Isprobajte najbolji recept za vafle za odličan početak dana
Vafli su odličan doručak koji se brzo priprema. Stoga, donosimo u nastavku recept za vafle koji će postati vaš omiljeni za pripremu ovu poslastice.
Ova ukusna poslastica odlična je ideja za doručak, ili kada vam se jede nešto slatko. Mirisni i rumeni vafli vekovima su se pekli ručno, na otvorenoj vatri i s dve međusobno spojene ploče od teškog gvožđa.
Danas ih je, pak, uz sveprisutne kalupe, vrlo lako pripremiti u sopstvenom domu. Evo i kako!
Recept za Vafle – Sastojci
- Brašno
- Prašak za pecivo
- So
- Šećer
- Mlijeko
- Ekstrakt vanile
- Maslac
Priprema vafli
1. Zagrijte aparat sa poklopcem za galete (vafl).
2. Brašno, prašak za pecivo, so i šećer pomiješajte i stavite u jednu posudu, piše “punkofer.hr”
3. U posebnoj posudi pomiješajte mlijeko, žumanjca i ekstrakt vanile. Zatim, smjesu sa žumnjacima pomiješajte sa prethodnom smjesom, i nežno izmiješajte da se sjedine.
4. Smjesi dodajte otopljeni maslac i nastavite lagano da miješate.
5. U posebnoj posudi sa mikserom umutite smjesu od četiri bjelanca, pa ih polako izmiješajte s ostalim namirnicama.
6. Sipajte dio smjese u kalup za pečenje galeta (vafla) i nastavite da pripremate prema upustvima dok ne dobijete rumene zalogajčiće.
7. Poslužite tople vafle sa slatkom pavlakom, džemom, svježim voćem, medom, ili samo s komadićima maslaca i šećerom u prahu. Vafli se odlično slažu s bobičastim voćem.
Kako napraviti vafle bez aparata
Sastojci za vafle:
- 3 jaja
- 375 ml mlijeka
- 200 g brašna
- 50 g šećera
- 4 žlice rastopljenog maslaca
- 2 čajne žličice praška za pecivo
- 1 čajna žličica sode bikarbone
- 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
- prstohvat soli
- ulje za pečenje
Priprema
1. U jednoj zdjeli pomiješajte brašno, šećer, sol, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. U drugoj zdjeli izmutite jaja, mlijeko, rastopljeni maslac i ekstrakt vanilije. Ulijte mokre sastojke u brašno i ručno miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu bez grudica.
2. Zagrijte malo ulja u gril-tavi te dodajte pola šalice smjese na sredinu tave.
3. Pecite tako dok se ne pojave mjehurići na rubu smjese – otprilike tri minute, pa onda okrenite wafle na drugu stranu i pecite još dvije minute.
4. Ponavljajte postupak dok ne potrošite svu smjesu.
5. Poslužite tople vafle s nadjevom po želji. Dobar tek!
Preporuka
- Zapečene tikvice recept: Gotove za 15 minuta!
- Recept za Krofne koje su gotove za 5 minuta!
- Kinoa: Top 7 recepata sa kinoom
- Masni specijalitet za zdrav i jak organizam! – Svakidan
- SLADOLED TORTA SA MALINAMA ZA 10 MINUTA… – Svakidan