back to top

Kako zavesti muškarca?

Želite povećati strasti ili jednostavno želite znati kako zavesti muškarca da misli na vas onda ste na pravome mjestu jer u nastavku vam otkrivamo sve najvrelije tajne koje treba da znate.Iskoristite žensku intuiciju i navedite ga da misli na vas!

Čovjek je zaljubljive prirode. Od početka vremena pa sve do danas ljudi su tražili utjehu, ljubav, osjećanja u drugima.

Jednostavno je svi vole da imaju podršku, sreću i ljubav u jednoj osobi. To je postalo dio ljudske prirode da vole i traže srodnu dušu.

Nekima je možda teže pronaći idealnu osobu, dok drugi su oduvijek imali sreće. Kako god okrenete svi kad tad žele da zavedu osobu koja im se sviđa.

Pogotovo žene jer one neće odmah prve prići niti će reći kako se osjećaju. Potrebno je dosta vremena da se uvjere da je on taj pravi.

Međutim ono što je skoro svim ženama zajedničko jeste da znaju igrati igrice koje idu u njihovu korist. Najbolje znaju kako indirektno navedu muškarca da misle na njih. Nekada je dovoljan samo pravi potez koji će sve okrenuti u pravome smjeru.

Kako zavesti muškarca?

kako zavesti muškarca da misli na vas

Fizička privlačnost je veoma bitna

Možda na prvu zvuči veoma površno ali to je činjenica. Prvo što nas privuče i primjetimo je izgled. Možemo ”pasti” na oči, kosu, visinu, stav ili cjelokupan izgled.

Dakle, od fizičke privlačnosti sve počinje. Ona potiče iskre i varnice između dvije osobe.

Izgled nije najbitnije ali svakako da je prvi važan faktor u vezama. Kako vrijeme bude odmicalo pored fizičkog interesa presudit će i psihička privlačnost. Što podrazumijeva da li se slažete sa vašim partnerom, da li imate zajedničke teme ili interese.

Muška seksualnost je usklađena i pod utjecajem vizualnog izgleda. Istraživanje pokazuje da centar za kontrolu emocija u mozgu, amigdala, pokazuje značajno višu razinu aktivacije kod muškaraca koji gledaju seksualne vizualne podražaje nego kod žena koje gledaju iste slike.

Jednostavno rečeno, način na koji se odijevate i predstavljate ostavlja veliki utjecaj na to kako vas muškarci vide. Važno je naglasiti da je manje više!

Odjeća ne bi trebala biti prenapadna. Preporučujemo da obučete ono u čemu vam je najudobnije i u čemu se najljepše osjećate. Kada nosimo nešto neudobno to se odražava i na naše raspoloženje.

 U takvim slučajevima većini je na umu neudobna odjeća iz koje se jedva čekaju presvući kada stignu doma. Nekada obični džemper je bolji izbor od neugodne haljine.

Ništa bez humora

Inteligencija i humor moćni su alati za zavođenje muškarca i da pobudite njihovo zanimanje. Oslonite se na moć dubokih i zanimljivih razgovora kako biste ga očarali svojim razmišljanjem.

Žena koja zna kako se snalaziti u razgovoru koristi ovaj šarm u svoju korist i još više zainteresira muškarca koji im se sviđa, upoznaje ga bolje i gradi trajnu vezu.

Osim izgradnje emocionalne veze, moć riječi može uveliko učiniti muškarca svjesnim vašeg interesa za njega. Tu na scenu dolazi zavođenje muškarca riječima. Humor također igra veliku ulog kada je u pitanju zavođenje.

Mnogima je humor bitniji od fizičkog izgleda. Stoga, ne suzdržavajte vašu zabavnu i smiješnu stranu. Nekada je upravo on ključ kako zavesti muškarca da misli na vas.

kako zavesti muškarca da misli na vas

Muškarci vole komplimente

Upotrijebite svoju vještinu zapažanja da primijetite što vam se kod njega najviše sviđa i obasipajte ga iskrenim komplimentima. Možda će vam se svidjeti njegove prelijepe crte lica, osmijeh ili boja očiju.

