back to top

Kako skinuti salo sa stomaka?

Svi žele keramiku u predjelu stomaka, pardon, izražene trbušne mišiće, tzv. `six pack`. Stoga, evo nekoliko savjeta kako skinuti salo sa stomaka.

Dakle, kako skinuti salo sa stomaka? Određeni broj stručnjaka kaže da velika većina nas (99%) u toku dijete želi da izgubi kilograme u abdominalnoj regiji, jer su visceralne masti (masti koje se nalaze do organa, duboko ispod površine tijela) metabolički aktivnije i lakše za topljenje od potkožnog, površinskog sala.

Mnogi se bore sa nadutosti u stomaku koja utiče ne samo na izled nego i zdravlje organizma.

Naročito ukoliko imate dosta masnih naslaga. Studija Američkog Žurnala Kliničke Ishrane je pokazala da su dijete/načini ishrane koje uključuju namirnice sa cijelim zrnom pšenice, efikasni kada se radi o smanjivanju masnih naslaga.

Ishrana bogata ovim namirnicama, sa smanjenim unosom rafinisanih ugljenih hidrata, mijenja način reagovanja šećera i insulina u krvi i čini da se masne rezerve bolje raspoređuju.

Za kontrolisani i zdravu prehranu isprobajte paleo dijetu koja godinama pomaže u jačanju organizma i tpoljenju neželjenih kilgorama.

Za one koji ne žele smršati već dobiti par kilgorama pripremili smo savjete Kako se ugojiti zdravo i brzo – Uputstva iz iskustva 2022

kako skinuti salo sa stomaka

Ishrana je vrlo važna

U daljem tekstu vam možemo preporučiti određeni način ishrane, kao primjer, kako biste krenuli u borbu sa masnim naslagama na stomaku.

Zasniva se na 4 obroka dnevno, koji treba da se unose sa razmacima od 4 sata. Nutritivna vrijednost svakog obroka treba iznositi oko 400 kalorija

Ponavljamo- od suštinskog je značaja da razmaci između obroka budu 4 sata! Time što ćete svesti dnevni kalorijski unos na 1600 kcal, a to će zasigurno voditi ka smanjenju masnih naslaga.

Još jedna bitna stavka je da unostite minimum 2l vode dnevno. Od tečnosti još možete piti nezaslađeni biljni čaj poput čaja od đumbira ili možda da probate Go Slim inovativni čaj za mršavljenje na prirodnoj bazi 

Prijedlog dnevnog menija za skidanje sala

DORUČAK: (oko 8 ujutru) 200g žitarica bez šećera i 100g ananasa

RUČAK: (oko podne) 100g piletine (nikako pohovane), 100g pečuraka sa 1 kašikom ekstra djevičanskog maslinovog ulja i 100g kuvanog integralne riže

UŽINA: (oko 16h) 100g ananasa, čaša niskomasnog mlijeka, 100g lješnika, oraha ili suncokretovog sjemena. Možete i napraviti miks te gramaže.

VEČERA: (ne kasnije od 20h) 100g lososa/tunjevine,  salata od pasulja ili boranije i jednom kašikom maslinovog ulja.

Još neke od namirnica koje su dobre za ovaj način ishrane:

Zelena salata– samo 15kcal na 100g, a puna je minerala, flakana, kalcijuma, gvožđa, magnezijuma, i vitamina C i B.

Špargle– samo 34kcal po porciji (1 šolja=134g), skoro bez masti (0.16g), bez holesterola, a sadrži vitamine A, C, E i gvožđe.

Spanać– 20kcal na 100g, 1400mg minerala, 0.4g masti, a pun je vitamina E, B9, C, E, kalijuma, gvožđa i kalcijuma.

Borovnice– postoje studije koje su dokazale da borovnice utiču na topljenje masti. Imaju samo 60kcal na 100g, a dosta vitamina C, B1, B2, B3, B5, B6, kalcijuma i magnezijuma.

Zapamtite, potrebno je i korisno vježbati, ali ne i dovoljno! Morate korigovati u ishrani da bi pobijedili masne naslage na tijelu, naročito u predjelu stomaka!

Za vas smo pripremili najbolje vježbe za mršavljenje koje će vam pomoći da stignete do željene kilaže. 

kako skinuti salo sa stomaka
Saznajte kako skinuti salo sa stomaka

Čučanj vježbe – odlične za stražnjicu, noge i stomak

Kralj svih vježbi! Da, slobodno možemo reći tako. Čučanj je vježba za oba spola, vježba koja aktivira čitavo tijelo i koja se može ukopiti u svačiju rutinu vježbanja.

Svakako da će vam čučan j pomoći u otkrivanju tajne kako skinuti salo sa stomaka!

Možete ih praktikovati bilo kada i bilo gdje, bez dodatne opreme. Reklame su preduge? Uradite seriju čučnjeva!

Za vas smo pripremili Najbolji dani za mršavljenje KALKULATOR pomoću kojeg možete lakše skinuti kilograme.

Šta radi čučanj vašem tijelu

Ako govorimo o osnovnom obliku ove vježbe, ona se radi bez dodatne opreme, odnosno tegova. Dakle, težinu predstavlja upravo vaše tijelo.

