back to top

Sanjati ružu: Da li ste znali da su ruže u snovima simbol sreće, ljubavi i zadovoljstva!?

Ruža je često simbol ljubavi, pažnje ali i ljubomore

Sanjati ružu ima više značenja u nastavku otkrijte šta one tačno simboliziraju u snovima. Ruža je na javi cvijet koji označava pažnju, ljubav ili ljubomoru, a sve zavisno od toga koje je boje i kako se i u kojoj prilici ona nekome poklanja.

Također, ruža je cvijet koji ima trnje, te je sinonim za nekoga ko je vrlo oštar i otvoren, ko je često spreman da se bori ili brani, ko je zloban ili podmukao, te ko „napada“ druge sasvim neočekivano i iz prikrajka.

U snovima ruža nije naročito čest motiv, ali zbog svog trnja se može lako odnositi na osobe koje su vrlo drske, koje imaju potrebu da se brane i da se štite, te će simbolika najčešćih snova o ruži biti izneta u nastavku ovog teksta.

Sanjati da u snu vidite ružu 

Kada ste sanjali da u snu vidite neku ružu, na javi označava da ste previše prilika propustili jer ste bili nesigurni u sebe i svoje sposobnosti, te da treba da se posvetite sticanju samopouzdanja, te ili da shvatite koliko ste puni kvaliteta i vrlina. 

Sanjati da u snu kupujete ružu 

San u kome vi kupujete ružu, ili za sebe ili kao poklon, ima konotaciju na javi da ćete se vi sa nekim sukobiti, pa i da ćete pokajati zbog riječi ili postupaka kojima ste osobu koja vam je draga povrijedili ili razočarali.

Saznajte šta znači sanjati čarape ovdje!

Sanjati da vi u snu mirišete ružu 

Ako ste sanjali da u snu mirišete ružu, te da ste sasvim opijeni i smireni njenim lijepim mirisom, u zbilji implicira da ste skloni da se previše oslanjate na svoje emocije ili na intuiciju, te da upravo i zbog toga lako griješite i niste uopšte racionalna i realna osoba, koja ozbiljno pristupa problemima. 

sanjati ruzu

Sanjati da vam u snu neko poklanja ružu 

Ukoliko ste sanjali da ste u snu na poklon dobili ružu, na javi to ima konotaciju da ste osoba koja je vrlo druželjubiva i koja lako stiče nova poznanstva i prijateljstva, te da se uvijek radujete nekim novim susretima i komunikaciji sa drugim ljudima. 

Sanjari da vi u snu berete ružu 

Kada ste sanjali da u snu berete ružu, na javi to simbolizuje da imate neke velike želje i planove i da težite da ih što prije ostvarite, te da ste u nekom smislu i brzopleti i skloni da srljate i da pravite nepotrebne i lakomislene greške i sasvim neracionalne poteze. 

sanjati ruzu

Sanjati da ste se u snu uboli na trn od ruže 

Kada ste se vi u snu uboli na trn ruže, na javi to ima simboliku da ste osoba koja se nalazi pred i vrlo velikim izazovima i poteškoćama, i da treba da uložite veliki trud i napore kako biste se pak i spasili nevolja i briga, ali da ćete vrlo teško uspjeti da se snađete jer uopšte niste neko ko je realno i sasvim dovoljno istrajan i odlučan, u svojim namjerama i planovima. 

Sanjati da u snu gazite ružu koju ste bacili na zemlju 

San u kome ste vi bacili ružu na zemlju i gazite je u bijesu i ljutnji, ima na javi jasnu i baš direktnu simboliku, da ćete se vrlo razljutiti i razočarati u neke osobe koje ste smatrali ili odanim i vjernim prijateljima, te da nećete uspjeti da im oprostite izdaju i iznevjereno povjerenje, ni kada vas zamole za „drugu priliku“. 

Sanjati sasvim uvelu ružu 

Ukoliko ste sanjali da je ruža u vašem snu uvela, i da vam je žao da je bacite, na javi ima vrlo ili negativnu i lošu konotaciju, pa implicira da ste pred nekim velikim gubicima, i da ćete čuti neke i tužne vijesti ili doživjeti velike neprilike, pa čak se suočiti i sa bolešću ili smrću dragih i/ili bliskih osoba. 

sanjati ruzu

Sanjati ružu neke sasvim određene boje 

Sanjati crvenu ružu

Ako ste sanjali crvenu ružu, to na javi ima konotaciju da ćete da se u nekoga zaljubite ili da će ili vama neka osoba da izjavi ljubav.

Platonska ljubav postoji ne samo u snovima već u stvarnom životu. Pogledajte kako prepoznati i šta je tačno platonska ljubav OVDJE.

Sanjati žutu ružu

Kada ste sanjali žutu ružu, na javi to znači da ste na nekoga ljubomorni ili zavidni, te da se vrlo i trudite da nekome napakostite i da ga sputate.

Sanjati bijelu ružu

Ukoliko ste sanjali bijelu ružu, ona označava da ste osoba koja je poštena i čestita, te da ste i vrlo i plemeniti i dobrodušni i da svakome od srca pomažete u nevolji.

Sanjati crnu ružu

San u kome ste videli sasvim crnu ružu, označava neku tugu ili žaljenje na javi, te implicira skoru smrt neke vama baš važne i bitne osobe.

Sanjati narandžastu ružu

Narandžaste ruže u snovima otkrivaju dobre znakove, zabavu, uzbuđenje, proslave i nove stvari za Vas i sve oko Vas.

Sanjati plavu ružu

Plava je sveprisutna u snovima. To je povezano sa mentalnim i fizičkim zdravljem, kao i sa zadovoljstvom. Ako dobijete plavu ružu, ovo izražava želju da pokažete veliku ljubav koju osjećate prema nekome.

Sanjati ružičnjak

Ružičnjak simbolizuje sreću, prosperitet, sigurnost i ne bojite se da se suočite sa svijetom jer to nikome ne dugujete.

Sanjati miris ruža

Kad sanjate da osjećate miris ruže, ovo je najava da će Vam novo iskustvo pružiti priliku.

Sanjati džinovsku ružu

Kada vidite tako velike ruže, to je znak da se velika ljubav nastavlja razvijati. Morate se pripremiti jer nešto novo raste.

Sanjati ruže u punom cvatu

Ruže u punom cvatu pozitivan su simbol povezan sa dobrim razvojem događaja u budućnosti. Ovo je naročito tačno ako ste mogli da osjetite miris ruža u svom snu.

Ako ste trenutno zaljubljeni ili ste u posvećenoj vezi, ova ista slika možda prije svega odražava ljubav i odanost Vašeg partnera prema Vama.

sanjati ruzu

Sanjati da ruže blijede

Slika blijedeće ruže u svijetu snova odražava podsvjesno znanje da ste nezadovoljni svojim trenutnim romantičnim partnerom.

Samci koji primjećuju ovaj znak mogu se osjećati razočarano kulturom zabavljanja ili jadajući se zbog odsustva svoje prave ljubavi.

Otkrijte kako žene pokazuju zainteresiranost i pronađite ljubav vašeg života.

Sanjati da stavljate ružu u kosu

Za žene i one koji se identifikuju kao ženske, čin stavljanja ruže u kosu predstavlja mogućnost da je ljubavnik može izdati ili se zaljubiti.

Ova prevara može biti direktno povezana sa osjećanjima koja ona nosi ili bi mogla biti slučajnost. U oba slučaja, neko vrijeme bi se osjećala veoma povređeno i tužno nakon ovog događaja

DRUGE UPRAVO ČITAJU

Možda te zanima