back to top

Meksiko: šta je sve potrebno za putovanje u Meksiko?

Pripremili smo detaljan vodić koji će vam pomoći da lakše organizirate vaše putovanje u Meksiko!

Meksiko je udaljeno, atraktivno odredište za turiste iz cijelog svijeta. No, šta je sve potrebno za putovanje? Poželjno je da oni koji žele posjetiti ovu zemlju naprave neku vrstu vodiča.

Proces vize je jednostavniji kada vam netko iznese sve moguće poteškoće. Dakle, pogledajte sve korake za pripremu, ali i samo napravite putovanje. Idemo u Meksiko!

Prije nego što počnete sa organizacijom važno je da na vrijeme uštdite novac. Naučite kako kupovati i trošiti pametno novac.

meksiko
Upoznajte sve čari Meksika!

Što vam je potrebno za putovanje u Meksiko: proces vize

Za putovanje u Meksiko potrebna vam je viza i osmijeh. Nema PCR testa, nema karantene! I što je još važnije, ne treba dugo da se dogovorite.

Uvjeti za dobivanje vize su

  • Putovnica s najmanje četiri prazne stranice vrijedi više od šest mjeseci nakon povratka s putovanja i presliku prve stranice putovnice
  • Fotografija s izloženim licem na bijeloj pozadini, veličine 32mmx26mm
  • Ispunjeni obrazac na engleskom jeziku
  • Dokaz o ekonomskoj solventnosti ili zaposlenju:

a) Potvrda o zaposlenju na memorandumu tvrtke u kojoj radite

Potvrda treba imati datum od kada radite na tom mjestu i kolika su vaša mjesečna primanja. Morate imati mjesečnu plaću veću od 650 USD u dinarima i raditi više od godinu dana + kopiju potvrde o zaposlenju.

Ako ste kojim slučajem vlasnik tvrtke ili poduzetnik, potrebno je dostaviti presliku rješenja o registraciji.

b) Ako niste zaposleni potrebno je dostaviti potvrdu banke da imate više od 1.953 usd na računu u prethodna tri mjeseca (ako podnosite zahtjev za vizu u srpnju, potrebno je dostaviti izvode za svibanj, lipanj i srpanj i imati 1.953 usd na svoj račun tijekom svakog mjeseca) + kopija bankovnog izvoda.

c) Ako je vaša plaća manja od 650 usd potrebno je dostaviti potvrdu iz banke da u prethodna tri mjeseca na svom računu imate više od 1.953 usd (ako podnosite zahtjev za vizu u srpnju potrebno je dostaviti izvode za svibanj, lipanj i srpanj i imati 1.953 usd u vlastiti račun tijekom svakog mjeseca) + kopija bankovnog izvoda.

ili

Potvrda o posjedovanju nekretnina na Vaše ime, koji je u Vašem posjedu najmanje dvije godine (original izvoda iz katastra ili presliku koju morate ovjeriti kod javnog bilježnika) + preslika ove isprave.

Uglavnom se radi o ugovoru o kupoprodaja stana (nekretnina), ostavinsko rješenje kojim ste naslijedili nekretninu ili ugovor o dar ako imaš sreće da ti netko pokloni nekretninu.

d) Ako ste student, morate dostaviti dokaz da ste redoviti student. Također, izvode iz banke za prethodna tri mjeseca, na kojima imate priljev novca u minimalnom iznosu od 314 usd u dinarskoj protuvrijednosti svaki mjesec + kopija oba dokumenta.

ili

Ako ste student i nezaposleni, morate dostaviti dokaz da ste uzdržavano lice.

e) Ako ste u mirovini potrebno je priložiti mirovinski ček i potvrdu o nekretnini koja je u vašem posjedu najmanje dvije godine. Potreban je originalni izvadak iz katastra ili kopija izvatka ovjerena kod javnog bilježnika + preslika oba dokumenta.

meksiko
Proces vize za Meksiko je vrlo lagan i brz.

Sad kad ste sve ovo pročitali, ili ćete pomisliti da nećete dobiti vizu ili će vam trebati samo jedan komad papira. Ali ako sve skupite na vrijeme, nećete imati problema.

