Sanjati patike u snovima simbolizira seksualnu frustraciju!?

Ukoliko ste nedavno kupili neke patike ili ako ste videli u izlogu patike koje su vam se jako svidjele, to je možda na vas ostavilo utisak i zato se može desiti da sanjate patike.

Sanjati patike u snovima mogu imati različitu simboliku, zavisno od načina na koji ste sanjali patike, kao i od brojnih drugih detalja u vašem snu.

Zato je važno da se prisjetite da li ste u snu samo vidjeli patike ili drugu vrstu obuće poput kopačke , da li ste ih nosili vi ili neka druga osoba, da li je to bila osoba koju poznajete ili neka nepoznata osoba.

Da li su patike bile lijepe ili iscijepane itd. U nastavku pogledajte kako se tumače snovi o patikama i kakvu simboliku oni mogu imati.

Prvo, da li ste znali da su patike po Sigmundu Freudu simbol ženskog spolnog organa? Mnoga Freudova tumačenja snova seksualne su prirode, ali on je vjerovao da su patike povezane sa načinom na koji se seksualno povezujemo, a pojava u snu označava da ste seksualno frustrirani.

sanjati patike
Sanjati patie u snovima ima razna značenja

Sanjati da vidite patike

Ukoliko ste sanjali kako vidite patike, to je onda dobar znak. Vi uspjevate sa lakoćom da riješite sve brige i probleme koji vam se pojave na putu.

Vi ste osoba koja je puna samopouzdanja i koja uvijek sve posmatra pozitivno. Ne dozvoljavate da vam loše misli kvare život i uvijek vjerujete u sebe i u svoje mogućnosti.

Upravo zato vas u budućem periodu očekuje veliki uspjeh, tako da ne treba da brinete. Također, san u kojem ste vidjeli patike može da znači i to da ste vi osoba koja je uvijek aktivna i koja ne čeka da joj nešto padne sa neba.

  Da li znate šta znači sanjati brkove?! Otkrijte njegovu simboliku na No1 sanovniku!

Naime, vi se uvijek borite za ono što želite da imate i ljudi cijene vaše zalaganje i trud.

Sanjati patike na vašim nogama

Ukoliko sanjate da ste u patikama, taj san može imati različitu simboliku, zavisno od toga da li su vam te patike bile udobne ili su vas žuljale.

Ukoliko ste sanjali da nosite udobne patike, taj san ima pozitivnu simboliku i najavljuje dobar period koji je pred vama.

Imat ćete uspjeha na poslu ali i na drugim životnim poljima. Sa druge strane, ako ste sanjali kako su vam patike neudobne, taj san ima lošu simboliku i ukazuje na to da možete imati problema na poslovnom planu.

Moguće je da šef neće biti zadovoljan vašim radom ili da će odnosi koje imate sa kolegama biti loši.

U svakom slučaju, doživjet ćete gubitke, a moguće je i da izgubite radno mjesto. Ukoliko sanjate da nosite neudobne patike, taj san svakako najavljuje loš period koji je pred vama.

Sanjati da su patike na drugoj osobi

Ukoliko ste sanjali kako je neka druga osoba u patikama, simbolika sna će zavisiti od toga da li je u pitanju osoba koju na javi poznajete ili neka osoba koju prvi put vidite.

Također, važno je uzeti u obzir i to kakve je nosila druga osoba u vašem snu, odnosno da li su bile lijepe i čiste ili su bile iscjepane. Pa, da počnemo sa tumačenjima.

Ako ste sanjali kako neka osoba koju na javi poznajete nosi patike koje su čiste i lijepe, onda taj san ima pozitivnu simboliku i najavljuje period pun lijepih dešavanja koji je pred vama.

Sa druge strane, ako je osoba koju poznajete nosila iscijepane ili ružne tene, taj san znači da će se ta osoba u skorije vrijeme naći u nekoj lošoj situaciji i da će vas zamoliti za pomoć.

To je što se tiče simbolike vezane za san o poznatoj osobi, a sada ćemo vidjeti šta znači ako sanjate nepoznatu osobu u tenama.

Dakle, ako ste sanjali da neka osoba koju ne poznajete u realnom životu nosi lijepe i čiste tene, taj san znači da ćete se uskoro naći u nekoj neprijatnoj ili čak opasnoj situaciji u kojoj će vam vjerovatno trebati nečija pomoć.

  Sanovnik dlake – Šta znači sanjati dlake?

Dakle, bit će vam potrebna pomoć neke druge osobe, kako biste uspjeli da se izvučete iz loše situacije koja će vas snaći.

