Oni pokušavaju da se predstave kao hermetički zatvoreni entiteti, trajna posuda koja drži sve njihove kontradikcije, ali njihova pojava će uvijek biti u suprotnosti sa samim sobom.

Znakovi s kojima se Blizanac slaže: Ovan, Lav, Vaga. Vodenjak, Strijelac

Sretni brojevi: 5, 14, 23, 32, 41, 50

blizanaci karakteristike
Blizanci ne vole biti previše sami.

Vrline Blizanca

Od ovog horoskopskog znaka možete očekivati sve, samo ne očekujte suzdržavanje od toga da otkriju sve što znaju o nekome ili nečemu. Više su fokusirani na širenje informacija, a ne na zadržavanje. Ovo je možda u međuljudskim odnosima više mana nego vrlina.

No, zahvaljujući ovoj osobini oni će vam uvijek iskreno reći što misle u lice a ne iza leđa. Zato su vrlo odani prijatelji koji su spremni pomoći u bilo koje doba dana ili noći.

Vrlo su prilagodljivi i zato se mogu snaći u svakoj situaciji u kojo se nađu. Vole uživati u trenutku, tačnije teže ka potpunom uživanju svijeta oko sebe.

Cijene sve što se nalazi u njihovoj okolini i veoma su zahvalna bića.

Vrline Blizanca:

 • Nježnost
 • Znatiželja
 • Brzo učenje
 • Svestranost
 • Entuzijastičnost

Mane Blizanca

Blizanci su poznati po tome što započinju više stvari odjednom i ne sprovedu ništa do kraja.  Većina osoba rođenih u ovom znaku su pametni intelektualci koji mogu biti nemirni i napeti.

Uvijek imaju pretjeranu želju za zabavom i vrlo vjerovatno ćete ih vidjeti kako se dosađuju- Željni su zabave, avanture, putovanja i ne vole biti zarobljeni predugona jednom mjestu.

Mogu biti promjenivog raspoloženja koje utječe na druge ljude u njihovoj blizini. Zbog toga često Blizanci nisu najvoljenija osoba u društvu. Jednostavno nekada mogu širit oko sebe negativnu energiju zbog svog raspoloženja.

Ne mogu biti sami i zato su u stalnoj potrazi za društvom, prijateljima i drugom polovinom.

Mane Blizanaca:

 • Nervoza
 • Neodlučnost
 • Nedosljednost
 • Površnost
 • Nestabilnost
 • Promjenjivost

Blizanci Posao

Zbog otvorenog i često promjenjivog uma Blizanci su odlični umjetnici, pisci, novinari, matematičari i detektivni. Komunikacijske vještine otvaraju im sva vrata na području posla.

Ne mogu vječno trčati. U nekom trenutku će morati da zastanu i pogledaju okolo. Da preuzmu odgovornost za okruženje u kojem se nalaze. Morat će pogledati svijet koji su sami izgradili i odlučiti da li je to zaista ono što žele.

Veliku važnost pridaju razmjenjivanju ideja i misli. Uvijek imaju posebne ideje koje nekada ne sprovedu u realnost jer nemaju dovoljno vremena.

Budući da vole da se kreću između raličitih poslovnih sfera, tipični Blizanac će vjerovatno imati nekoliko izvora prihoda.

Blizancima je obično neophodan posao sa određenim nivoom druženja. Bilo da radi sa klijentima jedan na jedan ili u većim grupama kao menadžer, oni vole izaći i upoznati nove ljude, saradnike, partnere i koelge.

Ako Blizanci imaju stalan posao od 9 do 5, oni su vjerovatno tip onih što u kancelariji uvijek miješaju stvari planirajući zabave, ogovarajući na mail-ove i iznenađujući saradnike sa poslasticama.

U svom najboljem izdanju, Blizanci su odlični govornici i slušaoci. Oni  dosadni kancelarijski razgovor pretvaraju u zanimljvo razmjenjivanje ideja, misli, stavova  i brzo uče od bilo koga s kim dođu u kontakt.

