Sanovnik tornado – šta znači sanjati tornado?

San koji može  da simbolizira nakupljena i pomiješana osjećanja

Šta znači sanjati tornado ? – Na javi je tornado simbol pustoši i velike opasnosti, i predstavlja jako razoran i moćan vjetar, koji u svom „vrtlogu“ nosi sve pred sobom, te je sinonim za smrt, nesreće, gubitke, ali i za nemire ili neodlučnost u životu, te za neprilagodljivost, nesnalažljivost i različitost u stavovima i mišljenju, koja nije prihvaćena, i koja nekoga može „skupo da košta“.

Iako tornado u snu nije toliko čest simbol, osim ukoliko o njemu niste čitali, ili čuli na vijestima da je razorio neku daleku ili blisku teritoriju, njegova simbolika je posve interesantna na javi, te su i sama tumačenja i značenja snova o tornadu, pozitivna ili negativna zavisno od konkretne situacije u samom snu.

sta znaci sanjati tornado
sta znaci sanjati tornado

Sanjati da u snu vidite tornado 

Ukoliko ste vi u svom snu videli tornado, to na javi ima konotaciju da ste sasvim zbunjeni i da ne umete da se prilagodite nekim novim okolnostima ili situacijama, te da ste potpuno „izgubljeni“ i da osećate i strah i nemir, od toga kako će vas drugi ljudi shvatiti ili prihvatiti.

Po nekim sanjaricama i sanovnicima, ovakav san simbolizuje da su u vama nakupljena vrlo jaka i sasvim pomiješana osećanja, te ste ljuti i bijesni, ili ste nezadovoljni i sasvim frustrirani, te sve svoje emocije koje morate da iz nekog razloga potiskujete na javi, vi podsvjesno projektujete u svoj san i tako „tornado u vama“, postaje simbol u vašem snu, koji označava i da ste spremni da postupite ili agresivno ili afektivno, te da sebe jedva uspjevate da kontrolišete i da se obuzdate.

Sanjati da vas je tornado „uhvatio“ u svoj vrtlog 

Ako vas je u snu uhvatio tornado, i vi ste u središtu njegovog vrtloga, i nemate nikakav izgled da se spasite smrti, takav san na javi ima simboliku da ste sasvim očajni i nemoćni da se sa nečim ili izborite, ili da kontrolišete neke situacije i osjećanja, te da ste nesposobni da se priberete i da neke i odluke i planove sagledate racionalno, jer vas obuzimaju jake emocije, i vi postupate sasvim ili nepredvidivo ili netipično, i gubite se u svojim problemima, iz kojih nemate nikakav realan izlaz.

Sanjati kako stojite „ukopani“ i gledate kako tornado ide prema vama 

Kada ste sanjali kako ste se sasvim paralisali od straha u svom snu, te iako tornado ide baš prema vama i munjevitom brzinom se približava, vi ne uspjevate da se pomjerite sa mjesta, i iščekujete taj trenutak kada će vas vrtlog zahvatiti, na javi ima značenje da ste se sa nekim stvarima pomirili, ili ste shvatili da je neka borba uzaludna, i da ste spremni da odustanete i da se dostojanstveno i vrlo mirno i „bez drame“, i povučete „unazad“.

Šta znači sanjati tornado ? – Međutim, po nekim drugim tumačenjima ovog sna, on može da ima simboliku koja je pozitivna, i označava da ćete vi uspjeti da shvatite koje su vam realne prepreke ili prijetnje na javi, te ko su oni koji vas sputavaju, i koji vas lažu i varaju, pa da ćete se spasiti „na vrijeme“, nekih velikih nevolja.

Sanjati kako vi u svom snu bježite od tornada koji „ide iza vas“ 

Ako ste sanjali da vi u snu pokušavate da pobjegnete od tornada, te da trčite „iz sve snage“ dok on pustoši sve pred sobom, na javi simbolizira vašu nespremnost da se suočite sa sobom ili sa nekim neprilikama i problemima u koje ste dospjeli, te da bježite od stvarnosti i povlačite se „u sebe“, ali upravo na taj način situaciju dodatno otežavate, i ništa niti mijenjate niti pak riješavate.

Prema nekim tumačima snova, ovaj spomenuti san implicira da ste osoba koja je i snalažljiva i/ili sposobna da se izvuče iz neprilika i poteškoća, ali da vam nedostaje motivacije i energije, da vrlo i istrajete ili da se borite, te najčešće odustajete i prihvatate poraze, a kasnije se i pokajete što pak niste bar i pokušali, da se suočite sa nečim u čemu ste se zadesili „sticajem okolnosti“.

sta znaci sanjati tornado

Sanjati kako gledate tornado koji uništava vašu imovinu ili „ubija“ osobe koje volite 

Ukoliko ste sanjali da tornado u vašem snu odnosi sve što ste stekli i sa mukom izgradili, i da je u jednom trenutku sve nestalo, na javi označava da ste pred nekim velikim gubicima, te da ćete vrlo lako ostati ili bez posla i/ili bez novca, jer ste postupili brzopleto i niste racionalno sagledali sve i mogućnosti ili rješenja, već ste „srljali u propast“, i sami ste sebi donijeli štetu i velike neprilike.

Sa druge strane, san u kome je u tornadu stradala neka osoba koja vam je na javi draga i koju vi i volite ili vrlo poštujete, implicira da će nekome biti potrebna vaša pomoć ili savjet, ali da ćete se i sasvim gordo i oholo, „oglušiti“ o nečije molbe ili ćete se praviti da ne vidite jasne indicije da baš neko pati i da je u problemima, i vrlo ćete lako iznevjeriti one koji su uz vas bili u svakoj neprilici.

Sanjati da je tornado „progutao“ nekoga ko vam je suparnik ili neprijatelj 

Kada ste sanjali da je u „naletu tornada“ stradala neka osoba koja vam je konkurent ili sasvim jak i otvoren neprijatelj, na javi označava neke dobre prilike i vašu spremnost da se sasvim riješite vrlo velikih briga i tereta, i da počnete novi život, i steknete nove šanse za sreću ili za ostvarenje cilja.

Međutim, ne tako rijetko, pomenuti san može da označava da ste vrlo proračunata i baš podmukla osoba, koja svoju sreću i uspjeh „gradi“ na tuđoj nesreći i nevoljama, te da treba da se čuvate neke osvete ili odmazde, od strane osoba koje ste sasvim beskrupulozno iskoristili za svoje ciljeve, pa ih tako i unesrećili, ili im stvorili vrlo velike muke i probleme u životu.

DRUGE UPRAVO ČITAJU

Možda te zanima