back to top

Kako povećati grudi?

Mnoge žene se pitaju kako povećati grudi prirodnim putem. Pune, lijepe i zategnute grudi san su svake žene, a i muškarca.

Mnoge žene zanima kako povećati grudi prirodnim putem a da pri tome ne moraju otići pod nož. U nastavku vam donosimo najbolje dokazane metode za prirodno povećanje grudi.

One koje imaju finansijske mogućnosti pribegavaju plastičnoj hirurgiji, ali za one koje to ne može da priušte tu su prirodne metode za povećanje grudi.

Grudi su građene od žljezda, masti i vezivnog tkiva. Naravno tu si i mišići. Grudi se mijenjaju tokom života i različite su u različitim životnim dobima.

Žene koje su nesigurne, svoje grudi mogu promijeniti na neki od načina koje nam industrija i medicina nude (preparati, implanti). One koje to ne žele učiniti na taj način, mogu da vježbaju.

Primjenom ovih savjeta koji se odnose na zdravu ishranu, vježbanje i njegu postići ćete da vam grudi istinski budu veće, podignute i zategnute.

kako povecati grudi prirodnim putem
Savjeti koji će vam pomoći kako povećati grudi prirodnim putem

Zdrava ishrana

Ono što vam treba da bi dobili na volumenu grudi jeste estrogen. To je ženski spolni hormon koji uslovljava rast i razvoj spolnih organa, reprodukciju, oblikovanje koštanog sistema i složenog ponašanja.

Estrogen se nalazi u velikom broju namirnica i dobra je vijest da se radi o zdravim namirnicama.

Hrana je jedan od načina koji pomažu podstaći ovulaciju kod žena.

S obzirom da je opna lanenog sjemena teška za varenje, nije zgoreg da ih sameljete mlinom za kafu.

Ovako mljeveno sjeme možete dodavati u hljebove, palačinke, salate ali i u čorbu ili neka lagana jela.

Soja je manje bogata estrogenom od sjemenki lana, ali je njena primjena šira, a i dostupna je u svakom marketu. Soju možete da pravite na mnogo različitih načina, od nje možete napraviti ukusan ručak, ali može da posluži i kao grickalica.

Sojin sir (tofu) je treća po redu namirnica koja ima najveće količine estrogena od svih namirnica na svijetu. Sojino mlijeko također je bogato ovim hormonom.

Hmelj je takođe dobar izvor fitoestrogena, povoljno djeluje na kožu, pa je često sastojak krema za njegu biste.

Ostale namirnice bogate fitoestrogenom su: kikiriki, kukurz, pšenica, jabuke, mliječni proizvodi, bademi.

kako povecati grudi

Brzu hranu zaobiđite, a ishranu obogatite proteinima ako želite bujno poprsje. Osim toga određena hrana koja poboljšava pamćenje i koncentraciju, također pomaže i u zatezanju grudi.

Gazirani sokovi se ne preporučuju, umjesto njih pijte čajeve ili vodu.

Piskavica ili grčko sjeme također povoljno utiče na rast grudi. Može se naći u svakoj biljnoj apoteci i napraviti čaj od piskakvice. Sjemenke potopite u vodu i ostavite da odstoje preko noći.

Sutradan tom vodom masirajte grudi. Od ove biljke možete napraviti i čaj za uvećanje grudi: u šerpu stavite 2 šolje vode i 1 šolju klica piskavice.

Dodajte 1-2 prstohvata anisa, bosiljka, kima, komorača, sladića, majorana i limuna trave. Zagrijte do ključanja, a onda ostavite da se prohladi, pa potom procijedite. Da bi poboljšali ukus čaja, po želji dodajte limunov sok i med. Ovu mješavinu pijte svaki dan po 1-2 šolje.

Komorač, pored toga što povećava proizvodnju mlijeka kod dojilja, stimuliše i rast grudi, isto zahvaljujući fitoestrogenu.

Vježbe za grudi

Pored ishrane, za pune, čvrste i zategnute grudi veoma su bitne i vježbe. Vježbama se ojačavaju mišići koji drže tkivo grudi, pa zbog toga one bivaju podignute, čvršće, a samim tim i izgledaju veće.

Za ove vježbe vam ne trebaju nikakve sprave, možete ih raditi u kući, u kancelariji, kad god imate vremena.

Stanite ispred zida, ruke postavite u širini ramena i položite ih na zid gurajući što jače, kao da rukama želite da odgurnete zid. 2-3 puta dnevno po 10 ponavljanja učinit će mnogo za tonus vaših grudi.

