Domaći rezanci se ne mogu mjeriti s kupovnima, zato ih napravite sami za nedjelji ručak koja će biti ukusnija no ikad
SASTOJCI:
- 4 dl glatkog brašna
- 2 cijela jaja
- 2 žumanjka
- 1-2 žlice hladne vode
- prstohvat soli
PRIPREMA:
U pliću široku posudu staviti glatko brašno. U sredinu brašna napraviti jamicu u koje staviti cijela jaja, žumanjke, sol i vodu. Sa nožem početi mijesiti u krugovima od sredine prema van…a zatim nastaviti mijesiti rukom. Kada se smjesa poveže, prebaciti na dasku i nastaviti mijesiti rukom, dodavajući po potrebi malo brašna, dok tijesto ne postane glatko i čvrsto. Podijeliti na pet dijelova…. i razvaljati ih vrlo tanko… pa malo posušiti radi lakšeg rezanja. Razvaljano tijesto izrezati na trake, zarolati i rezati oštrim nožem. Iako imam mašinicu za razance, ipak mi je njadraže narezati ručno. Narezane rezance dobro posušiti na stolnjaku …. i spremiti u kutiju.
(Preuzeto sa: receptizatren.club)
..