back to top

Sanjati zaruke – simbol sreće i uspjeha / TOP 10 ZNAČENJA

Simbolika sna o vjeridbi zavisi od toga da li ste sanjali svoju vjeridbu ili nečiju tuđu vjeridbu, da li ste sanjali kako raskidate zaruke, da li je mlada devojka sanjala zaruke itd.

Prema većini knjiga sanjati zaruke se ne tumači kao nešto pozitivno. Dakle, ako ste sanjali svoje zaruke, uskoro bi vam se moglo dogoditi nešto sasvim suprotno.

Prekinut ćete zaruke i veza će puknuti. Sve to dogodit će se jako brzo i iznenada, a vama će trebati puno vremena da prebolite taj događaj.

Prema nekim drugim knjigama snova, takav san donosi sreću i uspjeh. Može ukazivati na poboljšanje odnosa s partnerom, prijateljstvo i upoznavanje osobe koja ima slične interese kao i vi.

Ako u skorije vrijeme planirate zaruke ili ako ste se možda nedavno vjerili sa svojim partnerom, onda je moguće da ćete to i sanjati.

U tom slučaju, vaš san je samo refleksija svakodnevnih zbivanja, pa vjerovatno nema nikakvu simboliku. Međutim, nekada snovi o zarukama mogu da imaju različitu simboliku i značenja.

Otkrijte šta znači sanjati zaruke!

Sanjati zaruke

Ako sanjate svoju sopstvenu vjeridbu, onda je to dobar znak. Ovaj san ima pozitivnu simboliku i najavljuje dosta uspjeha i sreće u budućem periodu.

Prije svega, bit ćete jako sretni u ljubavi jer ste konačno našli osobu koja vam u svemu odgovara. U tom slučaju, ovaj san može da bude i stvarna najava za vjeridbu i brak koji vas u skorije vrijeme očekuju.

Sanjati ples sa svojim zaručnikom / zaručnicom

Ukoliko ste sanjali kako plešete sa svojim zaručnikom, odnosno zaručnicom, onda je taj san opet znak da ćete u skorije vrijeme podići vezu na viši nivo, odnosno da ćete možda stupiti u brak sa svojim partnerom.

sanjati zaruke
Sanjati zaruke simbolizira sreću i uspjeh na javi u skorije vrijeme.

Sanjati da raskidate vjeridbu

Ako sanjate kako raskidate veridbu, onda je to loš znak. U budućem periodu vas očekuje dosta briga i problema u realnom životu.

Imat ćete problema kako na poslu, tako i u privatom životu. Doći će do svađa sa partnerom koje će biti dosta česte, a ni odnosi sa članovima porodice neće biti najbolji.

Dakle, simbolika sna je prilično loša jer pred vama je dosta teška situacija sa kojom se morate nekako izboriti. Pokušajte da ostanete pozitivni i da trezveno pristupite rješavanju svih problema.

Sanjati svog zaručnika/zaručnicu kako trči

Ukoliko ste sanjali svog zaručnika odnosno svoju zaručnicu, kako trči onda to nije dobar znak. Ovaj san najavljuje zdravstvene probleme koji očekuju vas ili neku vama blisku osobu u predstojećem periodu, a moguće je čak da dođe i do smrtnog slučaja na javi.

Sanjati da vodite svog vjerenika/vjerenicu na vjenčanje

Ukoliko ste imali ovakav san, vi ne treba da brinete. Ovaj san ima dobru simboliku i najavljuje period pun lijepih momenata i dešavanja koji je pred vama.

Prije svega, ispunit će vam se neka želja o kojoj ste dugo maštali i sve u vašem životu će se odvijati baš onako kako treba.

sanjati zaruke
Sanjati zaruke može označavati da će vam se ostvariti želja.

Sanjati tuđe zaruke

Ako sanjate nečije tuđe zaruke, onda je to znak da ćete u budućem periodu imati dosta neočekivanih troškova.

Očekuje vas dosta rođendana i drugih slavlja, tako da ćete morati da trošite više novca nego inače. Ovaj san bi trebalo da vam bude opomena da budete ipak malo štedljiviji i da vodite računa o trošenju novca, kako kasnije ne biste zapali u težu materijalnu krizu.

Sanjati kako vidite neke vjerenike

Ukoliko ste sanjali kako vidite neke vjerenike, onda vam ovaj san može biti upozorenje da ne budete brzopleti, već da uvijek dobro razmislite o svojim potezima, naročito kada je u pitanju posao.

