back to top

Omlet s tikvicama: Idealan doručak za 10!

Doručak je najvažniji obrok. Za vas smo pripremili recept za brz i zdrav doručak!

Omlet s tikvicama može biti odličan početak dana, pogotovo ako je napravljen na nešto neobičniji način. Razveselite svoje, a i nepce vaših najmilijih kombinacijom jaja, tikvica i mažurana!

Koje su najbolje namirnice za doručak? Među zdravim namirnicama za doručak nalaze se sigurno jaja i tikvice. Ovo je odlična ideja za zdrav doručak koji će vas napuniti potrebnom enegrijom. 

Za omlet s tikvicama potrebno vam je:

  • 500 g manjih tikvica
  • sol
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • žlica nasjeckanog mažurana
  • 2 jaja
  • mljeveni crni biber
  • 1 kašičica maslaca
omlet s tikvicama
Tikvice idu savršeno uz omlet!

Priprema:

Odrežite krajeve tikvica i naribajte ih služeći se najvećim rupama ribeža. Pomiješajte tikvice sa žličicom soli i ostavite oko pola sata. Potom ih prebacite u cjedilo i dobro iscijedite da odstranite višak tekućine.

Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi i pržite tikvice dok ne dobiju zlatnu boju, 6-7 minuta. Dodajte mažuran, maknite s vatre i ostavite da se malo ohladi. Lagano vilicom razmutite jaja s tikvicama, paprom i još malo soli.

Zagrijte maslac u tavi, dodajte smjesu s tikvicama i ravnomjerno je rasporedite. Pecite dok se jaja ne stisnu oko rubova. Zatim smanjite vatru i nastavite peći dok se jaja ne stisnu, ali tako da ostanu mekana na vrhu.

Omlet sa tikvicama
Omlet s tikvicama je jednostavan i brz doručak.

Protresite tavu da oslobodite omlet od dna tave, a zatim ga pustite da sklizne na veliki tanjur. Poklopite tanjur tavom i zajedno ih okrenite naopako, tako da je pečena strana sada u tavi prema gore.

Pecite ga još oko minutu s te strane, a zatim opet prebacite na tanjur. Pustite da se malo ohladi, potom izrežite na trokute i poslužite sa salatom.

Preporučujemo da napravite zapečene tikvice prema našem receptu i oduševite ukućane!

Preporučujemo da isprobate i ove recepte:

DRUGE UPRAVO ČITAJU

Možda te zanima