back to top

Kako se riješiti žohara

Zanima vas kako se riješiti žohara?

Žohari su nesumnjivo najomraženiji štetnici. Ne samo da su nositelji bolesti, već i ukazuju na nehigijensko okruženje.

Kućanstva su zato laka meta za ova bića. Uglavnom napadaju kuhinju ili neku drugu prostoriju u domu gdje mogu napredovati.

Razmnožavaju se alarmantnom brzinom i važno je kontrolirati ih dok možete. Iako je profesionalna kontrola štetočina izvrstan način, našli smo pripravke koji će vam pomoći u borbi protiv žohara.

Borna kiselina

borna-kiselina-u-prahu-domnakvadrat

Smatra se da je borna kiselina u prahu jedan od najboljih domaćih sredstava protiv žohara. Za najbolje rezultate nanesite malo praha u kutove i po podu. Pustite da odstoji dok žohari ne dođu u kontakt s kiselinom. Borna kiselina nije učinkovita kad je mokra. No, oprez! Ovaj je prah otrovan i treba ga stalno držati izvan dohvata djece i kućnih ljubimaca.

Šećer i soda bikarbona

soda-bikarbona-domnakvadrat

Ova metoda je klasični primjer tehnike ribe i mamca. Smjesa sode bikarbone i šećera učinkovit je način suzbijanja razmnožavanja ovih štetnika. Šećer djeluje kao mamac za privlačenje žohara, a soda će ih ubiti. Samo trebate prepoznati njihova skrovišta i tamo posuti smjesu.

Neem

neem-drvo-ulje-prah-domnakvadrat

Neem, poznatije kao sveto drvo, neizostavan je dio indijskih kućanstava. Njegov prah prirodni je lijek za mnoge bolesti, a s obzirom i na antiparazitska svojstva, koristi se i u suzbijanju štetočina. Ulje ili prah Neema sadrže snažne komponente koje mogu ubiti žohare.

Ako ga koristite u obliku ulja, u boci s raspršivačem pomiješajte malu količinu ulja neema i prskajte ga na mjestima gdje ste primijetili ove štetnike. Međutim, ako koristite neem u prahu, sve što trebate jest posipati ga navečer na mjestima gdje ste ih primjetili i ponoviti postupak ujutro.

Ulje peperminta

ulje-peperminta-metvica-domnakvadrat

Eterična ulja danas je lako pronaći, a tko je znao da su korisna na toliko načina? Ulje paprene metvice jedno je od najučinkovitijih esencijalnih ulja u borbi protiv žohara. Napravite smjesu od slane vode i ulja od metvice i poprskajte je po mjestima gdje su viđeni. Razliku ćete primijetiti nakon kontinuirane primjene.

Lovorov list

lovorov-list-domnakvadrat

Usitnite nekoliko lovorovih listova i posipajte ih po ormarima ili tamo gdje ste opazili žohare. Malo lišća možete i skuhati u vodi te dobivenom tekućinom poprskati njihova skloništa i kutke.

Omekšivač

kako se riješiti žohara

Ako tražite alternativu za repelente na tržištu, pokušajte s omekšivačem za rublje. Pomiješajte ga s vodom i ulijte u bocu s raspršivačem. Kad god opazite žohara, izravno ga pošpricajte ovom smjesom i gledajte kako umire. Ali, ovo možda nije najbolje rješenje za zarazu velikih razmjera.

DRUGE UPRAVO ČITAJU

Možda te zanima