back to top

Sanovnik razvod – Šta znači sanjati razvod?

Ukoliko ste se nedavno razveli od partnera ili ako to tek planirate da uradite, ako se neka vama bliska osoba razvodi ili ako ste čuli za nečiji razvod koji je na vas ostavio jak utisak, onda je sasvim moguće da ćete imati san o razvodu.

Šta znači sanjati razvod ako se to stvarno dešava na javi? U tom slučaju simbolika vašeg sna ne mora naknadno da se otkriva, jer taj san samo reflektuje ono što se zbiva na javi. Međutim, to nije uvijek slučaj.

Nekada snovi o razvodu mogu da imaju različitu simboliku i da ukazuju na neke stvari koje nas očekuju u bliskoj budućnosti.

Zato je veoma važno da se prisjetite tačne situacije koju ste sanjali u vezi sa razvodom, kao i emocija koje ste pritom osjetili.

Sanjati bivšeg dečka  također može da ima zanimljivu simboliku.

sanjati razvod
Šta znači sanjati razvod saznaj na No1 sanovniku!

Sanovnik i sanjarica tumačenje i značenje ovog sna – Šta znači sanjati razvod?

Sanjati razvod čiji ste vi inicijator

Ako ste sanjali razvod čiji ste vi bili inicijator, onda je to znak da postoji nešto što vam jako smeta kod vašeg partnera u realnom životu.

Vi smatrate da vaš odnos nije dobar i da bi se dosta toga moglo promijeniti. Voljeli biste da budete malo bliskiji sa svojim partnerom i da imate bolju komunikaciju.

Dakle, uzrok ovakvog sna su najvjerovatnije problemi koje imate u vezi ili u braku.

Sanjati razvod čiji je inicijator vaš partner

Ako ste sanjali razvod čiji je inicijator vaš partner, onda je to znak da je za vas brak smisao svega. Vi ste spremni sve da istrpite kako biste održali brak.

Međutim, vi imate podsvjesni strah da biste mogli izgubiti partnera i upravo taj strah se reflektovao u vašem snu. Najvjerovatnije je to bezrazložan strah, tako da nema razloga da brinete.

Sanjati kako se neka druga osoba razvodi

Ako ste sanjali kako se neka druga osoba razvodi, onda je to znak da je vrijeme da postanete malo ozbiljniji i da se više posvetite svom partneru, odnosno partnerki.

Ukoliko nastavite da zanemarujete voljenu osobu, znajte da bi ona mogla da ode od vas.

Zbog toga je važno Kako znati da je muškarac zaljubljen u vas? 5 najboljih znakova

sanjati razvod
Razvod u snovima može biti znak da se više posvetite partneru!

Sanjati kako ne želite da date razvod partneru

Ukoliko ste sanjali kako ne želite da date razvod svom partneru, onda taj san simboliše vašu sebičnost u realnom životu.

Vi samo mislite na sebe i kako da vama bude dobro, a potrebe i želje drugih stavljate u drugi plan.

Za sve romantične duše pripremili smo Najljepše ljubavne poruke 50 ljubavnih poruka za slanje!

Sanjati kako vama partner ne želi dati razvod

Ovaj san je najverovatnije uzrokovan ponašanjem vašeg bivšeg partnera koji ne odustaje od vas ni nakon mnogo vremena.

Osim bivšeg dečka u snovima možete sanjati bivšu drugaricu s kojim ne pričate već duže vrijeme.

Što se tiče sna u koje partner ne želi razvod do može označavati da postoji osoba u vašem životu koja je opsjednuta vama i koja ne dozvoljava nikome da vam priđe.

Sanjati razvod, a niste u braku niti u vezi

Ako ste samac u stvarnom životu i sanjate razvod, to samo znači da vam se skupilo previše stresa u stvarnom životu.

Možda ste zabrinuti zbog svoje obitelji ili posla, kao i zbog svog ljubavnog života. Vaš najveći strah je ostati sam do kraja života i nikada ne naći srodnu dušu.

Međutim, ako ste sanjali spomenuti san, preporučujemo vam da pokušate razmišljati pozitivno i činite stvari koje stvarno volite.

Pozitivan pogled na svijet i bavljenje stvarima koje volite, dovest će vas i do onoga što priželjkujete.

sanjati razvod
Sanjati razvod u snovima ima vrlo specifičnu simboliku.

