back to top

Kako osvojiti muškarca – TOP 7 najboljih savjeta!

Svi savjeti koji će vam pomoći da osvojite muškarca na lagan i neprimjetan način.

Svima se barem jednom u životu dogodilo da nisu iskoristile priliku i prišle muškarcu. Često susrećemo sa očekivanjima da muškarac mora prvi prići i napraviti taj čuveni ”prvi korak”. Možda je tako u svim romantičnim komedijama ali u realnosti niko ne spriječava žene da se prve jave.

U nastavku vam otkrivamo kako osvojiti muškarca i ostaviti dobar prvi utisak. Mnogi smatraju da sve što je potrebno da osvojite muškarca je da ispunite sva njegova očekivanja. Budite lijepe, nasmijane i samouvjerene stoji u skoro svim časopisima na ovu temu.

No, u 2023. godini  najbitnija je opuštenost. Na taj način sve vaše dobre strane će izaći na površinu i upoznat će vas onakve kakve ste zaista.

Bez pritiska, budite opuštene!

Prilikom prvog susreta svi smo pod utiskom i imamo tremu. Ne brinite previše o pokazivanju treme jer je i to znak da vam je stalo. Uostalom čak i muškarci imaju tremu na prvom spoju! Zamislite i oni su ljudska bića.

Na početku koristite svaku priliku da se bolje upoznate jer ćete tako najbolje znati da li ste jedno za drugo. Ako želite biti opuštene to uvjetuje da ne razmišljate previše.

Pitanja poput da li će mi se javiti ? da li ćemo opet izaći? Da li mu se sviđam? koja prolaze kroz glavu ostavite sa strane.

Želite dotjerati liniju, ovo su najbolji dani za mršavljene?

To vam samo može još više stvari otežati jer ćete biti fokusirane previše na budućnost i potencijalne ishode da ćete u stvarnosti zapostaviti sve što želite reći ili čuti od njega.

Svima je neugodno pri prvom susretu. Stoga, izvucite maksimum od situacije i pokušajte na trenutak zaboraviti da je ovo prvi susret.

Umjesto toga potrudite se da ga bolje upoznate. Budite komunikativne, otvorene i svoje! Jer ste takve i najprivlačnije.

Fizička privlačnost postoji i ona je prva stvar koja nas spoji sa drugom osobom. Međutim, ona je glavni faktor u prvim danima nakon toga najveću ulogu ima psihička privlačnost.

Ipak je bitnije da li dijelite iste ili slične interese, da li imate tema za razgovor i kakva je zapravo međusobna povezanost.

Fizička privlačnost je samo šlag na kraju koja čini vašu intimu boljom.

kako osvojiti muskarca
kako zavesti muskarca

Sličnost privlači

Ako želite da ovojite mučkarca jedna stvar koju trebate učiniti je podsjetiti ga koliko ste vas dvoje slični.

Na primjer ako znate da on voli određenu vrstu muzike ili općenito slušanje muzike kao i vi također onda se pobrinite da shvati da imate zajedničke interese.

Sličnosti su važne u svakoj vezi. Samo je važno da ne  glumite da ste zainteresirani za nešto samo zato što znate da mu se to sviđa, već pronađite nešto što oboje volite i ukažite mu na tu činjenicu.

Budite osoba od povjerenja

Iskrenost je temelj svake zdrave veze. On mora znati da vam može vjerovati i  osloniti se na vas. Ovo je još jedan razlog zašto je toliko važno ne bi trebali glumiti.

Muškarace privlače pouzdane žene koje su iskrene s njim od početka. Naravno povjerenje i iskrenost zahtjeva dvije osobe. Potrebno je da izgradite odnos u kojem ste oboje imate iskrene namjere i povjerenje u partnera.

Samo manjak nepovjerenja ili neiskrenost može ugroziti vezu. Stoga, ne zaboravite da budete osoba od povjerenja ali isto tako mislite na sebe i tražite isto to od partnera.