Tada ćete bar uspjeti da vidite ko su vam pravi prijatelji i ko je od njih uvijek spreman da vam pomogne, a ko će vam okrenuti leđa.

Sa druge strane, ako ste sanjali kako neka nepoznata osoba nosi ružne ili pocijepane tene, taj san znači da će nekoj osobi u vašoj okolini biti potrebna pomoć i da ćete upravo vi biti ti koji ćete toj osobi pružiti pomoć.

sanjati patike
Sanajti nepoznatu osobu u patikama je također česta pojava

Sanjati popravak patika

Ako sanjate da popravite tenisice ili ih nosite na popravku odnosno reklamaciju proizvođaču, to je znak poteškoće koja će proći samo napornim radom.

Sanjati da hodate ili trčite bez patika

Sanjati da ne nosite tene sugeriše da se možda borite sa svojim identitetom i da vam možda nedostaje povjerenja u život.

Nositi tenisice na pogrešnim nogama odnosno sanjati da ste prezuli patike u snu može ukazivati na to da vaš životni pravac možda nije pravi.

Ako vas žuljaju, to može značiti da se borite da se prilagodite životu.

Hodanje ili trčanje bez tena za trčanje podrazumeva da ćete naići na situaciju koja može izazvati nevolje, iako nošenje obuće u snu osigurava da ste moćan čovjek. Trčanje u njima u snu znači da je vaš životni pravac dobar odnosno idete u pravom smjeru.

Sanjati da nosite tek kupljene patike

Ako ste u snu nosili potpuno nove tene, ovo pokazuje da ste neodlučni kada je riječ o putovanjima u inostranstvo.

Važno je razmisliti o ovom snu, jer postoji snažan osjećaj da ćete neko vrijeme živjeti u inostranstvu.

Govori se da je važno uzeti u obzir i osjećanja drugih. Ako su one sjajne i nove, ovaj san pokazuje potrebu da materijalne stvari držite blizu sebe, blizu grudi.

sanjati patike
Patike u snovima mogu biti tek kupljene, nove ili stare i isprljane

Sanjati mnogo patika

Ako sanjate da vidite mnogo patika, to je često pokazatelj da osjećate da treba da krenete novim putem u svom životu. Ako ste u snu imali patike, to također može simbolizovati putovanje.

Ako sanjate da kupujete nove tene ovo se odnosi na vašu snažnu želju za promjenama u vašem životu. Vrijeme je za novi početak.

Sanjati da izgubite patike

Ako sanjate da gubite patika u snu može biti metafora koja govori da ste zaboravili na nešto važno u životu. Ako izgubite jednu patiku, a u snu ne možete pronaći drugu patiku, to ukazuje na to da vam je teško da prepoznate šta zapravo želite od života.

  Šta znači sanjati rakiju? Broj 1 Tumačenje snova - Sanjarica!

Ovaj san također može predložiti sastanak ili možda druženje. Iz tog razloga su patike povezane sa našim vlastitim domom i svakodnevnim životom.

sanjati patike

Sanjati da mijenjate patike

Ako sanjate da mijenjate patike ili vežete pertle na patikama, to ukazuje na to da imate skrivena vjerovanja koja će u budućnosti biti izazvana.

Sanjati da ne možete da pronađete patike

Ako u snu niste mogli da pronađete patike, to podrazumijeva vašu želju da pobjegnete sa nečim ili pobjegnete od problema u budnom životu.

Vaš san također predviđa da ćete izgubiti nešto važno – pokušajte da se usredsredite na svoju intuiciju i srce.

Sanjati da su vam ukradene patike

Ovo može biti zabrinjavajući san. Ako su vam patike ukradene u snu, to znači da ćete zbog nepažnje izgubiti priliku.

Međutim, ako ste po prirodi oprezna osoba, vjerovatno će se to dogoditi i nećete moći ništa da učinite povodom toga.

Naučite kako da stvorite sopstvene mogućnosti u životu. Ne čekajte da vam neko pruži priliku. Stvorite svoje šanse.

Da li ste vi ikada sanjali patike kao glavni motiv u snu? Recite nam njegovo značenje u komentarima!

Izdvajamo za vas

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Una
Unahttps://diva.ba
Una je prava dušica. Voli modu, pazi na zdravlje. Često piše o zdravoj ishrani i sportskom načinu života. Prati edukativne, zanimljive i zabavne teme.

DRUGE UPRAVO ČITAJU

Možda te zanima