back to top

PRVI DANI SA BEBOM Šta trebate kupiti na vrijeme

Prvi dani sa bebom u kući prolaze brzo i često su pretrpani promjenom pelena, hranjenjem i nošenjem.

Puni su uzbuđenja, ali i pitanja da li sve radite kako treba? Neprospavane noći i dane je moguće olakšati uz malo pripreme prije nego što beba stigne.

Spisak potrebnih stvari za bebu je dugačak, ali iz iskustva mnogih roditelja, mnoge stvari možete kupovati u hodu i po potrebi.

prvi dani sa bebom u kuci koju boju očiju će imati moja beba
DES

Prvi dani sa bebom kod kuće, organizacija na prvom mjestu

Ukoliko čekate svoju prvu bebu, mnogo toga vam je nepoznato. Takođe mislite da vam je sve potrebno, pa se često desi da se stvari nagomilaju. Prvi mali savjet, ali važan, je da počistite kuću detaljno i organizujte stvari, izbacite višak koji ne koristite.

KAKO USPAVATI BEBU

Kada beba stigne, fokus će biti na njoj, a dodatni krš i nered će vas ometati i nervirati. Vremena za sređivanje kuće u početku neće biti, tako da ključne stvari uradite unaprijed.

Kada beba stigne, osigurajte pomoć za tehničke stvari: sređivanje kuće i kuhanje. Ako već sada razmišljate o kupovini igračaka, raznih rekvizite ili vas zanima koja praktična njihalica za bebe je najbolja, to za prve dane nije neophodno.

Prvi dani sa bebom u kuci potrebne stvari

Odredite mjesto gdje će beba spavati. Tu postavite krevetac, a pored obezbijedite komodu sa fijokama gdje ćete spakovati garderobicu i na kojoj ćete postaviti podlogu za presvlačenje.

Od garderobe ćete najviše koristiti bodiće, zekice, portikle, zatim puno tetra pelena, čarapice, kapice. Dvije flašice, dvije cucle za prvu pomoć, jednokratne pelene, kao i pakovanje adaptiranog mlijeka su nešto što morate imati.

Od kozmetike je najbolje imati što prirodnije kreme i kupke, namijenjene isključivo bebama. Takođe, obavezno je imati i sredstva za obradu pupka. Zvuči komplikovano, ali ne brinite jer će se o tome brinuti patronažna sestra koja će vas posjećivati u prvim danima sa bebom.

beba
MAME GUGLAJU: prvi dani sa bebom kod kuce forum

NJIHALICA JE SPAS Prvi dani sa bebom u kuci znaju biti stresni

Iskustva su pokazala da je njihalica za bebe jedan od najprodavanijih proizvoda. Rodtelji se za nju odlučuju čim zakorače u novi život sa bebom.

Njihalica za bebe će vaše novorođenče zabaviti i umiriti (naročito kada krenu grčevi kod bebe), a vama dati vrijeme da završite neke kućne obaveze ili da se posvetite sebi. To će za vas biti neprocjenjivo.

Iako njihalica za bebe nije u klasi prijeko potrebnih proizvoda, pokazalo se da je najviše korišten. Mame i tate se jednostavno umore od nošenja bebe, a često se dešava da beba zaplače ako je spuste u krevetac.

Njihalica za bebe ljulja je naprijed nazad, a u sebi ima ugrađene razne melodije, zvuke i vibraciju, što zabavlja i umiruje bebu.

prvi dani sa bebom šta trebate kupiti na vrijeme
Sta sve treba za bebu ? Njihalica je spas za san kod beba

Odabir njihalica za bebe

Postoji mnogo modela njihalica za bebe, ali ono na šta treba prvo obratiti pažnju je sigurnost. Potrudite se da nabavite njihalicu provjerenih proizvođača.

Njihalica za bebe mora biti dizajnirana tako da odgovara bebinoj kičmi i da je udobna.

Provjerite svaki detalj i da li je izrađena u ergonomskom obliku od 180 stepeni kako bi bebina glava, rame, vrat i leđa bili bezbjedni.

Pri odabiru, ne zanemarujte dodatne rekvizite i funkcije, pa ako njihalica za bebe dolazi sa igračkama visilicama, malim poslužavnikom koji se montira ispred bebe ili dodatnom potporom za glavu, to će biti samo prednost.

Na kraju, najbolje je da njihalica za bebe bude izrađena od perivih i lako održivih materijala, koji se mogu skinuti i oprati u mašini za veš.

Preporučujemo

DRUGE UPRAVO ČITAJU

Možda te zanima