Male stvari su važne

Svi volimo pažnju. Iako mnogi misle da žene najviše cijene i primjećuju sitnice ali istina je da i muškarcima znače male stvari.

One su najbolji način da pokažete da vam je stalo. Pa makar to bila jedna kratka poruka za dobro jutro ili iznenađenje male, slatke geste uvijek jačaju odnos.

Uvijek je dobro raditi stvari kako bi pomogli drugima kada znate da nećete dobiti ništa zauzvrat. Čak i male stvari puno znače ako ćete mu na neki način pomoći iako vi osobno nemate koristi.

Male geste su uvijek dobrodošle kad nekome pomažete, ali ako vam je cilj natjerati muškarca da se zaljubi u vas, možete se kladiti da će to primijetiti.

kako osvojiti muskarca
kako da zavedem muskarca

Slatke poruke su bitne

Već smo rekli kako male stvari puno znače u vezi. Povremeno mu šaljite poruke kako biste mu dali do znanja da razmišljate o njemu ili mu pošaljite čestitku iznenađenja kako bi mogao imati opipljiv dokaz da mislite na njega.

Ostavite slatku poruku na autu ili stavite papirić na njegov radni stol. Postoje brojni načini da mu date do znanja da razmišljate o njemu, a oni neće proći uzaludno.

Smijeh ispravlja sve

Humor je dosta bitan. Bez njega ne bi bilo toliko zabavno. Smijeh zaista ispravlja sve i čini cjelokupnu atmosferu boljom. Muškarci sa dobrim smislom za humor su privlačniji ženama, također to važi i za žene.

Kada se smijemo na svaku šalu to je jedan od znakova kako žene pokazuju zainteresovanost ili muškarci.

Ukoliko niste previše ozbiljni i volite se šaliti to može biti privlačnije muškarcu od fizičkog izgleda.

Svi vole biti u blizini ljudi koji ih nasmiju, ali to je posebno važno kada želite da osvojite muškarca. Ne samo da biste se sami trebali puno smijati, već biste trebali reći i učiniti stvari da se i on nasmije. Smijeh je izvrstan način da nekoga privučete.

kako osvojiti muskarca
kako da se muskarac zaljubi

Šta obući za prvi izlazak?

 Htjeli mi to priznati ili ne prvi utisak je najvažniji. Stoga, bitno je šta ste obukli.

Ako se vodimo savjetima iz časopisa onda za prvi izlazak bi se trebali obući provokativno. No, u stvarnosti ne bismo trebali pretjerivati.

Uvijek je važno da pustimo maštu i znatiželjnu na volju. Ne morate oblačiti neugodne haljinice koje jedva čekate skinuti. Jer ako je odjeća neugodna onda će sva neugodnost i trema biti još veće.

Čar je u malim stvarima. Obucite se onako kako se vi osjećate najugodnije i najljepše. Nekada su najbolji outfiti oni koji ne oktrivaju skoro ništa. Crna rolka i kožne farmerke u zimskim danima su odličan izbor ako želite da pokrenete znatiželju.

kako osvojiti muskarca
Nekada jednostavan outfit je najbolji za prvi izlazak!

Važno je kako se vi osjećate i da li vam je ugodno. Ukoliko nije onda to neće biti baš najbolji izlazak.

Zanemarite sve korake i očekivanja jer se najbolje konekcije stvaraju kada ste opušteni i svoji. Bez ikakvog pritiska jer idealan muškarac je onaj koji voli sve vaše mane i vrline, kojem ste jednako privlačni u širokoj pidžami i u uskoj haljini.

Kada se prestanu igrati igre i počnete biti iskreni, opušteni i svoji tada ćete osvojiti muškarca koji vam se sviđa.

Preporučujemo i ovo:

DRUGE UPRAVO ČITAJU

Možda te zanima