back to top

Molerski radovi u domu – kako izabrati najboljeg izvođača?

Molerski radovi u domu mogu biti velika investicija kada je u pitanju adaptacija i uređenje životnog prostora. To se svakako odnosi na dizajn interijera i eksterijera.

Molerski radovi u domu najčešće se dešavaju tokom ljeta ili na početku proljeća. Boja zidova utjecat će na cjelokupni izgled vašeg stana ili kuće. Stoga, važno je da se odlučite za boje koje najbolje idu uz vaš interijer.

Kako biste bili sigurni da ćete zaposliti dobrog izvođača za te poslove, morate identificirati nekoliko stvari prije nego što zaposlite određenu tvrtku.

Ukoliko uređujete vaš dom sigurno će vas zanimati kako ukrasiti stan po najnovijim trendovima.

molerski radovi u domu
Odlučite se za boju koja će najbolje ići uz ostatak vašeg stana.

Pravilno planirati obim posla ovisno o raspoloživim sredstvima

Proračun jedan je od najvažnijih čimbenika koje treba uzeti u obzir prije donošenja odluke o opsegu radova, kao i raspoloživim potencijalnim izvođačima u regiji u kojoj se nalazi postojeći objekt.

Ovisno o proračunu, moći će se odlučiti za određenu kvalitetu materijala, kao i za pripremne radove koji se moraju obaviti.

Preporuča se tražiti izvođače iz bliže okolice kako bi se uštedila značajna financijska sredstva za prijevoz opreme i ljudi iz udaljenih mjesta/gradova.

Za dobru uštedu novaca prije svega važno je naučiti Kako kupovati i trošiti pametno novac.

Također, trebali biste potražiti izvođače koji imaju odgovarajuće tržišne cijene. Najskuplji izvođači ne moraju biti najkvalitetniji.

Kažu da su molerski radovi u domu idealna ljetna aktivnost u kojoj možete uživati ukoliko izaberete pravu tvrtku.

Koja je najbolja opcija?

Za molerski radovi u domu potražite tvrtku koja koristi standardne boje srednjeg raspona. Prije nego što odaberete tvrtku koja će izvoditi radove na Vašem objektu, preporuča se razmotriti nekoliko ponuda, jer na taj način možete usporediti cijene i kvalitetu radova. Također, nije loše formirati popis potencijalnih izvođača.

Koliko god to izgledalo klišej, ipak je bolje imati sve prednosti i nedostatke svake tvrtke na jednom mjestu kako biste donijeli optimalnu odluku. Važno je uzeti u obzir najvažniji čimbenik koji biste željeli uzeti u obzir pri odabiru izvođača. Je li to cijena? Ugled i ugled tvrtke? Blizina?

Ako tražite tvrtku putem internetskog preglednika, ne preporučuje se napraviti uobičajenu pogrešku:

Naime, ne mora značiti da je prva tvrtka koja se pojavi u vašoj potrazi najbolja i najpovoljnija.

U praksi se pokazalo da jesu preporuke jedan od najboljih načina da odaberete dobru slikarsku tvrtku.

Ako je netko od vaših prijatelja, poznanika, susjeda imao molerske radove, možete provjeriti koliko je to dobro napravljeno. Možete dobiti informacije iz prve ruke o njihovom iskustvu s tom tvrtkom.

Čitanje recenzija prethodnih klijenata također je dobar način za procjenu kvalitete tvrtke. Većinu vremena, visoko ocijenjeni izvođači zapravo dobro rade svoj posao i čuvaju reputaciju i ugled koji su stekli tijekom godina od kolapsa.

molerski radovi u domu
Molerski radovi u domu mogu biti dosta iscrpljujući.

Iskustvo

Tvrtka koja je kroz dugogodišnji rad provela puno više vremena usavršavajući svoj zanat, za razliku od apsolutnih početnika, moći će donijeti određenu razinu tehničkog znanja.

Osim toga, dat će niz preporuka koje možete birati. Više iskustva znači manje pogrešaka, a manje je vjerojatno da će manje pogrešaka biti nerješivo.

Čak i ako se tijekom izvođenja radova dogode određeni problemi, lakše će ih se otkloniti jer će se vjerojatno radi o problemima s kojima se iskusniji izvođač ranije susreo tijekom svog dugogodišnjeg rada.

Posljednjih nekoliko godina posvećuje se mnogo pažnje zaštiti na radu, kao i korištenje adekvatne certificirane opreme koja zadovoljava određene standarde. Stoga je potrebno provjeriti ima li potencijalni izvođač u svojoj tvrtki zaposlenike.

Ako su izravno zaposleni u toj tvrtki, potrebno je priložiti dokaz o osiguranju zaposlenika. Ako je izvođač angažirao druge podizvođače, i oni bi trebali imati svu potrebnu dokumentaciju.

Planiranje molerskih radova u domu je idealna prilika da pokušate urediti stan po osnovnim načelima feng shuija!

Postavljajte prava pitanja

Nakon što ste napravili popis potencijalnih izvođača, vrijeme je da razgovarate sa svakim od njih. Komunikacija je danas puno lakša pa sve potrebne informacije možete dobiti putem e-maila ili telefona.

Jedan od razloga zašto klijenti nisu zadovoljni svojim izvođačem je to što im nisu postavljena prava pitanja prije nego što su angažirali određenu tvrtku.

