back to top

Domaći Kinder Bueno bez pečenja! Ukusan i gotov za 20 minuta

Napravite domaći kinder bueno i tako je dobar da ćete zaboraviti na kupovni

U nastavku vam donosimo recepturu za domaći kinder bueno koji je bolji od kupovnog! Svi smo obožavatelji kinder čokolada. Ukusna krema, savršen spoj lješnika i čokolade čine kinder bueno čokoladom iz snova. 


Sastojci


  • 700 grama mliječne čokolade
  • 4 velike vafle ploče

  • 250 mililitara mlijeka

  • 200 grama bijele čokolade
  • 150 grama grubo isjeckanih i pečenih lješnika

  • 300 grama mascarpone sira

  • 1 čajna kašika nutella

  • 50 grama tamne čokolade

  • 2 kašike ulja

domaci kinder bueno

Priprema


Stabilna i fleksibilna kartonska ili plastična ploča (dimenzije ~ 30cm x 20cm). 14 dijelova od kartona sječenih kao polukružni. Prvo pripremite krpu za lonac, za to pritisnite plastičnu ploču na dvije uzdužne strane i stavite je u tanjir tako da se zaokružuje na dnu kalupa.

Sljedeće, sastavite 7 dijelova od kartona jedan na drugi (uradite to dva puta). Zatim mazite posudu sa 1 – 2 kašike ulja, stavite dva razdjelnika sa jednakim raspoređenim u kalupu.

Kinder torta recept koji će vas ostaviti bez daha / Kremasta, ukusna i jednostvana za napraviti

Zatim rastopite 300 grama mliječne čokolade i premažite cijeli kalup sa oko trećine rastopljene čokolade, nakon toga se presvuče pločicama sa nožem i crta cijeli kalup s vaflama , sljedeći, opet čitajte kalup sa više topljene čokolade, linija sa drugim slojem rezanih vafla, i konačno četkati sa preostalom topljenom čokoladom. 

Onda dozvolite da se posuda za žbunje ohladi u frižideru do dalje upotrebe. Za kremu lješnika nalijte 250 mililitara mlijeka u posudu i zagrijte dok miješate s vremena na vrijeme.

Kada mlijeko počne da se potopa, ukloni sa peći, dodajte 200 grama bijele čokolade, i čašu kašičice nutelle do vrelog mlijeka, i istopite čokoladu i nutelu uz miješanje.

Cheesecake recept za 10 Najbrži recept koji će vas oduševiti!

Zatim dodajte 150 grama sjeckanih i pečenih lešnika , i pire sa mikserom za oko 5 – 6 minuta što je više moguće, ostavite da se ohladi, u međuvremenu za dno šipke, isjecite dvije pločice  do dužine tašne i četkujte jednu od dvije ploče sa rastopljenom mliječnom čokoladom.

Redajte ploče jednu na drugu i “držite se zajedno”, a zatim čopičićem gornjom stranom čokoladom i ostavite vafli na stranu da se ohladi.

Za kremu dajte 300 grama mascarpone sira u posudu za miješanje, sipajte u hlađenoj kesteni lješnika, i miješati zajedno dok se ne glatko udari.

Zatim koristite kašičicu da prenesete kremu u pripremljenu posudu i popunite 3 komore sa kremom lješnika neposredno prije prelivanja.

Sljedeći vrh sa pripremljenom vaflom i pritisnuti sa strane čokolade , rastopite još 100 grama mliječne čokolade i prelijte sloj vafla, ravnomjerno se širi četkom, zatim ostavite da se ohladi u frižideru oko 12 sati (najbolje preko noći).


(Preuzeto sa: receptispotpisom.info)

 

DRUGE UPRAVO ČITAJU

Možda te zanima