Pitajte ga vježba li jer izgleda bolje i mišićavo. Možete mu pohvaliti i odjeću. Slobodno iskažite vaše mišljenje kada je u pitanju dijeljenje komplimenta.

Nemojte se ustručavati izraziti svoje divljenje jer i muškarci vole komplimente. Nekada više i od žena. Ako se nasmiješi i kaže hvala, onda sigurno djeluje čarolija udjeljenih komplimenata.

Takođe, dobra ideja je i da ga pohvalite ili mu kažete koliko vam znači ljubavnim porukama. Postoji mnogo najljepših ljubavnih poruka na internetu, a na vama je da izaberete šta vam se najviše sviđa.

Suprostavite se

Nekada stalno hvaljenje i dijeljenje komplimenata mogu učiniti da odnos dosadi.  Kako biste to izbjegli, stručnjaci predlažu da na njemu upotrijebite tehnike obrnute psihologije i osporite njegove stavove.

Pogledajte kako on reaguje na drugačije stavove. Naravno, nemojte biti agresivni. Budite pristojni i znatiželjni i pogledajte kako će se to okrenuti u vašu korist i upoznati vas s nekim od njegovih skrivenih osobina.

Ponekad ostavite razgovor nedovršen da vidite koliko je znatiželjan i zainteresiran za vas. Ko zna,  znatiželja može još više potaknuti njegovo zanimanje za vas i da počne više misliti o vama.

kako zavesti muškarca da misli na vas

Kontakt sa očima

Oči su ogledalo duše, ali i put do zavođenja muškarca. One nekada više govore od riječi. Dovoljan je samo jedan pogled da ga oborite s nogu. To je ustvari još uvijek ljudska znatiželja koja nas prvlači svemu što je nepoznato i nedorečeno.

Tokom stoljeća ljepota, dubina i emocije izražene očima inspirirsale su pjesnike, tekstopisce, romanopisce i mnoge romantike.

Jedna od legendarnih ljepotica svih vremena, Audrey Hepburn jednom je izrazila:

“Ljepota žene mora se vidjeti kroz njezine oči jer je to ulaz u njezino srce, mjesto gdje počiva ljubav.”

Zato kada tražite načine da zavedete muškarca, trebali biste u potpunosti iskoristiti izražajnost svojih očiju.

Najvažnije je da uspostavite kontakt očima s njim dok razgovarate i on će osjetiti vaš interes i znatiželju za njega.

Također, pokušajte da zadržite njegov pogled. Kada uspostavite kontakt očima, zadržite njegov pogled neko vrijeme, a zatim pomaknite oči na različite dijelove njegova lica. Kada podijelite pogled, zaigrano odgovorite seksi osmijehom.

Dok pokušavate zavesti muškarca očima i potaknuti ga da misli na vas, obratite pozornost na to uzvraća li vam on. Ako ne oklijeva uspostaviti kontakt očima s vama, to je znak da se stvari kreću u pravom smjeru.

kako zavesti muškarca da misli na vas

Budite spontani

Svi želimo da ostavimo dobar dojam. Nekada trema i strah na prvom spoju mogu dosta utjecati na ishod večeri.

Ako previše razmišljate o tome šta ćete reći i kako, vaše će se riječi činiti uvježbanim. Samim time nećete izgledati prirodno i vaša prava harizma neće se prikazati. Naravno, to se može uvijek malo ublažiti.

Neka mu bude ugodno u vašem društvu uz lagane razgovore koji teku bez napora. Ključ za zavođenje muškarca riječima da ostane u zaokupljenosti s vašim riječima.

U svemu tome leži spontanost. Bez ikakvog pritiska i razmišljanja opustite se dok razgovarate jer imajte na umu da je i on vrlo vjerovatno nervozan.

Opuštenost je najbitnija jer ćete tada pokazati vašu pravu harizmu i ljepotu na koje će pasti. Nekada pretjerane pripreme i razmišljanje ne pomažu nikako. Stoga, opustite se i budite svoji.

DRUGE UPRAVO ČITAJU

Možda te zanima