back to top

URASLA DLAKA – Problem koji se danas lakše rješava

Urasla dlaka je česta pojava nakon depilacije ili brijanja, a urastanje dlake se dogodi kada ona izbija nazad u kožu, umjesto na površinu.

Urasle dlake su obično problem koji se javlja kod većinu žena dok je muški spol manje zahvaćen. Urasle dlake nije samo estetski problem nego i zdravstveni. Ako se urasla dlaka ne preventira u potrebno vrijeme, može doći do upale kože.

Kako nastane urasla dlaka

Svaka dlaka pokušava napustit kožu pod određenim kutom, ovisno o kutu korijena. Do problema uraslih dlaka dolazi kad dlaka zbog krivog položenog kuta korijena ne može probiti kožu, te se vrati nazad i stvara upalu.

Najveće probleme stvaraju jače i kovrčave dlake. Urasle dlake su vidljive ispod kože ili čak proviruju iznad kože, što kod žena može rezultirati manjkom sigurnosti i samopouzdanja.

Upala korijena dlake naziva se folikulitis. Postoje brojni uzroci, te se pretežno radi o bakterijskoj infekciji. Najveći doprinosi upali su dlakavost, dugotrajno sjedenje, uska odjeća i pojačano znojenje.

Pokušaji uklanjanja dlaka voskom ili britvicom otvaraju prodor infekciji u korijenu dlake što vodi upali.

Na kojim dijelovima tijela se najčešće javlja urasla dlaka

Kod ženskog spola najzahvaćenije su noge i bikini zona, dok je ljeti često zahvaćena i stražnjica.

Osim što to stvara bol, tu je i jak svrbež te nelagoda nakon uklanjanja dlaka britvicom ili voskom. Vosak ne uklanja dlaku, nego izaziva iritaciju korijena dlake, a samim time i upalu.

Što se tiče muškog spola, problem se javlja kod osoba koje se moraju često brijati zbog posla. Također, kriva tehnika brijanja i nedovoljno do higijena su jedan od čimbenika.

koaDlake na bradi i vratu je potrebno namakati vodom kako bi se koža omekšala, te pokreti britvicom moraju biti nježni i usporeni.

Urasla laka se efikasno uklanja laserom

Najbolji način za trajno uklanjanje dlaka je laser. Laserska epilacija je trenutno jedino trajno i efikasno riješenje kojim se urasle dlake uništavaju zauvijek.

Laser funkcionira na način da sigurno i učinkovito optičkom energijom spali uraslu dlaku koju organizam sam ukloni. Rezultati su većinom vidljivi odmah nakon prvog tretmana.

Laser koji koristimo za uklanjanje uraslih dlaka je Soprano Ice koji jedini koristi SHR tehnologiju.

Radimo 10 do 12 prijelaza preko dlaka, kako bi temeljito uništilo dlake, pri temeraturu od 42C. Soprano Ice je deftinitivno najsigurniji laser jer koristi najnižu temperaturu pri uništavanju dlaka.

Koliko je tretmana potrebno da se ukloni urasla dlaka

U prosjeku je potrebno oko 4 tretmana za uklanjanje uraslih dlaka na nogama i bikini zoni, dok kod muškaraca treba 2 do 4 tretmana za uklanjanje dlaka na vratu.

urasla dlaka
Urasla dlaka se danas uklanja laserskim metodama

Fast diode za bezbolan način da se ukloni urasla dlaka

Lasersko uklanjanje dlaka ili kako ga često zovu IPL (iako je to samo jedna od ranijih tehnologija uklanjanja dlaka) najučinkovitija je metoda za trajno uklanjanje dlačica.

Nove tehnologije iznimno su važne u području estetske medicine, jer inovacije pacijentima pružaju kvalitetnije rezultate u kraćem vremenu

Uklanjanje dlačica GP Fast Diode i Alexandrite laserima

Ove dvije napredne tehnologije pružaju priliku da uklonite više različitih vrsta dlačica (tanje, deblje, tamnije, svijetlije…), a uz to sada je moguće tretmane provoditi čak i tokom ljetnih mjeseci. GP Fast diodni laser postavio je nove standarde za uklanjanje dlačica bez boli i u pokretnom načinu rada.

Tvrtka General Project (od kuda dolazi i naš Med Contour Multipower), s 25 godišnjim iskustvom, razvila je inovativnu tehnologiju za uklanjanje dlaka.

Diodni laser, s dva aplikatora: 808 nm valne duljine što omogućuje da laserske zrake prodru u dubinu, u dermis, a zatim se apsorbira melanin; i ručni aplikator 760 nm valne duljine za lakše i posve bezbolno tretiranje tamne kože ili pak tankih i svijetlih dlaka.

Siguran, učinkovit, bezbolan i jednostavan za upotrebu, GP FAST diodni laser 808 je najjednostavnije rješenje za lasersko uklanjanje dlaka. GP FAST diodni laser je inovativni uređaj za sigurno i brzo uklanjanje svih vrsta neželjenih dlaka. Sustav je izgrađen od visoko kvalitetnih komponenti da bi bio optimalnih performansi i trajan.

Pročitajte i ove savjete za zdravlje

DRUGE UPRAVO ČITAJU

Možda te zanima