Paraziti u stolici forum – Sve o ovom problemu na jednom mjestu

U ovom tekstu ćete saznati sve o parazitima u stolici i kako možete da se riješite ovog problema. Najbolje mjesto na kome možete saznati više o ovome jest paraziti u stolici forum. Tamo zaista ima mnogo savjeta koji će vam pomoći da odstranite parazite iz organizma.

Upravo smo i mi najbolje savjete pokupili sa foruma i odlučili da ih podijelimo sa vama.

Šta su paraziti?

Parazit su organizmi koji zavise o drugom organizmu i koji žive na njegov račun. U navedenom slučaju je to čovjek, ali postoje paraziti koji napadaju i životinje. Ovi organizmi kradu hranjive sastojke iz organizma i pritom u njega ispuštaju toksični otpad.

U svijetu je danas poznato preko 100 vrsta parazita u koje ubrajamo bakterije, viruse i gljivice. Unos parazita u organizam je gotovo nemoguće spriječiti, a oni najčešće ulaze u naš organizam putem kontaminirane vode ili hrane, i to najčešće kada jedemo neopranu ili nedovoljno obrađenu hranu. Takođe, paraziti u organizam mogu da uđu i kroz sistem za disanje, preko insekata, nečistih ruku ili seksualnim odnosom.

Paraziti u stolici su dio parazita u crijevima. To su ustvari sitni organizmi, najčešće je ovdje riječ o crvima koji žive od hrane koju osoba unosi u organizam. Najpoznatiji paraziti u ovoj skupini su gliste ili trakavice. Ove parazite u stolici možemo prepoznati po jednoj odrasloj jedinki, što znači da je ona za sobom ostavila jajašca koja mogu biti prisutna u stolici i do 70 dana nakon zaraze. Trakavicu u stolici možemo primijetiti po bijelim komadićima parazita koji su široki od 7 do 10 cm.

  Evo šta treba da znate o cijeni Prostamid čaja!
paraziti u stolici forum
paraziti u stolici kod dece

Paraziti u stolici – Simptomi

Sami simptomi parazita u stolici se mogu razlikovati od osobe do osobe, ali paraziti u stolici forum navodi da ako je imunološki sistem oslabljen da je tada povećana mogućnost za zarazom koja se manifestira na sljedeće načine:

 • Čest zatvor ili izostanak stolice koja može da dovede do blokade crijeva
 • Proljev u kojem je prisutna krv,
 • Stalna potreba za hranom jer paraziti jedu hranu u organizmu,
 • Gubitak apetita,
 • Bolovi u trbuhu,
 • Anemija koja nastaje zbog hranjenja parazita crvenim krvnim stanicama,
 • Čirevi i suha koža,
 • Razdražljivost,
 • Hronični umor
 • Nesanica
 • Česte glavobolje, vrtoglavica
 • Razne upale

Podaci sa paraziti u stolici foruma pokazuju da u 92% slučajeva ljudi koji imaju ove simptome ustvari imaju parazite u stolici ili slične bakterijske i virusne infekcije. Ovi simptomi se javljaju zbog narušavanja normalne mirkoflore u crijevima, a sve zbog postojanja stranih bakterija i parazita. Takođe, mnoge infekcije i paraziti pogoršavaju stanje kože, uzrokuju svrab, osipe i upale.

Kako se prenose paraziti u organizmu?

Najbolje je da vam odmah kažemo da se paraziti lako prenose u crijevima. Dovoljno je da se samo rukujete sa osobom koja ima parazite na koži. Jednom kada uđu u organizam paraziti se lako razmnožavaju jer je to za njih pogodno okruženje.

Paraziti u stolici forum ističe da se ovaj problem može otkriti laboratorijskim pregledom stolice. Ovo znači da ćete uzorak svoje stolice morati da odnesete doktoru, a on će ih dalje poslati na laboratorijski pregled. Analiza će utvrditi o kojoj vrsti parazita je riječ i koliko je teška infekcija. Nakon određene metode liječenja analiza se ponavlja kako bi se utvrdilo da li je parazit nestao ili je još prisutan.

Paraziti u stolici forum – Iskustva u liječenju

Ukoliko želite da preventivno djelujete protiv parazita u stolici, onda je stalna i regularna higijena svakako prvi korak u borbi protiv nastanka parazita.  Paraziti u stolici forum tvrdi da su pojedine osobe  dobile prepisane lijekove sa strane doktora kako bi zaustavili prijenos parazita na druge ljude oko sebe. Svrha ovih lijekova jeste da izgladne i paraliziraju parazite i da ih na kraju usmrte. Međutim, ovakvo liječenje se provodi samo tri dana.

