Koje su najbolje namirnice za doručak? / TOP 5

Pridruži nam se na Facebooku

Najzdravije namirnice koje su izvrsne za prvi obrok u danu

Najbolje namirnice za doručak otkrijte u nastavku! Doručak je najvažniji obrok, to svi znaju. Ipak, i dalje veliki broj ljudi ga preskače ili usput prezalogaji nešto, jer nemaju vremena za kompletan obrok. Najbolje namirnice za doručak otkrijte u nastavku!

Bolje je ustati 15ak minuta ranije, nego da preskočite svoju jutarnju porciju energije za taj dan. Dajemo vam pet primjera jednostavnog i zdravog doručka i 5 namirnica za zdrav doručak, koji će vam pružiti dovoljno energije da se toga dana izborite sa obavezama.

Granola

Ova vrsta musli žitarica je savršena kombinacija vlakana i omega-3 masnih kiselina, pa je stoga idealna za početak dana.

Integralna kifla

Znamo svi da je zdravija nego kifle i hljeb od bijelog brašna i daje nam više energije, ali se isto tako i lakše vari i nećete se osjećati punog stomaka, a u isto vrijeme ste gladni. Ako dodate i kašičicu putera od kikirikija- mirni ste do ručka.

Jogurt probiotik

Bogat je proteinima, kalcijumom i vitaminom B, a probiotici pospješuju varenje. Mnogo je korisniji od voćnog jogurta, jer ne sadrži dodatne šećere osim prirodne laktoze.

namirnice za zdrav dorucak

Paradajz sok

Bogat je likopenom koji štiti srce i kardiovaskularni sistem, i pomaže u borbi protiv raka. Kako nema šećera, bolji je i manje kaloričan od voćnih sokova (28kcal po čaši).

Crveno bobičasto voće

Crveno bobičasto voće je puno antioksidanata, sadrži veoma malo šećera, idealno za užinu i grickanje, a sve vrste ovakvog voća su izuzetno ukusne.

Pridruži nam se na Facebooku

Zanimljivosti

Zanimljivosti