Kako ukrasiti stan u 2022.

Ako čitate ovaj tekst, onda je vjerovatno već iza vas komplikovana procedura oko izbora i kupovine novog stana, odobravanja kredita od strane banke, raznorazna papirologija i slično, ali i pitanje kako ukrasiti stan

Novi stan može da bude u staroj gradnji ili u novoj gradnji takozvana novogradnja.

Stara gradnja je na dobrom glasu jer se može birati lokacija gotovo po cijelom gradu, dok nova gradnja ima prednost u smislu toga što je sve novo, a pošto se investitori trudi da sagrade maksimalno kvalitetan objekat, onda možemo zaključiti da je prednost prilikom odabire stana ipak na novogradnji.

Takođe, staru gradnju morate renovirati i promjeniti instalacije. Zamislite koliko su stare žice ili cijevi, dok je u novogradnji sve novo. Renoviranje je veliki stres i podrazumjeva uključivanje majstora raznih profila.

kako ukrasiti vas novi stan

No, vratimo se našoj temi teksta a to je ukrašavanje novog stana, i pretpostavimo da ste odabrali svoj idealni stan.

Ukoliko ste kupac garsonjere ili nekog jednosobnog stana, tada ćete imati zadatak da svoj stan makar vizuelno proširite. Šta to znači? Na primjer, 35 kvadrata nekog prostora može biti sasvim dovoljno za život dvoje ljudi, ali je vrlo bitno da neki uslovi budu ispunjeni.

Korisno je da taj stan ima open space, a to znači da su spojeni trpezarijski i kuhinjski dio sa dnevnim boravkom. Ukrašavanje stana u ovoj slučaju znači da ćete morati vizuelno da odvojite taj prostor, pošto je on veliki, i kao takav, vremenom postaje zamoran za oko.

  Kako preuzeti slike i objave sa Instagrama

Kako ukrasiti stan TOP SAVJETI

Dobri trikovi su sljedeći: postavite sliku na zidu i ona će tako razdvajati trpezariju od dnevnog boravka, ili jednostavno, napravite šank. Šank može da bude vrlo moderno i atraktivno mjesto vašeg doma, posebno ako ugradite adekvatnu rasvjetu i postavite barske stolice.

Prostor se vizuelno povećava ogledalima. Možete da budete toliko ekstravagantni da imate ogledala čitavim zidom koji je na suprotnoj strani od prozora, a na taj način dobijate i više dnevne svjetlosti koja se odbija o ogledala. Ogledala su vrlo veoma koristan alat za uređivanje vašeg stana.

Takođe, vrlo je zanimljivo da zidove obojite u neke drugačije nijanse. Na primjer, dnevni boravak postavite da bude u boji bijele kafe, a kuhinjski i trpezarijski dio, okrečite tako da budu u malo drugačijem tonu, koji previše ne odstupa. Ipak, sve mora da čini harmoničnu cjelinu.

Vrlo korisna varijanta jeste da imate neki dio nameštaja koji će takođe vizuelno pregraditi dijelove prostora. Postavite sofu koja ima neku upadljivu boju,  na primjer, crvena ili kraljevsko plava, i centrirajte je na mjesto odakle počinje dnevni boravak.

Ako ne želite sofu na tom mjestu, uvijek je moguće opredjeliti se za moderne taburetiće, koji izuzetno lijepo ukrašavaju, posebno ako su živih boja. Oni u sebe mogu da prime neki višak stvari koje vam nisu uvijek potrebne, tako da se u tome ogleda njihova praktična svrha.

Neki ljudi u taburetićima čuvaju dječije igračke, i sve je ovo još jedna prednost korišćenja prostora ako živite u malom stanu i isti treba da ukrasite.

Na kraju, podsjetićemo vas da ne zaboravite na biljke. Sobno bilje daje duh prirode prostoru, odnosno, unosi toplinu, a svi znamo za činjenicu da ono danju proizvodi kiseonik, tako da će i to doprineti da se ljepše osjećate u svom novom stanu.

  Hauraton kanalice za odvod vode odličan su odabir

Pogledajte i ovo:

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Una
Unahttps://diva.ba
Una je prava dušica. Voli modu, pazi na zdravlje. Često piše o zdravoj ishrani i sportskom načinu života. Prati edukativne, zanimljive i zabavne teme.

DRUGE UPRAVO ČITAJU

Možda te zanima