Najbolje pljeskavice / Recept koji me je naučila mama i još uvijek nisam pronašla bolji

Pridruži nam se na Facebooku Najbolje pljeskavice / Recept koji me je naučila mama i još uvijek nisam pronašla bolji

Recept za najbolje pljeskavice

Sadržaj članka (otvori)

U nastavku pročitajte recept za najbolje pljeskavice koje nećete okusiti ni u skupim restoranima. Savršen omjer začina i mesa!

Sastojci:

  • 500 gr mljevenog mesa
  • veće parče hleba(natopljeno u vodi ili mlijeku)
  • 1 glavica crnog luka
  • sitno sjeckani peršun
  • 2 male kašike vegete
  • 1 jaje
  • biber
  • 1 kasicica sode bikarbone(ravna)

najbolje pljeskavice

Priprema

  1. Luk sitno nasjeckati ili narendati na krupno kao jabuke i pomiješati sa svim sastojcima pa dobro umijesiti.
  2. Podijeliti na 8 djelova i napraviti loptice pa ih ostaviti 2-3 sata u frižider.
  3. Rastanjiti izmedju dva sloja providne folije ili kesa za zamrzivač.
  4. Peci na teflonskom tiganju na vrlo malo ulja
  5. Može se sitno nasjeckati jos jedna glavica crnog luka pa kad se na tanjir stavi jedna šnicla pospe se lukom, preko nje se stavi druga šnicla i tako redom. Na ovaj nacin ce luk malo da omekša a šnicle ce da prime njegov miris


(Preuzeto sa: receptispotpisom.info)

Pridruži nam se na Facebooku Najbolje pljeskavice / Recept koji me je naučila mama i još uvijek nisam pronašla bolji

Zanimljivosti

Zanimljivosti