back to top

Sanjati nakit u snovima označava uspjeh i sreću u narednom periodu!?

Snovi o nakitu su uglavnom jako prijatni, naročito ako sanjate kako od nekoga dobijate nakit na poklon.

Sanjati nakit u snovima ima pozitivnu simboliku u većini slučajeva i ukazuju na nešto lijepo što vas očekuje u bliskoj budućnosti.

Ipak, da biste otkrili pravo značenje vašeg sna o nakitu, važno je da uzmete u obzir sve detalje koje ste vidjeli u snu i cjelokupan kontekst samog sna.

Jedino tako ćete moći da otkrijete njegovu pravu simboliku i da ga protumačite na pravi način.

Značenje vašeg sna će se razlikovati u zavisnosti od toga da li ste sanjali da kupujete nakit ili da ga dobijate na poklon, da li ste sanjali kako gubite nakit ili kako ste ga našli itd. Sve su to moguće situacije koje će odrediti značenje vašeg sna o nakitu.

U nastavku ćete vidjeti neke od najčešćih snova u kojima nakit dominira kao glavni motiv. Također, vidjet ćete na koji način se tumače ovi snovi.

sanjati nakit
Sanjati nakit uglavnom simbolizira sreću i blagostanje.

Sanjati da vidite nakit

Ako ste samo vidjeli nakit u snu, onda je to dobar znak. Vas u budućem periodu očekuje dosta uspjeha i sreće, tako da nema razloga da brinete.

Sanjati nakit koji kupujete

Ako ste sanjali kako ste kupili nakit, to nije dobar znak. U predstojećem periodu ćete se vjerovatno zadužiti i vaša finansijska situacija će biti izuzetno loša.

Moguće je da ćete mnogo novca dati na neku osobu koja to ne zaslužuje. Tek kasnije ćete shvatiti da ste napravili grešku i jako ćete se razočarati u tu osobu.

Ovaj san treba da vas opomene da malo pažljivije rukujete novcem, kako kasnije ne biste ostali bez njega.

Prema drugim tumačenjima, san u kojem ste kupovali nakit ukazuje na neku svađu koja vas očekuje u skorije vrijeme, a uzrok svađe će najvjerovatnije biti neki finansijski problemi.

Sanjati da prodajete nakit

Ako ste sanjali nakit i kako ga prodajete, onda je to znak da ćete u skorije vrijeme sresti neku voljenu osobu koja vam je jako draga.

Sanjati da dobijate nakit

Ako sanjate kako dobijate nakit na poklon, onda vas ovaj san upozorava da budete malo oprezniji u predstojećem periodu.

Moguće je da ćete biti uvučeni u neke nelegalne radnje i poslove. Vjerovatno će neko od kolega ili poslovnih saradnika pokušati na neki način da vas prevari, tako da se savjetuje oprez.

Sanjati da vi nekome poklanjate nakit

Ukoliko ste u snu vi nekome poklonili nakit, to je dobar znak. Na poslovnom planu vas očekuje dosta uspjeha i sreće. U tome će vam pomoći neke osobe, a vi im to nikada nećete zaboraviti i u svako doba ćete biti tu za njih.

Međutim, druga tumačenja kažu da ukoliko nekoj osobi poklanjate nakit u snu, to znači da ćete vi pružiti pomoć toj ili nekoj drugoj osobi u budućem periodu.

Sanjati da ste našli nakit

Ako sanjate da ste našli nakit, onda je to znak da treba malo više da štedite novac, iako to nije u vašoj prirodi.

Sanjati nakit ukazuje da volite dosta  trošiti i da častite drage ljude. Ipak, savjetujemo vam da uvijek ostavite malo novca sa strane, jer nikada se ne zna u kakvu situaciju možete zapasti.

sanjati nakit
Sanjati nakit može označavati da trebate početi štediti novac

Sanjati da ste izgubili nakit

Ukoliko ste sanjali da ste izgubili nakit, onda je to znak da ćete u budućem periodu biti oštećeni na neki način.

Moguće je da će vas neko pokrasti ili da će vam opljačkati stan ili kuću. Ovaj san bi trebalo da vam posluži kao opomena da vodite više računa i da novac uvijek nosite sa sobom.

Alternativno, san u kojem ste izgubili novac ukazuje na neku bolest koja vas očekuje u bliskoj budućnosti. To može biti bolest koja će zadesiti direktno vas ili neku osobu iz vaše bliže okoline.