Zahvljajujući tome uspješni su u poslu koji rade. Bitno je da uživaju u poslu kojeg obavljaju i tada će doći do izražaja njihov istinski sjaj.

blizanac karakteristike
Blizanci su poznati po tome što uvijek imaju posebne ideje.

Bliznaci Ljubav

Prije svega Blizanci su vrlo strastven, senzualan horoskopski znak koji voli uzbuđenja i raznolikost. U partnerima traže osobe koje će im biti najbolji drug i ljubavnik.

Iako značaju pažnju poklanjaju fizičkom izgledu, ljubav prvo vide kroz komunikaciju i verbalni kontakt.

Mogu biti u više veza tokom života sve dok ne pronađu svoju srodnu dušu. Nikada neće prestati sa potragom za boljom polovinom jer su prije svega vođeni ljubavlju.

Zbog toga je njihov ljubavni život ispunjen greškama i propalim pokušajima. No, kada pronađu svoju srodnu dušu onda će njihova ljubavna strana biti vidljiva u punom sjaju.

Prema partneru uvijek gaje platonsku ljubav koja je iz dana i dana sve veća.

Najveći izazov im je pronaći emocije koje će potrajati do kraja života ppsebno kada se pronađu u nizu razočaravajućih ljubavnih odnosa.

Za njih odnosi i ljubav moraju biti uzbudljivi, stimulativni i stalno svježi.

Za razliku od Bika, znaka koji prethodi blizancima, Blizanci će više biti zainteresovani za višeljubljeu. To ne znači da se Blizanci ne mogubiti u vezi na duge staze.

Međutim, oni imaju duboku potrebu za novostima, druženjem i uzbuđenjem u svim aspektima života – uključujući veze.

Život sa Blizancima rijetko kad je dosadan. Iznad svega, partnerstvo (monogamno ili ne) treba da izazove Blizance mentalno. Blizanci vole da sa svojim partnerima mogu razgovarati o svemu i svačemu.

Put do srca Blizanca je kroz um. Impresionirajte Blizanca svojim pristupom i mišljenju o najnovijim trendovima, vašom duhovitošću i sposobnošću da nesmetano prelazite s tema na temu.

Muškarac Blizanac u vezi

Muškarci rođeni u ovom znaku oduševit će sve sa svojom slatkorječivošću i šarmom. Uvijek je pun energije i života. Tako da s njima u vezi nikada nije dosadno.

Muškarci Blizanci su istinski avanturisti koji privlače pažnju sa svojim smislom za humor. Vječno su dijete u duši, pa budite spremni da prihvatite njegov djetinjasti pristup životu.

Teže novim iskustvima i eksperimentisanju u vezi. No, pazite jer vrlo brzo mogu im dosaditi partnerice s kojima su u vezi.

Saznajte sve o mučkarcima rođenim u znaku Blizanac

Žena Blizanac u vezi

Žene rođene u ovom znaku imaju dvojnu prirodu koju je vrlo teško uvatiti i ukrotiti. Veću pažnju pridaju povjerenju, razumijevanju, dubokim razgovorima. Tako da će one prije pasti na riječi i postupke nego na fizički izgled.

U vezama su romantične, nježne i pomalo djetinjaste. U svom partneru traže jakog zaštitknika koji će joj biti oslonac u svim situacijama.

Blizanac Zdravlje

Blizanci su osjetljivi na infekcije gornjih disajnih puteva, bronhitis i astmu. Blizanci također vladaju živcima, pa su pripadnici ovog znaka često uzbuđeni i napeti.

Planeta Merkur, koja vlada Blizancima, oduvek je bila povezana sa disanjem, mozgom i cijelim nervnim sistemom.

Također upravlja delikatnim vezama između uma i različitih dijelova tijela, tako da kod ljudi Blizanaca stanje uma ima mnogo veze sa stanjem njihovog zdravlja. Anksioznost i nervoza su najčešći zdravstveni problemi kod ovog horoskopskog znaka.

Preporučujemo da pročitate i

DRUGE UPRAVO ČITAJU

Možda te zanima