back to top

Kako nositi bijelu košulju (muške kombinacije)?

Košulja se nosi već vjekovima i vjerovatno nikada neće izaći iz mode, a ključ njenog trajanja krije se upravo u jednostavnosti kroja i boji koja ide uz sve.

Bijela košulja je za muškarce isto što i za žene mala crna haljina. U pitanju je komad odjeće koji se uvijek nosi i svaki muškarac treba da ima bar jednu u svom garderoberu.

Stilovi se mijenjaju, ali ona ostaje. Jedinstveni modni detalj, za sve prilike. Kada je kupujete, ne štedite na novcu, jer je bijela muška košulja nešto što ćete sigurno uvijek nositi. Ako su vam košulje potrebne za posao, slobono uzmite po nekoliko komada.

A ako ne znate šta da obučete za neku svečanu i specijalnu priliku, uvijek imate bijelu košulju u svojim opcijama.

bijela kosulja
Bijela košulja je za muškarce isto što i za žene mala crna haljina.

Sve o bijeloj košulji

Postoji nekoliko načina na koje možete nositi ovaj odjevni komad. Kada kažemo bijela košulja, većina prvenstveno pomisli na upasanu, elegantnu košulju, savršeno popeglanu i uštirkanu.

Međutim košulja može biti i puštena da pada preko pantalona, s tim što tada treba da bude kraćeg kroja.

Ako je u pitanju opuštena varijanta, otkopčajte nekoliko gornjih dugmica. Košulja može biti i uska uz telo, ako imate liniju i muskulaturu sa kojom želite da se pohvalite. U modi su i lanene bijele košulje, idealne za ljetovanja ili vrele ljetnje žurke.

Ispod bijele košulje poželjno je obući i bijelu veš majicu, jer su košulje često providne, pa će biti malo neukusno da vam se provide ili ističu bradavice.

Takođe može se desiti da se preznojite po grudima i u tom slučaju će vas veš majica spasiti. Bijele košulje su često i dio uniforme na poslu, a nose se i varijante sa kratkim rukavima.

Kakvo odijelo nositi uz bijelu košulju: sivo, crno, teget ili nešto drugo?

Koja god da je boja vašeg odijela, nećete pogrešiti pri uklapanju sa bijelom košuljom. Ona je veoma zahvalna za kombinovanje, pa je možete iskombinovati čak i sa nekim nekonvencionalnim bojama odijela, tipa zelena, crvena, svjetlo plava ili nešto drugo.

Jedina boja odijela koju ne bi valjalo da kombineujete uz bijelu košulju jeste bijela, osim ako ne idete na maskembal maskirani u anđela.

Bijela košulja u kombinaciji sa odijelima klasičnih boja, kao što su teget, crno ili sivo uvijek može poslužiti u ozbiljnijim svečanim prilikama kada ne želite da rizikujete. Ovo je nekima i radna uniforma, pa je u tom slučaju potrebno da imate i neki par viška.

bijela košulja
Kako nositi bijelu košulju?

Kakvu kravatu nositi uz bijelu košulju?

Čista bijela košulja, je, kao što smo već rekli, veoma zahvalna za kombinovanje. Ako na sebi imate i klasično, crno muško odijelo, sa kravatom možete slobodno improvizovati.

Neki muškarci vole i šarene kravate, sa raznim aplikacijama, što je u ovom slučaju sasvim u redu.

Ako je vaše odelo specifičnih boja, onda uz bijelu košulju uzmite jednobojnu kravatu. Najklasičniji izbor su recimo crna ili crvena boja, u zavisnosti od boje odijela. Crna može ići uz svaku boju, a crvena je savršena za recimo plavo ili teget odijelo.

Nekim momcima je čista bijela košulja pomalo dosadna pa će izabrati varijantu sa prugicama. U zavisnosti od prugica bira se i boja kravate, pa je poželjno da uklopite da budu u pitanju iste ili kompitabilne boje.

bijela košulja
Kakvu kravatu nositi uz bijelu košulju?

