Kako Se Koristi Eyeliner – 5 Najboljih Savjeta

Od Kleopatre pa sve do danas žene obožavaju eyeliner

Kako bi olakšali muke svake žene, pripremili smo vam savjete koji će vam pomoći kako se koristi eyeliner.

Bez obzira da li su vaše oči manje ili veće, svaka žena voli eyeliner na očima. On upotpunjuje cjelokupni izgled. No, koliko je omiljen toliko je i neprijatelj ženama. Svi smo bili u situaciji kada smo proveli sate i sat usavršavajući eyeliner da bi na kraju izgledali kao panda ili koala. Za savršen eyeliner nije mnogo potrebna vještina, koliko iskustvo.

Od starih Egipćana i Kleopatre eyeliner je oduvijek bio prisutan. Uz samo ekoliko poteza naglasite vaše oči. Kako bi imali savršen i precizan eyeliner potrebna je vježba ali i strpljenje. Važno je izabrati vrstu tuša za oči koja vama najviše odgovara. Eyeliner može biti tečni ili u obliku kreona za oči.

kako se koristi eyeliner

Koji olovku za oči treba da koristim?

Generalno, oštriji, definiraniji izgledi zahtijevaju tekuće eyelinere ili kremaste olovke za oči, dok se za svakodnevni make up preporučuju blaže olovke i gelovi.

Osim toga, ako ste novi u nanošenju eyelinera, olovka je sjajan način da usavršite aplikaciju eyelinera. Tek kasnije možete dobiti savršenu precinu liniju sa tekućim eyelinerom. Olovka uglavnom omogućava najveću kontrolu prilikom nanošenja proizvoda i stoga je sjajan način da usavršite nanošenje eyelinera.

Tekući eyeliner je odličan  za hrabar izgled i oštre linije, ali omogućavaju manje kontrole prilikom nanošenja proizvoda i zahtijevaju više vježbe kako biste se u potpunosti savladali njegovo nanošenje.

  Go Slim Forum: Sve o čaju na jednom mjestu

Bez obzira kakav izgled odlučili stvoriti ili kakav je vaš trenutni nivo vještine, postoje savjeti i trikovi kojima možete ovladati bilo kojim proizvodom za oči. Olovka se može  koristiti za izgradnju različitih izgleda, od krila na kraju oka do glatkog zategnutog  izgleda.

kako se koristi eyeliner – 5 najboljih savjeta

Za klasični izgled odaberite prirodnu boju olovke za oči, nježno prođite gornjom linijom trepavica, držeći se što bliže trepavicama.

Nanesite sjenilo slične boje preko linije olovke za oči. Ne zaboravite dodati sjenilo na rubovima očiju kako biste dobili suptilan, ali zapanjujući izgled očiju. Kako bi postigli što bolji make up i naglasili vaše oči neophodna je maskara.

Eyelineri na bazi kreme najčešće dolaze u malim lončićima i nanose se uz pomoć kutne četkice. Ova se formula može koristiti za hrabriji, intezivniji izgled ili možete ga razmazati za manje intezivan efekt.

Iako  možda nije toliko teško za nanošenje kao tekući eyeliner, kremaste olovke za oči trebaju stabilniju ruku za precizno nanošenje, ali kao i svi proizvodi za olovke za oči, lako se savladavaju kontinuiranom praksom.

Korektorom dodatno izoštrite eyeliner

Da biste nanijeli kremasti eyeliner, nanesite sjenilo kao i obično. Počevši od vanjskog kuta oka, stvorite mali trokut, držeći četkicu u skladu s prirodnim uglom oka. Povucite jednu liniju trokuta preko linije trepavica, sužavajući se dok sve ne nestane blizu unutarnjeg dijela oka. Zatim praznim prostorom unutar trokuta ispunite sa eyelinerom

Za dodatnu preciznost umočite kist u neki korektor  i povucite duž vanjske ivice gel eyelinera kako biste očistili i izoštrili liniju koju ste kreirali.

Eyeliner dodatno naglašava vašu boju očiju

Tečni eyeliner pruža oštru, dramatičnu liniju – obično se koristi za stvaranje popularnih mačkastih očiju do intenzivnog avangardnog izgleda.

  Kako Se Riješiti Celulita Na Butinama

Možda mislite da je to jedan od proizvoda koji je namijenjen samo za profesionalne šminkere, ipak sve što trebate imati prilikom nanošenja tečnog eyelinera je mirna ruka i puno vježbe. Srećom, savladavanje čistog i oštrog izgleda linije potpuno je izvedivo uz samo nekoliko trikova.

Tečni eyeliner dolazi u dva glavna aplikatora: u obliku olovke, kao flomaster i sa četkicom. Mnogi vole koristiti u obliku olovke jer je dosta lakši za upotrebu. Nisu mnogo tečni, što znači da nema nepotrebnih mrlja na očima.

Prije upotrebe dobro potresite proizvod jer može se desiti da većina eyelinera ostane u vrhu olovke. Povezanim potezima nanesite eyeliner oko gornjih linija trepavica, nastavljajući dok ne dođete do unutarnjeg kuta oka. Da biste postigli veću stabilnost, naslonite dlan na obraz dok iscrtavate eyeliner. Zatim produžite liniju do suznog kanala, prateći prirodni oblik vašeg oka.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Una
Unahttps://diva.ba
Una je prava dušica. Voli modu, pazi na zdravlje. Često piše o zdravoj ishrani i sportskom načinu života. Prati edukativne, zanimljive i zabavne teme.

DRUGE UPRAVO ČITAJU

Možda te zanima