Venecija: nekoliko savjeta prije putovanja

Jedno od najposebnijih mjesta na planeti koje se ističe svojom jedinstvenom arhitekturom i umjetnošću koja je na svakom koraku je Venecija.

Lijepa Venecija do sada je bila tema pjevanja mnogih svjetskih pjesnika, ali i svjedokom najromantičnijih ljubavnih priča.

Putovanje u Veneciju nije događaj koji se često ponavlja, pa vrijeme provedeno u ovom talijanskom gradu treba ispuniti na pravi način. Uz nekoliko savjeta za posjet Veneciji i dobro raspoloženje, svakako to učinite svojim putovanjem iz snova.

Ako volite više egzotična mjesta onda putovanje iz snova možete ostvariti na Kubi ili u Meksiku.

venecija
Putovanje u Veneciju morate iskusiti.

Čuvajte udobne cipele

Elegancija koju nosi Venecija uglavnom tjera dame da nose elegantnije cipele. No, to je prva pogreška turista.

Nosite udobne i ravne cipele iz najmanje dva razloga. Prvi je što je promet u Veneciji slabo razvijen pa se posvuda ide pješice, a drugi što ima toliko lijepih mjesta koja vas jednostavno zovu da ih posjetite.

Sve u svemu, Venecijom ćete puno hodati. Osigurajte si ugodan boravak.

Markov trg

Markov trg mjesto je s kojeg kreću svi turistički obilasci grada. Za ovaj trg kažu da je jedan od najljepših trgova na svijetu.

Upravo na ovom mjestu svakako treba posjetiti veličanstvene građevine Rocuratie Vecchie, Ala Napoleonica i Procuratie nuove, crkvu sv. Marka.

Crkva sv. Marka obiluje prekrasnim mozaicima koji su od velikog kulturno-povijesnog značaja. Na mjestu gdje se nalazi ova velebna crkva nekada su bile dvije porušene i spaljene do temelja.

Upravo na tom mjestu održavaju se važne svečanosti po kojima je, između ostalog, poznata Venecija.

Vožnja gondolom

Ako ste odlučili putovati u Veneciju, onda morate isprobati vožnju gondolom. Iskustva turista govore da je osjećaj vožnje gondolom poseban, a još je ljepši kada taj trenutak podijelite s voljenom osobom.

venecija
Vožnja gondolom u Veneciji

Posjetite Murano, Burano i Torcello

Kada se umorite od turističke gužve u gradu, možete se skloniti prema uvali i posjetiti tri tamošnja otoka – Murano, Burano i Torcello.

Za ovaj posjet najbolje bi bilo kontaktirati lokalnu putničku agenciju koja organizira ovaj izlet. U Buranu ćete pronaći jedinstveno selo u kojem se izrađuje čipka, a na Torćelu možete vidjeti srednjovjekovne crkve i prijeći tzv. “Đavolji most”.

Na jednom od ovih otoka možete kupiti i suvenire, iskustva turista govore da su cijene puno jeftinije nego u samom gradu.

S druge strane, otok Tasos u Grčkoj je već godinama popularno izletište koje privlači Balkance.

Slušajte operu – Venecija je pravo mjesto za to

Ako nikada niste posjetili operu a želite biti romantičniVenecija je pravo mjesto za to. Poznato je da je Italija mjesto gdje nastaju najljepše opere. Iskoristite to kada ste već u Veneciji i posjetite operu La Fenice.

Također, u ovoj se operi izvode fantastične kazališne predstave, pa između šetnji možete kupiti ulaznicu za nadolazeću.

Budite uvjereni da je ovo jedna od najromantičnijih stvari koje ćete pamtiti godinama nakon posjeta ovom veličanstvenom gradu.

Uzmi “blagoslov vječne ljubavi”

Osim brojnih turističkih atrakcija, Venecija je grad pun legendi. Jedna od najpoznatijih vezana je za kameno srce u ulici Sotoportego dei Preti. Za ovaj kamen vezana je ljubavna priča između sirene i ribara.

Priča ide ovako: ribar i sirena su se zaljubili jedno u drugo, a svoju ljubav okrunili su brakom. Plod njihove velike ljubavi je troje djece koje su dobili.

Međutim, sirena je bila prokleta i povremeno pretvarana u zmiju. Jednom prilikom se sirena pretvorena u zmiju vraćala iz mora u njihov dom, a tom prilikom ju je sreo ribar i ubio, ne znajući da je to njegova sirena.

Kameno srce simbol je te tragične ljubavi. Mnogi ljubavni parovi posjećuju ovo mjesto svaki dan kako bi dobili blagoslov vječne ljubavi. Oni koji su sami dolaze s nadom da će upoznati osobu svog života.

Da li ste znali da se Venecija nalazi na listi 5 najljepših talijanskih gradova?

venecija
Venecija je grad pun legendi.

Kušajte hranu u Veneciji

Posjet bilo kojem gradu ne može proći bez kušanja njihove tradicionalne kuhinje. U Veneciji postoji mnogo restorana u kojima možete probati tradicionalna jela, ali i najljepša talijanska vina.

Turistima se obično savjetuje da posjete male restorane, koji nisu blizu luke, jer je tamo hrana jeftinija, a puno ukusnija jer se priprema sporo.

Italija je perspektivna zemlja, osim prekrasne Venecije, možete posjetiti i druge poznate gradove i na pravi način upoznati talijansku kulturu.

Jedna od destinacija koje vrijedi posjetiti je Firenca, gdje možete posjetiti Uffizi ~ Talijansku galeriju koja ostavlja bez daha.

Objava Venecija ~ nekoliko savjeta prije putovanja pojavila se prvo na Reshi Lako.

Izdvajamo za vas:

DRUGE UPRAVO ČITAJU

Možda te zanima