Vodite računa prije nego što nešto uradite ili kažete jer bi se moglo desiti da sami upropastite neki projekat na poslu i da zbog toga čak dobijete otkaz.

Osim toga, moguće je da ćete zbog svoje brzopletosti učiniti nešto što će povrijediti vama dragu osobu, tako da može doći do svađe.

Sve u svemu, birajte riječi i pažljivo razmislite prije nego što učinite nešto, kako se kasnije ne biste kajali.

sanjati zaruke

Sanjati vjerenike u crkvi

Ako ste sanjali kako se vjerenici nalaze u crkvi, onda je to znak da se nalazite pred velikim iskušenjima i izazovima u stvarnom životu.

Naime, verovatno vam se dopada osoba koja je već zauzeta ili ste vi u vezi ili u braku. Uglavnom, vi ste svjesni da ta ljubav nije moguća ali nikako ne možete da se oslobodite loših misli. Iako ne planirate da pokleknete pred iskušenjima, vi osjećate grižnju savijest i krivicu zbog svojih loših misli.

Ako mlada djevojka sanja zaruke

Značenje i simbolika sna se mijenjaju ukoliko se desi da neka mlada djevojka sanja zaruke. U tom slučaju, simbolika sna o zarukama je loša jer ovaj san najavljuje nesreću na ljubavnom planu.

Djevojka koja sanja vjeridbu a pritom nije vjerena vjerovatno neće imati puno uspjeha sa muškarcima u budućem periodu. Tu djevojku očekuje dosta patnje i suza kada je ljubav u pitanju. 

Sanjati zaručnički prsten

Ako ste sanjali zaručnički prsten, tumači snova savjetuju da ne žurite u vezi. Prekomjerna želja za vjenčanjem mogla bi uplašiti vašeg partnera.

No, ako ste već zaručeni, san o prstenu znači da ćete dodatno učvrstiti vezu i podsjetiti vas na to koliko ste sretni što ste pronašli osobu do koje vam je stalo.

sanjati zaruke
Ako ste sanjali zaručnički prsten, tumači snova savjetuju da ne žurite u vezi.

Sanjati dijamanti zaručnički prsten

Ako ste sanjali dijamant na zaručničkom prstenu, to je pozitivan znak. Što je dijamant veći, to će i vaša sreća u stvarnom životu biti veća.

Neke knjige snova govore o tome da spomenuti san može značiti da vam netko iz stvarnog života zavidi i da ste zato okruženi mnogobrojnim tračevima.

Sanjati kupovinu zaručničke haljine

Ako ste u snu kupovali haljinu za proslavu zaruka, pripremite se za putovanje u stvarnom životu i budite oprezni jer biste mogli naići na poteškoće.

Ako ste sanjali da ste već odjenuli zaručničku haljinu i da u nju dočekujete goste, to znači da bi vas mogla iznenaditi vijest o bebi.

Sanjati nošenje zaručničkog prstena

Ako ste sanjali da u snu nosite zaručnički prsten, trebali biste više riskirati u stvarnom životu, a posebice na poslovnom planu.

Prsten u snu simbol je predanosti, beskonačnosti, cjelovitosti i sjedinjenja. Može predstavljati predanost u vezi ili simbolizirati i neke druge obveze poput predanosti određenom cilju ili želji.

Ako ste sanjali prsten u snu, možda ste predani postizanju nekih svojih ciljeva, želja i uvjerenja. San o prstenu može značiti i obećanje.

Takvi snovi često predstavljaju želju za ostvarenjem harmonične i predane veze s nekim. Možda želite ostvariti vezu punu razumijevanja s nekom osobom.

Od davnina, prsteni u snovima imaju veliku simboličku vrijednost budući da se i sami smatraju visoko vrijednim predmetima, a mogu predstavljati razne stvari.

Iako su prstenovi samo mali komad nakita, visoko su cijenjeni u snovima te su nabijeni posebnim značenjima. U svakom društvu i sustavu vjerovanja, prstenovi su zauzeli važno mjesto.

Sanjati da plešete na zaručničkoj proslavi

Spomenuti san znači da su pred vama financijski problemi koje biste uskoro mogli riješiti. Budite uporni i ne očajavajte.

DRUGE UPRAVO ČITAJU

Možda te zanima