Domaći Kinder Bueno bez pečenja! Ukusan i gotov za 20 minuta

    Napravite domaći kinder bueno i tako je dobar da ćete zaboraviti na kupovni

    U nastavku vam donosimo recepturu za domaći kinder bueno koji je bolji od kupovnog! Svi smo obožavatelji kinder čokolada. Ukusna krema, savršen spoj lješnika i čokolade čine kinder bueno čokoladom iz snova. 


    Sastojci


    • 700 grama mliječne čokolade
    • 4 velike vafle ploče

    • 250 mililitara mlijeka

    • 200 grama bijele čokolade
    • 150 grama grubo isjeckanih i pečenih lješnika

    • 300 grama mascarpone sira

    • 1 čajna kašika nutella

    • 50 grama tamne čokolade

    • 2 kašike ulja

    domaci kinder bueno

    Priprema


    Stabilna i fleksibilna kartonska ili plastična ploča (dimenzije ~ 30cm x 20cm). 14 dijelova od kartona sječenih kao polukružni. Prvo pripremite krpu za lonac, za to pritisnite plastičnu ploču na dvije uzdužne strane i stavite je u tanjir tako da se zaokružuje na dnu kalupa.

    Sljedeće, sastavite 7 dijelova od kartona jedan na drugi (uradite to dva puta). Zatim mazite posudu sa 1 – 2 kašike ulja, stavite dva razdjelnika sa jednakim raspoređenim u kalupu.

    Kinder torta recept koji će vas ostaviti bez daha / Kremasta, ukusna i jednostvana za napraviti

    Zatim rastopite 300 grama mliječne čokolade i premažite cijeli kalup sa oko trećine rastopljene čokolade, nakon toga se presvuče pločicama sa nožem i crta cijeli kalup s vaflama , sljedeći, opet čitajte kalup sa više topljene čokolade, linija sa drugim slojem rezanih vafla, i konačno četkati sa preostalom topljenom čokoladom. 

    Onda dozvolite da se posuda za žbunje ohladi u frižideru do dalje upotrebe. Za kremu lješnika nalijte 250 mililitara mlijeka u posudu i zagrijte dok miješate s vremena na vrijeme.

    Kada mlijeko počne da se potopa, ukloni sa peći, dodajte 200 grama bijele čokolade, i čašu kašičice nutelle do vrelog mlijeka, i istopite čokoladu i nutelu uz miješanje.

    PROČITAJ:   Ukusna Rafaelo torta koja je gotova za 25 minuta!

    Cheesecake recept za 10 Najbrži recept koji će vas oduševiti!

    Zatim dodajte 150 grama sjeckanih i pečenih lešnika , i pire sa mikserom za oko 5 – 6 minuta što je više moguće, ostavite da se ohladi, u međuvremenu za dno šipke, isjecite dvije pločice  do dužine tašne i četkujte jednu od dvije ploče sa rastopljenom mliječnom čokoladom.

    Redajte ploče jednu na drugu i “držite se zajedno”, a zatim čopičićem gornjom stranom čokoladom i ostavite vafli na stranu da se ohladi.

    Za kremu dajte 300 grama mascarpone sira u posudu za miješanje, sipajte u hlađenoj kesteni lješnika, i miješati zajedno dok se ne glatko udari.

    Zatim koristite kašičicu da prenesete kremu u pripremljenu posudu i popunite 3 komore sa kremom lješnika neposredno prije prelivanja.

    Sljedeći vrh sa pripremljenom vaflom i pritisnuti sa strane čokolade , rastopite još 100 grama mliječne čokolade i prelijte sloj vafla, ravnomjerno se širi četkom, zatim ostavite da se ohladi u frižideru oko 12 sati (najbolje preko noći).


    (Preuzeto sa: receptispotpisom.info)

     

    Koliko je koristan ovaj članak?

    Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

    Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

    Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

    Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

    Podijelite ga s prijateljima!

    Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

    Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

    Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

    Una
    Unahttps://diva.ba
    Una je prava dušica. Voli modu, pazi na zdravlje. Često piše o zdravoj ishrani i sportskom načinu života. Prati edukativne, zanimljive i zabavne teme.

    DRUGE UPRAVO ČITAJU

    Možda te zanima