Otkrijte šta znači sanjati davljenje na No1 sanovniku!

Davljenje je na javi nasilna radnja kojom se nekome direktno ugrožava život, ali takođe davljenje može biti i akcidentalno ili namjerno – sa ciljem samoubistva (ili u vodi, ili vješanjem, te nekim ili jastukom, ili drugim predmetom, kojim se sprečava dotok vazduha u disajne puteve).

Sanjati davljenje i sama simbolika, implicira neku tjeskobu, nezadovoljstvo, nemir, brige i stresove, te ima i značenje borbe sa samim sobom, pokušaja da se neko spasi onoga što ga „steže“ ili tišti.

Može imati značenje i da se  oslobodi nekih nedoumica, osoba koje mu ne prijaju, da pronađe mir i sreću, te i da se riješi jakog nametanja moralnih ili društvenih normi i stega.

U snu je davljenje vrlo neprijatan motiv, te se osoba koja je u snu davitelj ili davljenik, vrlo i/ili uznemirena i uplašena, i budi se u sred noći, te konotacije i tumačenja ovakvih snova vrlo mnogo i zavise od konkretne situacije koja se u vezi davljenja sanja, i biće podrobnije analizirane i bolje i objašnjene u tekstu koji sledi.

U nastavku teksta pročitajte šta znače snovi u kojima se pojavljuje motiv daljenja.

sanjati davljenje
Sanjati davljenje implicira na tjeskobu i nemir na javi

Sanjati kako se vi u snu davite hranom

Kada ste sanjali kako se davite hranom u snu, te ste se zagrcnuli i ne uspjevate da dođete do daha, na javi ima konotaciju da ste pretjerano ambiciozni ili pohlepni.

Težite da po svaku cijenu i/ili nešto dobijete i ostvarite, iako vam to predstavlja i veliki teret i opterećuje vas i uznemirava. 

Sanjati kako se u snu vi davite u vodi 

San u kome ste se davili u vodi, te ste nekako uspjeli da se spasite, ima na javi značenje da ste baš opterećeni nečijim tuđim životom i rješavate neke tuđe brige i probleme.

Imate sklonost da se vi uplićete svuda, i da uopšte nemate mjere kada nekome suflirate šta i kako treba da radi.

Sanjati da ste se udavili slučajno u svom snu 

San u kome ste se sasvim akcidentalno udavili, na javi implicira da ste zastranili u nekim željama i ambicijama, i da nemate nikakve izglede da uspijete i da se ostvarite.

Najpametnije da se i na vrijeme i dostojanstveno povučete, i da potražite neke nove projekte koji vam više odgovaraju. 

Sanjati kako vas neka osoba u snu davi 

San u kome vas neko davi, i „steže vas rukama oko vrata“, te vi ostajete bez vazduha, na javi ima konotaciju da ste okruženi vrlo lažnim i neiskrenim prijateljima, i da vam osobe kojima inače vrlo vjerujete, ili nikako ne žele dobro, ili pokušavaju da vas na svaki način sabotiraju i sputavaju. 

sanjati davljenje
Sanjati davljenje nekada označava da na javi imate lažne prijatelje.

Sanjati kako ste u snu vi davitelj 

Ukoliko ste sanjali da ste vi u snu nekoga pokušali da udavite, ili sasvim namjerno i svjesno, ili pak „u afektu“, na javi implicira da ste samoživa i sebična osoba, i da uopšte nemate ni „trunke“ razumijevanja ili poštovanja za osobe koje su vam bliske i drage.

Možda na kraju ostanete sami ili odbačeni od svih, i bit ćete i tužni i nesretni, ali će tada za kajanje već biti kasno. 

Sanjati kako vidite neku osobu koja se davi i pokušavate da joj pomognete 

San u kome ste vidjeli nepoznatu osobu koja se davi, te ste pokušali da joj spasite život, ima simboliku u javi da ste neko ko je plemenit i požrtvovan, i da uvijek imate potrebu da drugima pomognete u nevolji. 

sanjati davljenje
Sanjati davljenje može označavati i da često pomažete drugima

Sanjati da je neko vas spasio od davljenja 

Kada ste sanjali kako ste se vi u snu davili, te da vas je neko spasio sigurne smrti, na javi znači ili da ste pred nekim vrlo nepovoljnim i teškim periodom u budućnosti, ili pak da ćete da se nekome i „zadužite“ i da mu budete zahvalni za pomoć i savjete, a koji su vas izvukli iz veoma nezgodne i baš problematične situacije u kojoj ste se našli. 