Pri čučnju se aktiviraju: mišići nogu, zadnjice, trbušni i leđni mišići, kao i mišići ruku u zavisnosti na koji način ste odabrali da ih aktivirate.

Ova vježba je odlična za sagorevanje kalorija baš iz razloga što aktivira velike grupe mišića. Bitno je biti doslijedan, kao i pri svim oblicima vježbanja, a rezultati su vidljivi u vidu oblikovanih, zategnutijih nogu, jačih trbušnih mišića i podignutije, oblikovanije zadnjice.

[adinserter block=”8″][adinserter block=”7″][adinserter block=”6″][adinserter block=”5″][adinserter block=”4″][adinserter block=”3″][adinserter block=”2″][adinserter block=”1″]

Za jake noge isprobajte Najbolje Vježbe za Noge / TOP 6 + video

kako skinuti salo sa stomaka
Čučnjevima možete skinuti salo sa stomaka.

Kako pravilo raditi čučanj?

Pravila su sljedeća:

Stanite nogu raširenih nešto više od širine ramena.

Ramena zabacite nazad i spustite kao da želite da ih držite što dalje od ušiju. Leđa treba uvijek da vam budu prava, kičma u neutralnom položaju kako je ne biste opterećivali i samim tim nepravilno radili vježbu.

Ruke ispružite u visini ramena sa dlanovima okrenutim ka podu ili ih držite do tijela, savijenih laktova pod pravim uglom dok su dlanovi okrenuti jedan prema drugom. Ovdje ne možete puno pogriješiti, postoji dosta varijacija, nađite udoban položaj i poštujte ostala pravila.

Uz udisaj počnite kukove da gurate nazad dok se koljena polako savijaju. U početku možete staviti stolicu/tabure iza vas, jer je pokret sličan sjedanju na iste.

Dok je zadnjica sve isturenija, vodite računa da su vam grudi i ramena uspravni, a leđa i dalje prava. Glava i pogled su usmjereni pravo ispred vas da bi kičma ostala u neutralnom položaju.

Optimalna dubina čučnja, odnosno granica do koje se spuštate, je dok vam butine otprilike ne budu paralelne sa podlogom. U početku možete raditi tako što ćete se spuštati dok blago ne dodirnete stolicu/tabure i zatim krenuti na gore.

Za sve to vrijeme, naročito kada se spustite, koljena ne treba da prelaze prste na nogama, ne smiju biti ispred. A težište treba biti sve vrijeme u petama. Dakle, trebalo bi da možete da pomjerate ili dignete prste stopala dok ste u čučnju.

Dižete se uz izdisaj, dok su trbušni mišići sve vrijeme angažovani. Kada se uspravite, obavezno stegnite mišiće zadnjice, blago gurajući kukove naprijed i stežući donje trbušne mišiće.

Sve ovo bi uz praksu trebalo da izgleda kao jedan složeniji, ali kontinuirani pokret. Da vizualizujemo priču, evo prikaza:

Pogledajte najbolju tehniku za izvođenje čučnjeva.

Ne očajavajte ukoliko vam je u početku nezgodno, ali trudite se da vremenom forma vašeg tijela postaje sigurnija i poštuje navedene odrednice.

Koliko su čučnjevi dobili na popularnosti poslednjih godina vidi se i na primjeru Jen Selter, koja je postavljanjem svojih slika i videa dok radi čučnjeve, napravila od sebe senzaciju na društvenim mrežama i uspjela da profitira od toga.

Vježbajte, pišite, pitajte i očekujte nastavak, jer čučnjevi su svakako vrijedni spomena.

Voljom i trudom do odličnih rezultata

Za odlične rezultate potrebno je dosta vremena, truda i rada. Idealna figura i težina ne može doći preko noći.

Kako bi vam pomogli u tome otkrijte koje su najvažnije navike profesionalnih sportista.

Važnost mijenjanja navika i otkrivanja individualnih potreba organizma svakog sportiste, a sve u svrhu boljih rezultata, možemo odlično vidjeti u praksi na primjeru najboljeg tenisera, Novaka Đokovića.

Jedna jedina promjena u vidu izbacivanja glutena iz ishrane, omogućila mu je, uz ostale faktore, da iskoristi pun potencijal svog tijela i dostigne vrhunsku formu.

Samim time i bolji rezultati su usljedili. Više o tome možete pročitati u njegovoj knjizi ,,Servisom do pobede”.

Uz sve ovo, mora se napomenuti da su alkohol i cigarete neprijatelji sportskog života i da ih treba potpuno ukloniti, dok su vitamini i minerali poželjni u većim mjerama, nego što je slučaj kod prosječnog čovjeka. Bitan segment ovakvog režima je i period nakon treninga.

[adinserter block=”8″][adinserter block=”7″][adinserter block=”6″][adinserter block=”5″][adinserter block=”4″][adinserter block=”3″][adinserter block=”2″][adinserter block=”1″]

Izdvajamo za vas

DRUGE UPRAVO ČITAJU

Možda te zanima