back to top

Da li ste znali da sanjati zagrljaj ima 10 značenja?!

Sanjati zagrljaj često izražava potrebu za bliskošću i za sigurnošću koja vam na javi nedostaje.

Sanjati zagrljaj može se protumačiti na više različitih načina. Važno je da se prisjetite što više elemenata koje ste vidjeli u snu i da ih povežete u jednu cjelinu, kako biste došli do tačnog značenja vašeg sna.

Prema najvećem broju tumačenja, zagrljaj u snovima predstavlja simbol prihvatanja ali i samoljublja.

Ipak, tačno značenje vašeg sna o zagrljaju zavisit će od toga da li ste sanjali zagrljaj sa nekom osobom koja vam je bliska na javi ili možda zagrljaj sa nekom osobom koju ne poznajete.

Moguće je da sanjate zagrljaj sa osobom istog spola, ali i sa osobom suprotnog pola. Sve su to situacije i okolnosti koje će odrediti simboliku i značenje vašeg sna o zagrljaju.

Imat ćete priliku da u nastavku ovog teksta saznate nešto više o snovima u kojima se zagrljaj javlja kao dominantan motiv. Reći ćemo vam šta znače ovi snovi i na koji način se mogu tumačiti.

sanjati zagrljaj
Sanjati zagrljaj krije zanimljivu simboliku.

Sanjati da grlite nekoga

Ako ste u snu samo vijdeli da grlite nekoga, a pritom niste jasno vidjeli o kome je riječ, onda vam taj san može poslužiti kao upozorenje da budete malo oprezniji u budućem periodu i da se čuvate bilo kakvih izazova i provokacija.

Najvjerovatnije će neko u vašem poslovnom okruženju pokušati da vam napakosti i da vas dovede u neprijatnu situaciju.

Bit će potrebno da se suprotstavite i da se izborite za ono što želite.

Sanjati da se grlite sa bliskom osobom

Ako sanjate kako se grlite sa nekom osobom sa kojom ste bliski u realnom životu, onda je to znak da prema toj osobi imate jaka osjećanja. Čak i kad spavate vi osjećate koliko tu osobu volite i koliko vam nedostaje.

U pitanju može biti voljena osoba, neki član porodice, blizak prijatelj ili neka druga osoba koja vam mnogo znači.

Često se dešava da ljudi sanjaju zagrljaj sa osobom koju iz nekog razloga dugo nisu vidjeli, a koja im je mnogo draga.

To se uglavnom odnosi na drage osobe koje žive daleko. Ako imate neku voljenu osobu koja nije u vašem gradu ili državi i koju dugo niste vidjeli, sasvim je moguće da sanjate zagrljaj sa tom osobom.

U tom slučaju vaš san odražava samo vašu ljubav prema toj osobi i osjećaj da vam mnogo nedostaje.

sanjati zagrljaj

Sanjati da grlite svog prijatelja

Sanjati zagrljaj između vas i vašeg prijatelja ima jako negativnu simboliku. U periodu koji dolazi vi ćete doživjeti veliku nesreću i jako loše ćete se osjećati zbog svega što se dešava.

Sanjati da grlite ljubavnicu

Ako ste sanjali da grlite ljubavnicu, taj san ima pozitivnu simboliku i najavljuje veliku sreću koja vas očekuje u budućem periodu. Kao što možete vidjeti, bolju simboliku ima san u kojem grlite ljubavnicu nego san u kojem grlite prijatelja.

Sanjati da se grlite sa nekom nepoznatom osobom

Ukoliko sanjate kako se grlite sa nekom osobom koju ne poznajete u stvarnom životu, onda značenje tog sna zavisi od toga da li je u pitanju osoba istog ili suprotnog pola.

Ako sanjate nepoznatu osobu i da se s njom grlite, te je ona suprotnog spola, onda je to znak da se osjećate jako usamljeno na javi i da vam nedostaje osjećaj bliskosti sa nekim.

Najvjerovatnije ste slobodni i priželjkujete da upoznate osobu suprotnog pola koja će vam se svidjeti.

Isto tako, ovaj san može značiti i da se trenutno nalazite u emotivnoj vezi na javi, ali da ne dobijate sve ono što vam je u vezi potrebno.

