Sanjati haljinu ima čak 8 značenja! Otkrijte šta kaže sanovnik

Haljina u snovima nije čest motiv ali zasigurno ima vrlo važnu simboliku

Šta znaci sanjati haljinu? Haljina je ženski odjevni predmet koji označava neku lakoću, lepršavost ili bezbrižnost, ako je pak „šarena“, kratka i ljetnja, ili implicira neki vid svečanosti i/ili žalosti ako je crna, duga, te na neki način „ozbiljna“ i svedena.

Sanovnik i sanjarica – tumačenje i značenje sna – šta znači sanjati haljinu? 

Simbolika haljine u snu je vrlo različita, te zavisi od njene boje, dužine, namijene ili kvaliteta, pa i od toga da li je osoba koja sanja nosi na sebi ili je pak vidi na nekom drugom, i da li se u haljini i neko osjeća ugodno, ili mu je ona previše „nezgodna“ kao odjevna kombinacija.

sanjati haljinu

Haljina u snu može označavati i radost i tugu, te imati konotaciju neke poslovne ili privatne nove i neočekivane situacije, i njena su tumačenja na javi sasvim različita i interesantna, i biće detaljno opisana u nastavku teksta koji sledi.

Sanjati kako vi u snu vidite neku haljinu 

Kada ste sanjali da u snu samo vidite haljinu, nevezano za to da li je ona nova ili stara, te da li je neko nosi ili je ona „izložena“ u prodavnici, implicira na javi neki napredak u poslu, ili skori baš veliki finansijski dobitak, i uživanje u blagostanju i bogatstvu.

Sanjati sebe u haljini 

Kada ste sebe sanjali u nekoj haljini, takav san na javi simbolizuje da ste nesputani i sretni, te da ćete ostvariti neka nova poznanstva ili učvrstiti stara prijateljstva, kao i da ste osoba koja nema ni komplekse ni predrasude, i da vrlo lako komunicirate sa ljudima i da ste voljeni i cijenjeni u svojoj okolini.

Sanjati kako u snu vidite ili oblačite sasvim novu i lijepu haljinu 

Ukoliko ste sanjali da vidite ili pak oblačite neki vrlo lijepu i novu haljinu, koja je skupa i vrlo je unikatna i posebna, na javi to ima značenje da ćete započeti neke nove poslovne projekte ili pak emotivne veze, i da ćete biti sasvim ispunjeni i sretni, jer ste sve svoje prošle greške uspjeli da ili zaboravite ili da ih prevaziđete i da ih ostavite u „prošlom vremenu“ kome i pripadaju.

Naime, ovakav san implicira jasno da ste vi osoba koja ne voli da se prisjeća starih i prošlih dana, i da ste uvijek spremni da probate nešto novo i da steknete sasvim drugačija iskustva i znanja, što i donosi velike uspjehe i napredak, u svim vašim životnim aspektima.

Sanjati da u snu vidite ili oblačite neku staru, pocijepanu ili već „iznošenu“ haljinu 

Ako ste sanjali da ste u snu vidjeli ili obukli neku haljinu koja je sasvim neugledna i stara, te je ili čak pocepana ili potpuno „izblijedila“ i iznošena, na javi ima simboliku da ste sasvim rasijana i/ili nepouzdana osoba,

i da ne uspijevate da se fokusirate na svoj posao ili na neke odnose sa ljudima i sa kojima živite i sa kojima radite, pa da ste opterećeni nekim tajnama i greškama iz prošlosti, te i sami sebe sputavate, i iznova povrjeđujete sebe razmišljanjima o tome „šta ste trebali da uradite ili kažete drugačije“.

Takođe, pomenuti san često označava da ste skloni konfliktima i sukobima sa osobama koje su ili članovi vaše porodice, ili vama bliski i dragi ljudi, te da se uporno zalažete za neke svoje stavove, a koji niti su ispravni niti su svrsishodni.

Ali vi imate potrebu da pokažete da ste nadmoćni, iako i povrjeđujete i sramotite, one kojima je do vas iskreno stalo, i koji se za vas bore i podnose žrtve.

sanjati haljinu

Sanjati kako vi u snu šijete haljinu za sebe ili za nekog drugog 

Kada ste sanjali da vi u snu krojite i šijete haljinu po svojoj mjeri, ili je pak ona namijenjena nekom drugom, to u zbilji ima konotaciju da ste skloni da sve kontrolišete i da nastojite da upravljate i/ili da „komandujete“ svima, pa da kada naiđete na „otpor“, bivate vrlo isfrustrirani i ljuti.

Prema nekim drugim tumačenjima, simbolika ovog sna može biti pozitivna, te značiti da ste neko ko se veoma zalaže i trudi za svoje ciljeve i ideje, i da ćete uskoro da dobijete ili neke pohvale, ili nagrade i unaprjeđenje, i da ćete biti veoma ponosni na sebe, i na svoj rad i znanje koje ste uložili.

Da li ste ikada sanjali metlu? Otkrijte šta znači sanjati metlu na No1 sanovniku

Sanjati kako vi u snu perete svoju haljinu ili sa nje pokušavate da uklonite neku „fleku“ 

Ukoliko ste sanjali kako vam je haljina u snu prljava ili uflekana, te da je vi perete i pokušavate i da uklonite sa nje neku „upornu mrlju“, na javi ima značenje da ste uspjeli da olako nešto uradite loše i da sasvim „zabrljate“, i da morate da se suočite sa posljedicama svojih pogrešaka, te da se i potrudite da sasvim ispravite stanje u koje ste sami sebe doveli, svojom nepažnjom ili ishitrenim ponašanjem.

Po nekim tumačenjima ovog sna, on može da se odnosi i na neke dobre stvari koje vas očekuju u skorijoj budućnosti, te da implicira da ćete ostvariti neke važne poslovne ili lične kontakte, kao i da ćete čuti neke lijepe i neočekivane vijesti, a koje će vas vrlo obradovati i donijeti vam sreću.

Rođendanske čestitke za sve prilike NAJBOLJA LISTA NA NETU!

Sanjati kako vi u snu nosite dugu haljinu koja je crne boje 

San u kome ste vidjeli sebe u haljini koja je crne boje, i koja je duga „do poda“, ima i značenje na javi koje je „mračno“ i nepovoljno, te simbolizuje neke tužne vijesti, kao i gubitke i nesreće, a prije svega u smislu bolesti ili skore smrti, neke vama drage osobe ili člana vaše uže porodice.

Sanjati kako u svom snu nosite dugu haljinu koja je bijele boje 

Ako ste sanjali sebe u dugoj bijeloj haljini, a koja nije vjenčanica, na javi to označava neke svijetle ili radosne vijesti ili događaje, te ima simboliku uspjeha, napretka, bogatstva, pohvala i nagrada za vaš trud i rad, u koji ste uložili svu svoju energiju i maksimalnu posvećenost.

Prema nekim drugim sanjaricama i sanovnicima, pomenuti san ima konotaciju da ste neko ko ima i potrebu i želju da ga okolina prihvati, te ste skloni da se ponašate sasvim prilagodljivo.

I da sebe predstavljate kao nešto što niste, te da glumite i da se pretvarate, a kako bi vas svi doživeli kao, ili savršenu osobu, ili nekoga ko je plemenit, pošten, i ko je oličenje „svetlosti“ i svih vrlina.

DRUGE UPRAVO ČITAJU

Možda te zanima