Kinder torta recept koji će vas ostaviti bez daha / Kremasta, ukusna i jednostvana za napraviti

Pridruži nam se na Facebooku

Bolja i od kinder čokolade

Kinder torta recept pogledajte u nastavku teskta. Priprema je vrlo jednostavna i ne zahjteva mnogo vremena. 

Kinder torta sastojci

Sastojci za 2 kore:

  • 12 bjelanaca
  • 120 g šećera
  • prstohvat soli
  • 30 g brašna
  • 100 g mljevenih oraha

Fil

  • 1 l mlijeka
  • 180 g šećera
  • 12 žumanaca
  • 100 g gustina
  • 250 g maslaca
  • Za tamni krem

  • 150 g crne čokolade
  • 4 pune kašike Lino lade gold sa sjeckanim lješnicima ili nekog drugog krema

Za svijetli krem

  • 100 g kinder čokoladica

Za dekoraciju

  • kinder čokoladice, orasi, rendana čokolada

Za sve čokolade fanatike recept za tortu koja ispunjava sve fantazije pogledajte ovdje.


Priprema

Rernu uključite na 200 stepeni. Mutite 6 bjelanaca sa prstohvatom soli dok ne postanu čvrsta na dodir, postepeno dodajte 60 g šećera i mutite još malo. Na kraju umiješajte varjačom 50 g mljevenih oraha pomiješanih sa 15 g brašna.

Kalup (okrugli 24cm) obložite pek papirom i izručite smjesu. Pecite 10-15 minuta na 200 stepeni. Isto ponoviti još jednom, treba da dobijete ukupno 2 kore. Ostavite da se ohladi pa tek onda odvojite od pek papira.

Žumanca umutite sa šećerom, dodajte gustin i 200- 300 ml mlijeka, sjedinite da nema grudvica. Ostatak mlijeka stavite da provri. Kad provri malo mlijeka naspite u smjesu sa žumancima, izmiješajte pa sve vratite u provrelo mlijeko.

Miješajte 2-3 minuta na srednjoj temperaturi dok se ne zgusne. Skinite sa ringle, podijelite na dva dijela. U jedan dio umiješajte crnu čokoladu izlomljenu na kockice i dobro sjedinite. Prekrijte oba dijela prozirnom folijom i ostavite da se potpuno ohlade.

Probajte i ukusnu monte tortu. Čitav recept možete pogledati ovdje.

Kad se ohlade u oba dijela dodajte po 125 g umućenog maslaca. U svijetli krem dodajte kinder čokoladice koje ste isjeckali na kockice pa ih ručno izmješajte, a u dio sa crnom čokoladom dodajte 4 kašike lino lade i sjedinite.

Na tacnu stavite prvu koru, nanesite ravnomjerno svijetli krem, drugu koru i preko cijele torte nanesite tamni krem, dio ostavite za dekorisanje poslastičarskom kesom.

Tortu dodatno možete ukrasiti orasima, kinder čokoladicama, rendanom čokoladom. Dobro ohladite i uživajte u ukusu


(Preuzeto sa: receptispotpisom.info)

Pridruži nam se na Facebooku

Zanimljivosti

Zanimljivosti