Vježbe za grudi možete izvoditi i u sjedećem položaju. Ispružite ruku ispred sebe pod uglom od 90 stepeni. Drugom rukom povlačite ispruženu ruku u stranu sve dok ne osjetite zatezanje na bočnoj strani grudi. Uradite set od 10-15 ponavljanja za svaku ruku. Ovo će ojačati mišiće koji drže grudi.

Spojite dlanove u visini grudi i čvrsto ih pritiskajte jedan o drugi. Kada osjetite kako mišići grudi „rade“ ostanite u tom položaju desetak sekundi. Radite ovu vježbu nekoliko puta dnevno.

Savijte ruke ulaktovima pod pravim uglom pa ih pomjerajte unakrst jednu preko druge. Vježbu izvodite u serijama sa što više ponavljanja.

Ruke savijte u laktovima i pomjerajte ih tako da vam se lopatice što više približe jedna drugoj. Ova vježba ispravit će pršljenove kičme i poboljšat će držanje tela, što je izuzetno važno za lijep izgled grudi.

Da li se stvarno grudi mogu povećati prirodnim putem?

O efikasnosti vježbi za grudi svako ima svoj stav. Neki kažu da su efikasne, da će se grudi povećati, dok drugi, pak, tvrde da nemaju nekog efekta i da će se čak grudi smanjiti.

Naravno, nijedna krajnost nije uvijek istinita u potpunosti. Mi vam savjetujemo da ipak probate na ličnom primjeru i sami vidite šta će vam vježbe za grudi donijeti.

Ono što je važno istaći je da uz neku restriktivnu dijetu, dakle dijetu za gubljenje kilograma, ne možete da očekujete da grudi rastu. One su ipak i masno tkivo, koje će tijelo da otopi ako vežbate mnogo, a unosite malo.

Postoje razne dijete i stručnjaci za iste koji vam mogu pomoći da uskladite svoj režim ishrane sa svojim načinom vežbanja, potrebama, godinama, građom.

Nismo svi isti, ni grudi nam svima nisu iste, pa onda ne možemo očekivati da ono što je pomoglo Jani, Hani ili Milici bude dobro i za nas. Raspitajte se šta jesti prije treninga, a šta poslije, bit će vam od koristi.

Masaža grudi

Mnogi saloni za masažu nude i uslugu masaže grudi. Ukoliko to sebi iz bilo kog razloga ne možete da priuštite, masirajte se kod kuće dok nanosite kremu za njegu biste. Masažu izvodite blagim, kružnim pokretima, od spoljašnjeg dijela grudi ka bradavicama.

Kupite namjensku kremu za povećanje grudi. Ovo je krema koja povećava grudi za dva broja i sadrži samo prirodne sastojke. Pogodna je za žene svih godina i djeluje na 100% prirodan način.

Njega kože i grudi

Da bi koža grudi bila nježna i baršunasta morate joj pružiti posebnu njegu. U parfimerijama možete naći kreme koje su posebno namijenjene za njegu biste, ali ukoliko niste u mogućnosti da ih priuštite, poslužite se i običnim mlijekom za tjielo koje inače koristite za njegu kože.

Bitno je da koža bude dobro hidrirana, pa ne zaboravite da poslije svakog tuširanja nanesete kremu i na grudi.

Da bi krema bolje djelovala potrebno je prethodno pripremiti i to pilingom koji možete napraviti sami: 1 šaku kukuruznog brašna pomiješajte sa 1 šoljicom jogurta. Smjesu nanesite na grudi, ostavite par minuta da djeluje pa isperite mlakom vodom. Ovako pripremljena koža spremna je za sastojke iz kreme.

Dodatni savjeti koji će vam pomoći da povećate grudi prirodnim putem

Tuširanje

Voda može dosta toga učiniti za vaše grudi, samo ako je pravilno upotrijebite. Tuširajte grudi naizmjenično toplom pa hladnom vodom a na kraju usmjerite hladam mlaz vode ka grudima i tako zadržite 3-5 minuta. Ovaj tretman će učvrstiti grudi.

Ako želite povećati veličinu grudi, prirodni lijekovi i promjene načina života neće obaviti previše značajnog posla.

Ali ako želite poboljšati prsnu snagu i tonus, uključujući vježbe specifične za prsa u vašu cjelokupnu fitnes rutinu. Onda ćete vidjeti značajnu razliku.

Najefektivnija opcija su redovne vježbe. No, važno je da se fokusirate na čitavo tijelo a ne samo na grudi. Postigli rezultate ili ne na kraju dana je najvažnije da volite sebe i svoje tijelo. Tada ćete biti najljepši i najzadovoljniji.

Izdvajamo za vas

DRUGE UPRAVO ČITAJU

Možda te zanima