”Budući da sam student i nisam zaposlen, morao sam dostaviti potvrdu o status studentapotvrda da sam uzdržavana osoba i ček roditeljske mirovine.

Kad sam došla na šalter, očekujući razgovor za vizu, samo su mi tražili otiske prstiju. tada je došlo do fotografiranja.

Klik! I to je to.

Pogledao sam na sat i nije prošlo ni pet minuta, a turistička viza mi je odobrena i zalijepljena u putovnicu. I mi smo spremni!”

Svi koji ubrzo odlaze na godišnji odmor često sanjanju putovanje koje su isplanirali. Svakako da i ovaj san ima karakterističnu simboliku!

meksiko
Koji su uvjeti za dobijanje vize?

Koliko košta viza za Meksiko?

Za državljane Republike Srbije viza za Meksiko je besplatno. Budući da je Ambasada Meksika u Beogradu odgovorna i za državljane Republike Crne Gore, Republike Sjeverne Makedonije i Bosne i Hercegovine, za njih nije besplatno i iznosi 44 usd.

Ako vam je daleko Meksiko ili ne želite trošiti novac na vizu onda svoje ljetovanje možete provesti na najljepšim hrvatskim otocima.

Kome ne treba viza?

Vize nisu potrebne za osobe sa dozvolom stalnog boravka u Kanadi, Sjedinjenim Državama, Japanu, Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske.

Također, ni u jednoj državi članici schengenske zone, kao ni u državama članicama Pacifičkog saveza (Čile, Kolumbija i Peru), nije potrebna viza. Ljudi koji imaju vizu za Sjedinjene Države neće morati dobiti vizu za Meksiko.

Iiii OLEE tvoja avantura može početi!

Prije Meksika upoznajte najpoznatije znamenitosti jugozapadne Srbije.

Ulazak u Meksiko

Prilikom ulaska u Meksiko ispunjava se obrazac pod nazivom “Multiple Migration Form” koji je važno čuvati jer se mora predočiti prilikom izlaska iz zemlje. U slučaju da izgubite ovaj imigracioni obrazac, morate ga prijaviti meksičkim vlastima.

Zdravstveno stanje

  • Cjepivo nije potrebno za ulazak u zemlju, kao ni PCR test.
  • Preporuča se putno zdravstveno osiguranje.
  • Preporučljivo je za svaki slučaj početi piti probiotike tjedan dana prije puta.
  • Ponesite sprej protiv komaraca.

Postoje 4 idealne destinacije za krstarenje koje svi preporučuju.

meksiko
Meksiko je odlična destinacija za godišnji odmor.

Sigurnost

Prije putovanja u Meksiko važno je da znate da je ovo jedna od zemalja srednji rizik.

Sigurnosna situacija je složena, rizici od stope kriminala su visoke.

”Putovao sam kao solo putnik preko turističke agencije. Bio sam smješten Playa del Carmen samo sat vremena vožnje od Cancuna. Ulice su bile osvijetljene i pune ljudi. Danju i navečer često sam hodao sam i doista nisam osjećao nikakvu nelagodu.

Također sam često viđao policajce kako se voze gradom ili autocestom kako stoje u kamionu, potpuno naoružani. Izgledali su kao da idu u rat.’

Ako vas ne privlači Meksiko, a volite egzotične destinacije, onda je odličan izbor za odmor Kuba.

Dodatni savjeti

  • Struja je 110V, potrebno je koristiti adapter sa 2 tanka, ravna ulaza.
  • Ako ste u svakom slučaju zaboravili ponijeti adapter, ne brinite! Adaptere možete kupiti na većim i bolje opskrbljenim tržnicama.

Valuta u Meksiku

Meksički pezo je službena valuta Meksika.

Tečaj je 1 $ = 19,99 pesosa i 1e = 23,68 pesosa.

Svakako je poželjno da znate kako putovati jeftino: Savjeti za uštedu tijekom putovanja!

Preporučujemo da pročitate:

DRUGE UPRAVO ČITAJU

Možda te zanima