back to top

Čokoladni biskvit – Nježna krema koja se topi u ustima

Čokoladni biskvit – jednostavna torta koju nećete moći prestati jesti

Recept pogledajte u nastavku.

SASTOJCI

  • 2 jaja L veličine
  • 100 g maslaca sobne temperature
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer
  • 80 g glatkog brašna
  • 15 g kakaa
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 50 g naribane tamne čokolade (barem 50% kakaa)

Svijetla krema

  • 300 g bijele čokolade
  • 125 ml – 1/8 l vrhnja za šlag*
  • 500 g svježeg sira (40%)
  • 375 ml – 3/8 l vrhnja za šlag
  • 2 šlagfixa

Tamna krema

  • 200 g tamne čokolade (minimum 50% kakaa)
  • 125 ml – 1/8 l vrhnja za šlag*
  • 120g svježeg sira (40%)
  • 187,5 ml – 3/16 l vrhnja za šlag
  • 1 šlagfixa
čokoladni biskvit
Čokoladni biskvit

PRIPREMA

Kalup za torte promjera 26cm obložiti papirom za pečenje. Pjenasto umutiti maslac sobne temperature sa šećerom u prahu i vanilin šećerom. Umiješati jedan po jedan žumanjak. Pomiješati brašno, prašak za pecivo, kakao i čokoladu. Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg. Snijeg i mješavinu brašna, kakaa i čokolade naizmjence dodavati u tijesto. Smjesu izliti u kalup za torte, te poravnati. Zagrijati pećnicu i peći oko 25 minuta na 180°C. Biskvit ostaviti da se hladi u kalupu.

Kad se biskvit ohladio, izvaditi ga iz kalupa i prerezati na pola. Jednu polovicu biskvita (rezana strana prema gore) položiti na tanjur za torte. Obložiti ga kalupom za torte promjera 26cm koji ste obložili trakom papira za pečenje (82cm x 6). Natrgati bijelu čokoladu i sa vrhnjem za šlag* je otopiti na pari i prohladiti. Sir pjenjačom umiješati u otopljenu čokoladu. Ostatak šlaga čvrsto izmiksati sa šlagfixom, dodati smjesi od sira i staviti na hlađenje. Natrgati tamnu čokoladu i sa vrhnjem za šlag* je otopiti na pari i prohladiti. Sir pjenjačom umiješati u otopljenu čokoladu. Ostatak šlaga čvrsto izmiksati sa šlagfixom, dodati smjesi od sira i staviti na hlađenje. Polovinu bijele kreme i cijelu tamnu kremu staviti u vrećice za ukrašavanje s ravnim nastavkom (10mm promjer).

Tamnom kremom napraviti krug uz rub obruča. Zatim uz taj krug napraviti krug svijetlom kremom. Naizmjence raditi krugove tamnom i svijetlom kremom dok se ne pokrije kompletan biskvit. Za drugi sloj kreme ponoviti isti postupak, početi s vanjske strane prema centru biskvita i iznad tamne kreme raditi krug svijetlom kremom, a iznad svijetle kreme raditi krug tamnom kremom, dok se ne napravi drugi sloj kreme. Prekriti drugom polovicom biskvita. Ostatak svijetle kreme staviti u vrećicu za ukrašavanje, pa po torti raditi male točkice. Tortu preko noći staviti da se ohladi. Ujutro skinuti obruč i odlijepiti papirnu traku. Rub torte ukrasiti čokoladnim srcima ili čokoladnom ogradicom.

(Preuzeto sa: receptizatren.club)


..

DRUGE UPRAVO ČITAJU

Možda te zanima