Bijela košulja i leptir mašna

Leptir mašne nanovo su popularne, ne nosi ih samo James Bond na svečanim zabavama.

Za razliku od kravata, leptir mašne su diskretnije, pa uopšte nije bitno kakvu ćete ukopiti uz bijelu košulju.

Vodite računa samo neka se slažu sa ostalim odjevnim predmetima koje nosite, na primjer sakom, pantalonama, itd.

Uz svoju bijelu košulju i leptir mašne možete nositi i tregere, što je takođe interesantno. Ako želite nešto klasičniji izgled, onda nećete pogriješiti sa crnom leptir mašnom i bijelom košuljom.

Na kraju krajeva, čuvena dizajnerka Coco Chanel je svojevremeno rekla: ,,Jednostavnost je ključ dobrog izgleda “.

Uz bijelu košulju idu sve vrste pantalona: sive, crne, čak i farmerke dolaze u obzir.

Izbor pantalona ne zavisi od vaše košulje, već od prilike na koju idete. Boja svečanih pantalona je nebitna, zavisi isključivo od boje vašeg sakoa, cipela ili nekih drugih detalja.

Ako ste riješili da bijelu košulju iskombinujete uz farmerke, ovo nije odjevna kombinacija za neke svečane prilike.

Farmerke i bijelu košulju nosite na neobavezne izlaske. U tom slučaju nemojte da je upasujete, već je pustite da pada preko pojasa, i raskopčajte par gornjih dugmića, kako bi se dobio utisak opuštene odjevne kombinacije.

Od obuće birajte starke, lagane, ljetnje patike ili espadrile i eto savršene kombinacije za žurke, šetnju ili neobavezni izlazak tokom toplih dana.

Bijela košulja sa podvrnutim rukavima

Opuštenim i nekonvencionalnim muškarcima predlažemo da na svojoj bijeloj košulji podrvnu rukave i tako dobiju seksi i mladalački izgled.

Kada podvrćete rukave, nemojte to raditi s brda s dola, već se potrudite da vam oba rukava budu podvrnuta na isti način i podjednako. Zamolite nekog da vam pomogne, lakše je da to učini druga osoba sa dve ruke, nego vi sa jednom.

Uz ovakvu varijantu predlažemo opet tregere, jer je u pitanju opuštena kombinacija, a košulju možete pustiti preko pantalona ili je upasati.

Potpuno je svejedno. Ako imate i neki interesantan sat, mušku narukvicu od kaučuka ili nešto slično, ovo je idealna prilika da ga stavite.

Bijele muške košulje ali za žene

Svaki dobar komad odjeće žene prosto moraju da probaju. Da, postoje i ženske bijele košulje, a tuđe je često uvijek slađe, pa, drage dame, ponekad možete pozajmiti mušku bijelu košulju od svog muža, dečka, brata ili druga.

Ovu dobru ideju dala je Julia Roberts u filmu ,,Zgodna žena”. Osamdesetih godina kada je ovaj film bio popularan, široka, vrećasta odeća bila je aktuelna, a kako su se ovakvi odjevni predmeti djelimično vratili u modu, možete ukrasti ovu ideju.

Može se, recimo, obući muška košulja preko atlet majice, vezati se naprijed u čvor i podvrnuti rukavi do lakata. Dobićete opuštenu, a jednostavnu kombinaciju.

Podvrnute rukave možete nositi i u drugim kombinacijama. Možete da obučete neki interesantan prsluk preko muške, bijele košulje, ali da je ne upasujete, već da je pustite da pada preko crnih helanki.

Ako je košulja nešto uža, nosite je otkopčanu preko uske majice. Možete je upasati u suknju sa dubokim strukom ili preko nje obući neki dobar blejzer.

Preporuka

DRUGE UPRAVO ČITAJU

Možda te zanima