Sanjati kako se neka druga osoba u vašem snu udavila i kako je mrtva 

San u kome ste vidjeli da se neka osoba udavila i umrla, te su svi vaši pokušaji da je spasite ostali uzaludni, označava da ste neko ko pokušava da uvijek ima kontrolu, i da upravlja svakim aspektom i svog i tuđeg života.

Ali da se nekada jednostavno ne može predvidjeti neka prepreka, a koja će ili da vas sasvim „porazi“, ili dovede u velike muke, i potpuno vas i uništi u svakom smislu riječi. 

Sanjati da ste se udavili i umrli od gušenja

San u kome ste se vi udavili i vidite sebe kao žrtvu udavljenja ili ugušenja u snu, na javi implicira i da ste pred velikim opasnostima ili preprekama u bliskoj budućnosti, te da su mogući i vaši i/ili zdravstveni problemi vama dragih i bliskih osoba, zbog čega ćete biti vrlo uznemireni i zabrinuti.

Sanjati da se davite u automobilu

Sanjati o davljenju u automobilu potopljenom u vodu nakon saobraćajne nesreće, ukazuje na to da vaši ciljevi možda ne idu po planu i da ćete završiti u emocionalnoj depresiji kada se suočite sa budućim neuspjehom.

sanjati davljenje
Sanjati davljenje nekada označava da ste u emocionalnoj depresiji.

Sanjati da se daviš pod ledom

Daviti se pod slojem leda u snu upućuje na to da se emocionalno osjećate zarobljeni u trenutnoj situaciji. To može da sugeriše vezu u kojoj se osjećate kao da ne možete da izađete. To bi mogao biti dečko ili djevojka koja vas guši.

Sanjati davljenje životinja

Kada sanjate o davljenju životinja, taj san gotovo uvek predstavlja vaše likove ili nekoga drugog u vašem budnom životu. Pokušajte da povežete različite scenarije davljenja sa simbolima životinja da biste bolje shvatili san.

Sanjati da se davite u okeanu ili moru

Sanjati o davljenju u okeanu ili moru, ukazuje na nemogućnost pronalaženja stabilnosti. Nemate snage da nastavite ići protiv talasa života. San može sugerisati da ste izgubili ljude na koje ste se oslanjali u budnom životu, da više nemate podršku i tuga vas ubija, mentalno i materijalno.

Sanjati davljenje konja

Konj koji se davi u snu sugeriše da vaše emocije ometaju vašu sposobnost da budete pokretni i fleksibilni. Možda je vrijeme da se pokušate izboriti sa depresijom.

Sanjati muža kako se davi

Ako ste ženska osoba i sanjali ste da se vaš muž davi, to bi moglo značiti da vas suprug zapravo vara ili ima neku aferu. Ako ste imali ovaj san, pokušajte biti pažljiviji na njegove pokrete i aktivnosti. Budite oprezniji prema ljudima sa kojima je.

Sanjati davljenje bebe ili djeteta

Gledanje djeteta kako se davi u snu može biti zastrašujuće i zabrinjavajuće. Međutim, ovaj san je ponekad jednostavno odraz straha da bi se to moglo dogoditi vašoj djeci ili mogu imati drugačija značenja.

Ako dijete koje se davi u snu nije vaše, tada ovaj san može predstavljati mladu, kreativnu ili emocionalno uloženu odgovornost.

Možda se od vas traži da odbacite svoju dječiju prirodu ili stranu kako biste se mogli suočiti sa oštrošću odrasle dobi.

sanjati davljenje
Sanjati davljenje nema uvijek negativnu simboliku

Ako sanjate da se vaše dijete davi, ali vi ste u stvarnosti bez djece, to predstavlja projekat ili posao u opasnosti.

Možda imate ograničene načine spašavanja posla. Na primjer, ako ste zaposleni u maloprodaji i ili ste poduzetnik i imate mali biznis, san može biti izazvan promjenljivim okruženjem ili glavnim konkurentom koji vam oduzima sredstva za život. Spol djeteta koje se davi može odražavati vrstu projekata koji se ogledaju u snu.

Davljenje u snovima nekada predstavlja strah od plivanja i vode općenito. Ronjenje u snovima ima specifičnu simboliku. Otkrijte njegovo značenje i simboliku klikom ovdje. 

Zanimljivi tekstovi koje izdvajamo za vas:

Sanjati telefon označava da vas uskoro očekuju poteškoće!? TOP 10 značenja

Sanjati vjetar krije dobru simboliku za budućnost  TOP 8 značenja

Pseće godine kalkulator/ Izračunajte koliko je star vaš ljubimac

Biznis lekcije od čuvenih poduzetnika s druge strane zakona!

DRUGE UPRAVO ČITAJU

Možda te zanima