back to top

Ova 3 jezika će povećati vaše potencijalne zarade

Kada želite zaraditi novac, uživati u životu i putovati svijetom, učenje novog jezika često je način da to učinite. Otvarajući vrata i rušeći barijere, vaš novi drugi jezik omogućuje vam da ostavite pravi utisak u bilo kom okruženju. A ako postanete stručnjak za jezik, imaćete unosan posao prevodiocaa kad god to poželite.

Kako bismo vam pomogli da odaberete pravi jezik za ulaganje vremena i truda u učenje, sastavili smo uži izbor. Pogledaćemo 3 glavna kandidata, razgovarati o tome zašto su tako unosni za učenje i dati vam ideju o najboljem načinu za početak.

Španski je jezik celog kontinenta

Od Meksika pa sve do vrha Argentine, španski je glavni jezik za lokalno stanovništvo. Osim u Brazilu, gde je portugalski primarni jezik, španski se samo povremeno govori i razume. Sjajna stvar kod učenja španskog je to što je, budući da je to jedan od romanskih jezika, vrlo sličan engleskom.

Naravno, postoji rodno određivanje koje imaju kontinentalni evropski jezici (što engleski nema), ali to je nešto što možete naučiti i savladati uz malo truda. Sjajna stvar kod učenja španskog je to što vam otvara vrata za rad u velikom broju različitih zemalja. Ako uzmete u obzir da će Južna Amerika verovatno doživeti značajan industrijski procvat u ne tako dalekoj budućnosti, biti u mogućnosti raditi za inostranu kompaniju dok govorite španski je velika prilika.

Rudarstvo, telekomunikacije i vazduhoplovstvo samo su tri industrije u procvatu u Južnoj Americi koje privlače značajna inostrana ulaganja sa Zapada. Rano se uključite sa svojim prilagodljivim i fleksibilnim jezičkim veštinama i stvarno ćete biti na čelu reda kada dođe vreme da se prijavite za unosni ionstrani angražman.

Japanski omogućava da radite na visoko plaćenim poslovima

Pronaći posao u Japanu bez osnovnog znanja japanskog izuzetno je teško čak i za pojedince koji se prijavljuju za osnovna radna mesta učitelja engleskog jezika. Poznavanje japanskog otvoriće vam mnoga vrata (na mnogo načina). Govoreći japanski, možete doživeti kulturu iz potpuno drugačije perspektive, od pohađanja radionice tradicionalnog sushija do uživanja u igri Pachinko, japanskoj igri sličnoj slotovima. Ali to nije sve.

Učenje japanskog takođe vam omogućava da se odvojite od pozicija predavača engleskog i postanete prevodilac ili korporativni konsultant. Japanci imaju vrlo konzervativnu i kulturu punu poštovanja u kojoj će čak i oni koji dobro poznaju engleski povremeno oklevati direktno razgovarati sa izvornim govornikom. Iako će neki ovo shvatiti na pogrešan način i protumačiti kao nepristojnost, istina je da žele ostaviti savršen prvi utisak i ne žele pogrešiti zbog čega će se posramiti.

Radeći kao pomoć stručnjaku visokog nivoa, možete pronaći mesto za sebe u vrhu japanskog poslovanja jednostavno tako što ste u mogućnosti posuditi svoje znanje engleskog i japanskog. Idealno ako želite istražiti niz zanimljivih i dobro plaćenih radnih prilika u jednom od najprosperitetnijih svijetskih privreda.

Mandarinski Kineski otvara vrata ka najmnogoljudnijoj zemlji na svijetu

Bilo da prevodite, pregovarate u ime zapadne kompanije ili samo podučavate engleski, učenje mandarinskog omogućiće vam da zaradite vrlo dobru platu na različite načine.

Omogućavajući komunikaciju sa ljudima iz jednoj od najbrže rastućih industrija svijeta, možete sebi otvoriti sve vrste poslova. Ovo je sjajno kada želite odvojiti vreme za izgradnju karijere koja će vas dobro plaćati dugi niz godina.

Jedna velika poteškoća sa kojom ćete se suočiti jeste činjenica da je mandarinski jezik izrazito tonski, sa malim infleksijama koje potpuno menjaju značenje reči. Upoznavanje sa ovom prilično suptilnom poteškoćom stvar je vežbe sa nizom izvornih govornika. Razumevanje suptilnih promena u tonu daće vam potpuno novo razumevanje jezika i omogućiti vam da pronađete načine da prenesete tačne reči u bilo kojoj situaciji.

Zaključak

Učenje novog jezika je odličan način da se zabavite, naučite nešto o novoj kulturi i otvorite nova vrata za svoju karijeru. Izaberite jezik u kome ćete najviše da uživate i shvatićete da proces nije nimalo težak. Najbolje je da se zabavljate dok učite, jer to podstiče najveći potencijal učenja.

DRUGE UPRAVO ČITAJU

Možda te zanima