Sanjati da stavljate na sebe nakit

Ako ste sanjali kako na sebe stavljate nakit, onda je ovaj san opomena za vas da se malo spustite na zemlju.

Moguće je da ste previše prepotentni i da precjenjujete sebe samoga. Nemojte sebe hvaliti toliko, već dopustite da drugi sami izgrade mišljenje o vama.

Sanjati kako se kitite nakitom

Ukoliko ste u snu vidjeli sebe kako ste okićeni nakitom, onda ovaj san ukazuje na vaše uzaludne želje i nadanja, koja se uglavnom tiču vašeg emotivnog odnosa.

Vi se nadate da ćete uspjeti da promijenite ponašanje voljene osobe, ali to će ići veoma teško. Upravo zato je moguće da ćete u ljubavi doživjeti veliko razočaranje u predstojećem periodu.

Sanjati da nekoga kitite nakitom

Ako sanjate kako nekoga kitite nakitom, onda je to znak da vas očekuje dosta uspjeha na poslovnom planu.

Prema drugom tumačenju, ovaj san znači da osoba koju ste sanjali ima neke skrivene namjere, koje najvjerovatnije nisu dobre.

Zato se savjetuje da budete oprezni u budućem periodu, naročito ako ste sanjali neku osobu koju zaista poznajete u realnom životu.

Sanjati da ste bacilli nakit

Ukoliko ste sanjali kako ste bacilli nakit, to je znak da ste ponosni zbog svega što ste postigli u životu.

Vi ste jako sigurni u sebe i držite do svoje časti i dostojanstva. Vama je vaš obraz najvažniji i ne biste ništa uradili što bi vas osramotilo pred drugim ljudima. Veoma vam je važno kakav utisak ostavljate u društvu.

Alternativno, san u kojem ste bacili nakit najavljuje svađu i konflikt sa partnerom, a moguć je i raskid u budućem periodu.

sanjati nakit
Nakit u snovima ima pozitivnu simboliku

Sanjati da ste ukrali nakit

Ukoliko sanjate da ste ukrali nakit, onda ovaj san simboliše to da ćete u skorije vrijeme ući u neki ljubavnu vezu koja će vjerovatno biti tajna.

Sanjati nakit od nasljedstva

Ako ste sanjali da imate nasljeđen nakit, takav san obično nije dobar znak. Ovaj san može otkriti da niste zadovoljni trenutnom finansijskom situacijom.

Sanjati kupovinu lažnog nakita

Ako ste u snu kupili lažni nakit, takav san je loš znak, što možda ukazuje na to da biste mogli biti razočarani nekim iskustvom ili nekom kupovinom.

Sanjati puno nakita

Ako ste sanjali da vidite puno nakita, takav san možda nije dobar znak, što možda ukazuje na ljubomoru i lijenost. Možda želite život čiste radosti i luksuza, a da ništa ne radite.

Sanjati nošenje zlatnog nakita

Ako ste u snu nosili zlatni nakit, takav san nije dobar znak. Ovaj san bi vas mogao upozoriti na mogućnost da vas u bliskoj budućnosti opljačkaju ili iskoriste.

To također može ukazivati na to da vas neko nasilno ili zlonamjerno vrijeđa. To bi mogao učiniti neko ljubomoran na vas, čekajući priliku da vas napadne ili na neki način nanese štetu.

Sanjati nošenje dijamantskog nakita

Ako ste sanjali da nosite ili vidite nekoga kako nosi dijamantski nakit, takav san je loš znak, koji možda ukazuje da će vas neko uvrijediti u bliskoj budućnosti.

To također može ukazati na razdvajanje sa vrlo dobrim prijateljem zbog nesporazuma. Ovaj san može ukazivati i na gubitak nečega za šta ste veoma vezani.

sanjati nakit

Sanjati nakit koji je polomljen

Ako ste u snu vidjeli polomljen nakit, takav san nije dobar znak i može ukazivati na razočaranje, jer niste uspjeli da postignete svoje ciljeve.

Ponekad ovaj san ukazuje na djelimični uspjeh vaših trenutnih poduhvata. To također može ukazivati na to da ste sami prepušteni sljedećim ciljevima.

Saznajte značenje i ovih snova:

DRUGE UPRAVO ČITAJU

Možda te zanima