Domaći rezanci/ 10 puta bolji od kupovnih

Domaći rezanci se ne mogu mjeriti s kupovnima, zato ih napravite sami za nedjelji ručak koja će biti ukusnija no ikad

SASTOJCI:

  • 4 dl glatkog brašna
  • 2 cijela jaja
  • 2 žumanjka
  • 1-2 žlice hladne vode
  • prstohvat soli
domaći rezanci
domaći rezanci

PRIPREMA:
U pliću široku posudu staviti glatko brašno. U sredinu brašna napraviti jamicu u koje staviti cijela jaja, žumanjke, sol i vodu. Sa nožem početi mijesiti u krugovima od sredine prema van…a zatim nastaviti mijesiti rukom. Kada se smjesa poveže, prebaciti na dasku i nastaviti mijesiti rukom, dodavajući po potrebi malo brašna, dok tijesto ne postane glatko i čvrsto. Podijeliti na pet dijelova…. i razvaljati ih vrlo tanko… pa malo posušiti radi lakšeg rezanja. Razvaljano tijesto izrezati na trake, zarolati i rezati oštrim nožem. Iako imam mašinicu za razance, ipak mi je njadraže narezati ručno. Narezane rezance dobro posušiti na stolnjaku …. i spremiti u kutiju.

(Preuzeto sa: receptizatren.club)


..

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Una
Unahttps://diva.ba
Una je prava dušica. Voli modu, pazi na zdravlje. Često piše o zdravoj ishrani i sportskom načinu života. Prati edukativne, zanimljive i zabavne teme.

DRUGE UPRAVO ČITAJU

Možda te zanima