Prilikom odlučivanja o izvođaču, evo nekoliko pitanja koja biste mogli postaviti:

1) Koliko dugo ste u poslu?

2) Možete li navesti barem posljednja tri klijenta?

3) Imate li aktualnu potvrdu o osiguranju zaposlenika?

4) Imate li vlastita vozila za prijevoz opreme i osoblja?

5) Posjedujete li skelu ili je morate iznajmiti?

6) Koji je najbolji materijal za vaše potencijalne radove?

7) Zapošljavate li kooperante ili imate dovoljno zaposlenika u svojoj tvrtki?

8) Je li moguće naručiti materijal preko vaše tvrtke i tako uštedjeti određenu svotu novca?

9) Dajete li jamstvo za svoj rad?

10) Koliko brzo možete završiti posao?

11) Da li je potrebno angažirati ljude za sređivanje prostora nakon završetka molerskih radova ili je to uključeno u cijenu?

Cijena molerskih radova

Kada istražujete o molerski radovi u domu sigurno vas najviše zanima koliko će vas to koštati.

Cijena jedan je od glavnih čimbenika koji će utjecati na izbor određene tvrtke. Provjerite je li sve jasno prema dogovoru. Budite oprezni u pregovorima s izvođačima, kako ne biste ostavili mjesta za dodatna plaćanja zbog nekih nepredviđenih okolnosti nakon završetka radova.

Potrebno je obratiti pozornost i na izravne i neizravne troškove. Neizravni troškovi uglavnom se odnose na najam opreme ako je izvođač nije vlasnik. To se obično odnosi na skele, kao što je već spomenuto, kao i na dodatni angažman radne snage.

Mnogi se klijenti zaborave raspitati o ovim troškovima i nakon početka rada neugodno se iznenade kada ukupni troškovi premašuju procijenjene. Izravni troškovi su, s druge strane, troškovi odabira materijala, boje…

Sve u svemu, ono što trebate tražiti u troškovniku je da jasno definirate sve aktivnosti koje plaćate i koliko će vremena biti potrebno za završetak posla.

Potrebno je osigurati da ugovor sadrži sve ključne podatke o izvođaču: ime, adresu, broj telefona, ured, plus sve detalje sadržane u prethodno dogovorenom opsegu radova.

Ugovor treba jasno naznačiti što je uključeno u posao, a što nije. Većina renomiranih slikarskih tvrtki također bi ga trebala imati pismeno jamstvo ako do oštećenja (ljuštenja, promjene boje zidova) dođe prije nego što je predviđeno jamstvom.

U idealnom slučaju, izvođaču se plaća predujam od 15-20% nakon što su svi detalji ugovora dogovoreni. Preporučljivo je ne plaćati velike iznose za predujam.

Slikarski radovi – preparati

Kad nađete adekvatnog izvođača, što je sljedeće?

Ovo su pripreme za obavljanje posla. Budući da slikarima prvenstveno plaćate farbanje, a ne premještanje namještaja, preporučujemo da učinite sljedeće:

molerski radovi u domu
Molerski radovi u domu
  1. Premjestiti namještaj- ovo je važno iz dva razloga. Prvi je da ćete uštedjeti vrijeme i smanjiti troškove, a s druge strane zaštitit ćete namještaj. Preporuča se prekriti namještaj celofanom ili folijom.
  2. Pobrinite se da vašem slikaru ne smeta namještaj – ako nemate dovoljno mjesta, dio namještaja premjestite u drugu prostoriju do završetka radova. Ako su druge prostorije pune stvari, pokušajte barem većinu njih smjestiti u sredinu prostorije kako bi se posao mogao odvijati nesmetano. Uklanjanjem svih predmeta sa zidnih površina omogućit ćete slikarima da svoj posao odrade na najbolji način.
  3. Zaštitite utičnice i prekidače – Utičnice i prekidači su plastični i ako dođe do kontakta s bojom, trebat će dosta vremena da se očiste i vrate u prvobitno stanje. Velike su šanse da ćete biti prisiljeni kupiti nove ako postojeći nisu pravilno zaštićeni.
  4. Dok se zidovi ne osuše, morate se pobrinuti za kućne ljubimce (ako ih imate) – Preporuka je da svoje kućne ljubimce predate na čuvanje dok su molerski radovi u tijeku.
  5. Ako je moguće, svakako je dobro osigurati prostor za slikarski alat – Oni će u svakom trenutku znati gdje se nalazi svaki dio alata i tako uštedjeti vrijeme i novac.

Angažiranjem profesionalnog tima uštedjet ćete vrijeme i novac. Trebate strpljivo razmotriti sve čimbenike i polako donijeti odluku kome ćete povjeriti uređenje svog životnog prostora.

Uravnotežite cijenu, kvalitetu i razmislite što vam je najvažnije.

U posljednje vrijeme vrlo popularna tehnika je mozaik od pločica. Na taj način možete urediti vaš vrt, kuhinju ili kupatilo.

Ovo je super ideja za sve kreativne duše koje uživaju u uređenju doma.

Na kraju, da biste pomogli budućim klijentima, ne zaboravite ostaviti recenziju na mreži za tvrtku koja je izvršila renoviranje vašeg doma.

The post Molerski radovi kod kuće ~ kako odabrati najboljeg izvođača appeared first on Reši Lako.

Još zanimljivih članaka:

DRUGE UPRAVO ČITAJU

Možda te zanima