Recept za najbolje pljeskavice
U nastavku pročitajte recept za najbolje pljeskavice koje nećete okusiti ni u skupim restoranima. Savršen omjer začina i mesa!
Sastojci:
- 500 gr mljevenog mesa
- veće parče hleba(natopljeno u vodi ili mlijeku)
- 1 glavica crnog luka
- sitno sjeckani peršun
- 2 male kašike vegete
- 1 jaje
- biber
- 1 kasicica sode bikarbone(ravna)
Priprema
- Luk sitno nasjeckati ili narendati na krupno kao jabuke i pomiješati sa svim sastojcima pa dobro umijesiti.
- Podijeliti na 8 djelova i napraviti loptice pa ih ostaviti 2-3 sata u frižider.
- Rastanjiti izmedju dva sloja providne folije ili kesa za zamrzivač.
- Peci na teflonskom tiganju na vrlo malo ulja
- Može se sitno nasjeckati jos jedna glavica crnog luka pa kad se na tanjir stavi jedna šnicla pospe se lukom, preko nje se stavi druga šnicla i tako redom. Na ovaj nacin ce luk malo da omekša a šnicle ce da prime njegov miris
(Preuzeto sa: receptispotpisom.info)