  Da li je Prostamid Prevara? Evo šta treba da znate

Takođe postoje i zanimljive tvrdnje koje govore o prirodnom liječenju parazita u stolici. Tu je riječ o takozvanom antiparazitnom programu liječenja koji pomoću prirodne metode čisti crijeva od parazita. Navedeni program uključuje liječenje s tri biljke: pelinom, crnim orahom i klinčićem. Pelin i crni orah mogu uništiti odrasle jedinke parazita u našem organizmu, dok klinčić uništava jajašca.

Ovo liječenje se provodi kod kuće i preporučuje se jednom ili dva puta godišnje kao i prevencija protiv parazita.

Pojedina paraziti u stolici forum iskustva navode da zarazu parazitima možemo spriječiti ukoliko:

 • Eliminišemo šećer iz prehrane
 • Konzumiramo više: bijelog luka, crvenog luka, kokosovog ulja, šipka, sjemenki bundeve, domaćeg kefira, fermentiranog povrća i voća
 • Izbjegavamo meso sumnjivog porijekla
 • Filtriramo sumnjivu vodu
 • Jačamo imunitet i zdravlje
 • Uklonimo stres iz života

Bitno je održavati i tjelesnu aktivnosti koja će dovesti do održavanja  zdravog metabolizma, boljeg čišćenja organizma od toksina, boljeg protoka tjelesnih tekućina u sva tkiva, boljeg opuštanja organizma nakon takve aktivnosti te zdrave promjene dinamike rada pojedinih organa.

Takođe paraziti u stolici forum tvrdi da je potrebno izbjegavati zagađenja u okolini putem:

• hrane (izborom zdrave, organski proizvedene i svježe hrane – dobro oprane),

• zraka (sa što češćim i duljim boravkom u nezagađenoj prirodi),

vode (ispravnom vodom za piće i kuhanje),

• radioaktivnog zračenja,

• pretjeranog ultraljubičastog zračenja,

• dugotrajnog izlaganja jakim magnetskim ili električnim poljima

kome se preporučuje čišćenje od parazita?
paraziti u stolici kod odraslih forum

Kome se preporučuje čišćenje od parazita?

Čišćenje od parazita se preporučuj svima, jer se paraziti nalaze svuda oko nas i vrlo lako mogu ući u naše tijelo. Tačnije, nema čovjeka koji ne nosi u sebi bar jednu vrstu parazita. Ipak, bitno je i znati da nam paraziti neće stvarati probleme ako bar jednom godišnje organizam čistimo od parazita.

  Kako imati bujnu kosu

Prema paraziti u stolici forumu, čišćenje organizma je obavezno ukoliko imate bar jedan od simptoma postojanja parazita u organizmu – slabost, nesanica, gubitak apetita, nadutost trbuha i čak nešto drugo.

Ukoliko imate astmu, neke alergije ili rak, čišenje organizma od parazita je obavezno!

Zašto su paraziti opasni?

Paraziti mogu da dovedu do raznih bolesti i smatra se da uzrokuju oko stotinu bolesti. Formiraju kolonije ne samo u stomaku, nego i ispod kože i u području genitalija. Takođe, tu su i virusi koji uzrokuju bronhitis, upalu pluća. Oni iritiraju disajne puteve i dovode do otežanog disanja. Strane bakterije u čovjekovom organizmu proizvode toksine, uzrokuju gastritis, čireve i probleme s probavom. Sve ove infekcije slabe imuni sistem, truju tijelo svojim toksinima, utiču na sve sisteme i organe.

Prema riječima Dr. Clark, pionirke anti-parazitnog programa, paraziti mogu uzrokovati brojne bolesti:

 • Astmu
 • Rak
 • Alergiju
 • Glavobolju
 • Artritis
 • Anemiju
 • Upalu jetre
 • Bolesti srca
 • Anoreksiju

Paraziti u stolici forum

Forum je najbolje mjesto na kojem možete saznati više o problemu parazita u stolici. Zaista vam preporučujemo da posjetite paraziti u stolici forum i pronađete odlične savjete koji će vam pomoći da što prije riješite problem.

Preporučujemo i ovo:

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Una
Unahttps://diva.ba
Una je prava dušica. Voli modu, pazi na zdravlje. Često piše o zdravoj ishrani i sportskom načinu života. Prati edukativne, zanimljive i zabavne teme.

DRUGE UPRAVO ČITAJU

Možda te zanima