Međutim, značenje sna se mijenja ako ste sanjali da se grlite sa nepoznatom osobom istog pola. U tom slučaju, sanjarica vam najavljuje neka nova poznanstva u budućem periodu.

Osim što ćete se družiti sa svojim starim prijateljima, vi ćete u skorije vrijeme upoznati dosta novih ludi i prijat će vam druženje sa njima.

Po prirodi ste jako druželjubivi i volite da upoznajete nove ljude. Pred vama je period dobre zabave, druženja i uživanja sa starim i novim prijateljima.

sanjati zagrljaj

Sanjati da se grle dvije osobe koje ne poznajete

Ako sanjate kako se grle neke dve osobe koje ne poznajete, onda taj san opet simboliše vašu potrebu da osjetite nježnost i ljubav u stvarnom životu. Moguće je da prolazite kroz težak životni period kada se osjećate jako usamljeno.

Alternativno, san u kojem su se dve nepoznate osobe grlile ukazuje na to da ćete u budućem periodu biti prevareni od strane svog partnera ili ćete čak vi načiniti prevaru.

U svakom slučaju, dosta ćete se udaljiti od svog partnera, a moguće je i da će se u vašem životu pojaviti neka nova osoba koja će vam se jako svidjeti. To će biti veliko iskušenje za vas, a na vama će biti da odlučite da li i dalje da ostanete u vezi ili u braku u kojima ste trenutno.

Sanjati da grlite nekoga dok ste u krevetu

Ako ste u snu videli da ste se grlili sa nekim dok ste bili u krevetu, to je pozitivan znak. Ovaj san znači da ćete u bliskoj budućnosti vjerovatno sresti nekoga veoma važnog. Moguće je da ćete započeti emotivnu vezu sa tom osobom.

Sanjati da grlite svog rođaka

Ako ste u snu zagrlili svog rođaka, to nije dobar znak. Ovaj san ukazuje na zdravstvene probleme koje bi neko od članova vaše porodice ili neko od vaše rodbine mogao imati u budućnosti.

Takođe, moguće je da će u vašoj porodici u bliskoj budućnosti biti mnogo sukoba.

Sanjati da ste sretni zato što grlite nekoga

Ako ste sanjali da grlite nekoga i imate osjećaj sreće, to je vrlo dobar znak. Znači da je pred vama mnogo dobrih stvari.

Možete očekivati uspješan period koji će vam donijeti prosperitet i radost. Također, imat ćete svoj mir, koji će vas učiniti sretnim i zadovoljnim.

sanjati zagrljaj
Sanjati zagrljaj u snovima može ukazivati na sreću

Sanjati da razmjenjujete zagrljaje

Ako ste sanjali ovu vrstu snova, to je loš znak. Zapravo, ovaj san znači da ćete u budućem periodu biti umiješani u mnoge sukobe.

Ali, moramo reći da bi ovaj san mogao imati i drugo tumačenje. To bi moglo značiti da će vas neko u vašem okruženju izdati i prevariti kad to najmanje očekujete.

Sanjati da odbijate zagrljaj

Kada sanjate da odbijate nečiji zagrljaj, to nije pozitivan znak. Ovaj san može značiti da se osjećate uznemireno nečijim prisustvom. Također, osjećate nezadovoljstvo ili gorčinu prema toj osobi.

Štaviše, ovaj san o zagrljaju mogao bi se odnositi na osobu koja misli da uzvrati svoju naklonost prema vama.

Ako je ovo tumačenje dobro za vas, bolje je da komunicirate sa tom osobom i kažete joj nešto o svojim osjećanjima.

Neki psiholozi koji proučavaju snove misle da ovaj san o odbacivanju zagrljaja pokazuje vašu izolaciju i usamljena osjećanja. Usamljenost možete osjetiti i narednih dana.

San također može označavati izazovne dane vašeg sadašnjeg romantičnog života. Možete se pripremiti za suočavanje sa ovim izazovima.

Ne postoji nijedna akcija koja izaziva vaša osjećanja. Možete pokušati da analizirate svoje unutrašnje sukobe kako biste saznali značenje ovih snova.

Da li te vi ikada znali jedno od značenja zagrljaja u snovima? Napište nam u komentarima!

Preporučujemo da pročitate

DRUGE UPRAVO ČITAJU

Možda te zanima