Sanjati o razvodu ako se razvodite u stvarnom životu

Ako se razvodite u stvarnom životu, postoji velika mogućnost da to i sanjate. Razvod je uvijek stresan za oba partnera pa je moguće da će se vaše misli odraziti i u snu.

Posebno ako je u pitanju prevara koja se može odraziti i u snovima. Veza sa udatom ženom je vrlo često glavno uzrok rastave braka u posljednje vrijeme.

Ti su snovi potpuno normalni pa ne morate paničariti. Ako je to vaš slučaj, preporučujemo vam da se pokušate opustiti i da ne razmišljate previše o tome što vam se trenutno događa. Iako prolazite kroz teško razdoblje, ono neće trajati zauvijek.

To imajte uvijek na umu i budite spremni započeti novo poglavlje u svom životu. Nemojte se bojati jer pred vama su isključivo lijepi trenuci i dobro razdoblje u životu.

U snovima također možete sanjati raskid. No, on ima potpuno drugačiju simboliku u snovima. Šta znači sanjati raskid saznajte ovdje!

Sanjati razvod svojih roditelja

Kada sanjate da su se vaši roditelji razveli, to može značiti velike probleme u vašem životu. Pokušavate li ugoditi svojim roditeljima i pazite da pritom ne razočarate niti jednog od njih?

Jedina osoba kojoj trebate ugoditi ste vi sami. Previše razmišljate o drugima i želite učiniti sve kako bi drugi bili zadovoljni.

Pokušajte živjeti život prema svojim pravilima. San o razvodu može odražavati stres u vašoj svakodnevici. Jeste li negdje pogriješili? Što je dovelo do toga? Postoji li pogreška koju pokušavate ispraviti?

Razvod također predstavlja promjenu. Ovo je pravo vrijeme da se odreknete loših navika i učinite nešto pozitivno za vaš život.

Ako ste sanjali da se vaši roditelji razvode, to je znak da ne provodite dovoljno vremena sa svojom obitelji jer ste posvećeni nekim drugim ljudima i stvarima u svom stvarnom životu.

Moguće je da imate previše posla ili da čitavo slobodno vrijeme provodite sa svojim partnerom.

Izdvajamo za vas najbolje savjete na temu Kako zavesti muškarca da misli na vas / 6 učinkovitih načina

Ovaj san govori o tome da biste trebali više razmišljati o svojoj obitelji i provoditi vrijeme s članovima svoje obitelji.

Veselit će se vašoj posjeti i znat će da vam je stalo do njih. Iako vam je život užurban, pokušajte izdvojiti svaki tjedan nekoliko sati kako biste ih vidjeli.

Šta znači sanjati razvod? pogledajte u videu!

Sanjati da je sud odbio vaš zahtjev za razvod

Ukoliko ste sanjali da je sud odbio vaš zahtev za razvod braka to simbolizuje izazovan period koji vam predstoji.

Moraćete da se suočite sa brojnim problemima i da istrpite veće količine stresa koji utiče na tijelo i um.

Ako budete strpljivi i istrajni, te ukoliko budete vjerovali u sebe sve će da se završi na najbolji mogući način.

Sanjati da ste odustali od razvoda

Ako ste sanjali da ste odustali od razvoda to simbolizuje neodlučnost. Osoba ste koja se često koleba, a to može da bude urođena osobina ili posledica duboko ukorenjenih kompleksa.

Posebno ako je u pitanju Izvanbračna zajednica bez djece tada preporučujemo da budete upoznati sa zakonom o nasljeđivanju.

Poradite na sebi, pa ćete steći i više samopouzdanja koje će vam pomoći da makar shvatite šta želite.

sanjati razvod
Ako ste sanjali da ste odustali od razvoda to simbolizuje neodlučnost.

Sanjati da ste nakon razvoda izgubili sve

Ukoliko ste sanjali da ste nakon razvoda izgubili svu imovinu to implicira da bi trebalo da se čuvate slatkoriječivih ljudi.

U vašem okruženju postoji neko ko će pokušati da vas iskoristi kako bi ostvario/la neke svoje ciljeve. To je razlog zašto vas tako često tapše po ramenu i daje vam komplimente.

Preporučujemo da pročitate

DRUGE UPRAVO ČITAJU

Možda te zanima