back to top

Proizvodi koje svaka žena mora imati za ljeto! TOP 6

Zaštitite vašu kožu

Ljeto kuca na vrata. Osim sunčanih dana kojima se svi radujemo ovo je period kada su potrebni proizvodi koje svaka žena mora imati za ljeto. Novo godišnje doba znači nova rutina njege lica i novi proizvodi koji su prilagođeni povišenim temperaturama.

Dolaze nam vrući ljetni dani, a to znači pojačana prisutnost UV zraka. Kako bi na najbolji način zaštitili svoju kožu neophodan je SPF. Bez obzira da li živite u toplijim krajevima ili ne SPF je must have proizvod koji se mora pronaći u neseseru kod svake žene.

Kreme sa zaštitnim faktorom štite vašu kožu od sunca. Važnost SPF-a ogleda se u tome da dermatolozi preporučuju njegovo korištenje tokom cijele godine a ne samo ljeti.

proizvodi koje svaka žena mora imati za ljeto
Najvažniji proizvod koji morate imati!

Ovo je postao neizostavan proizvod jutarnje njege lica. Zaštitni faktor ima mnogo učinkovitosti. Ne samo da štiti vašu kožu od sunca nego spriječava ranu pojavu bora. Potrebno je da ga nanosite tokom cijeloga dana. Za tu namijenu najbolji su SPF sprejevi koji su dosta lagani za korištenje.

Osim pozitivnih učinkovitosti koje ima za vašu kožu, SPF je odlična podloga za šminku. U nekim slučajevima ima bolje djelovanje od primera i čini šminku dugotrajnijom na licu.

Prije nego što dođu topli dani na vrijeme kupite kreme sa zaštitnim faktorom. Zapamtite da korištenjem SPF-a činite uslugu vašem licu koje će biti posebno zahvalno u zrelijim godinama.

Vodootporna maskara i tuš

Sigurno su vam se barem jednom razmazala maskara ili tuš oko očiju. Noćnoj mori,koja je posebno prisutna u najtoplijim danima, možemo stati u kraj korištenjem vodootporne maskare i tuša za oči.

Neke žene ove proizvode koriste tokom cijele godine. Skidanje vodootopornih proizvoda može oduzeti više vremena. Sve zavisi od vas i šta vi više volite koristiti. No, vodootporna maskara i tuš dolaze u spas za sve one koje se više znoje po licu.

proizvodi koje svaka žena mora imati za ljeto! top 6
Vodootporna šminka je must have za ljeto!

Mnoge žene vole koristiti ove prozvode jer žele istaknuti oči dok se kupaju u moru ili na bazenu. Ovo je super način da napravite look sa minimalno šminke koji je pogodan za plažu.

Losion za samopotamnjivanje

Posljednjih nekoliko godina losioni za samopotamnjivanje postali su popularni među djevojkama. Uz pomoć ovog proizvoda možete postići savršen bronzani ljetni ten. Losion za samopotamnjivanje je izvrsna alternativa za sve koje se ne vole dugo sunčati.

Također, ukoliko vam je potreban lagan osunčan ten za posebnu prigodu losion za samopotamnjivanje dolazi u spas. Možete ih pronaći u skoro svim drogerijama po pristupačnim cijenama. Ovo nije samo must have za vrijeme ljeta, nego može poslužiti i u zimskim danima kada želite malo boje.

Važno je samo da prije nanošenja ovog proizvoda odradite intezivan piling cijeloga tijela kako bi boja izgledala što prirodnije bez nepotrebnih mrlja.

Posebnu pažnju obratite prilikom nanošenja proizvoda na dijelove poput lakta, koljena i zgloba. Potrebno je da ravnomjerno nanesete proizvod na tijelo. Za samo nekoliko sati dobit ćete željeni bronzani ten.

Osvježavajući sprejevi za lice

Ukoliko planirate provesti čitav dan na suncu onda vam je potreban i osvježavajući sprej za lice. Ovaj proizvod će vam osvježiti i pružiti hidrataciju koja je potrebna licu. Može poslužiti i kao fiksator za šminku, te će vam učiniti šminku postojanijom i prirodnijom.

Osvježavajuće sprejeve koristite i za ostatak tijela. Možete ga ostaviti u grižideru kako bi imali veći i bolji efekat hlađenja. Složit ćemo se da na ljeto svi želimo da se bar na tren osvježimo vodom upravo je sprej rješenje za skoro sve probleme.

BB i CC kreme

Nositi puder na velikim temperaturama može stvoriti nelagodan osjećaj ali i začepiti pore. Stoga, BB i CC kreme su proizvodi koje svaka žena mora imati za ljeto. Lagane teksture ujednače vam ten i pruže dovoljnu pokrivnu moć-BB i CC kreme dopuštaju vašoj koži da diše. Dodatni plus je što ne začepljuju pore i izgledaju prirodno na koži.

Ukoliko želite laganiju formulu onda je za vas BB krema, dok CC kreme pružaju veću pokrivnu moć. Ovo je izvrsno za sve koji žele da imaju efekat pudera ali sa lakšom teksturom.

Aloe Vera gel

proizvodi koje svaka žena mora imati za ljeto! top 6

Vjerovatno ste već znali da se aloe vera koristi u mnoge svrhe posebno na opekotinama koje ste dobili na suncu.

Efekat hlađenja i hidratacije koju ova biljka pruža neizostavna je na našoj listi proizvoda koje morate imati za ljetnu sezonu.

Za bolje hlađenje držite aloe vera gel u frižideru. Ovaj proizvod može poslužiti u raznim situacijama. Aloe vera također se koristi i kao losion za hidrataciju poslije prijanja. Zaista postoji veliki broj stvari za koje je učinkovita ova biljka.

Stoga, ako već ne posjedujete u svojoj torbici proizvod sa aloe verom odmah se zaputite u obližnju drogeriju. Uživajte u ljetnim danima i istovremeno pružite vašem tijelu odgovarajuću njegu.

Preporuka

DRUGE UPRAVO ČITAJU

Možda te zanima