back to top

Starinski recept za buhtle sa pekmezom – Brza i jednostavna priprema u 5 koraka

Napravite buhtle sa pekmezom i oduševite se savršenim spojem okusa!

Buhtle sa pekmezom su mnogima bili omiljena poslastica iz djetinjstva. Vratite se na tren u najljepše dane djetinjstva sa starinskom receptom koji će vas oboriti s nogu.

Potrebni sastojci

Kvasac

  • 1 dcl toplog mlijeka
  • 1/2 svježeg kvasca
  • 1 velika žlica šećera
  • po potrebi brašna

Tijesto

  • 1/2 kg brašna
  • 10 dkg šećera
  • 10 dkg *otopljenog maslaca
  • 1,5 do2 dcl toplog mlijeka
  • 1 jaje
  • 1 vanil šećer
  • malo limunove korice
  • malo soli

Nadjev

  • marmelada / nutela / pekmez ( po vašoj želji dodajte)

    Posipanje

  • šećer u prahu

Recept za krofne koje su gotovo za 5 minuta!

buhtle sa pekmezom

Priprema

1. U malo toplog mlijeka dodajte šećer, kvasac i brašno. Pustite da se digne.

2. Zagrijte mlijeko. Otopite maslo i malo ga prohladite. U toplo mlijeko dodajte jaje, malo to promutite. U veću zdjelu stavite brašno, šećer, sol, lim. koricu, vanil šećer, uzašli kvasac, mlijeko sa jajem i otopljeno maslo.

3. Dobro izradite dok ne dobijete kuglu koja se odvaja od stijenki posude.

4. Tijesto poklopite ili pokrijte čistom krpom i pustite da se diže na toplome. Neka se udvostruči obujam.

5. Kada se udvostručilo, malo ga izradite rukama i napravite 15 loptica. Loptice stavljajte na dlan i malo ih spljoštite, svaku punite omiljenim pekmezom nutellom. I ovako joj zavrnite dno da nadjev ne bi iscurio prilikom pečenja. Zvrnuti dio ide na dno.

Ostavite ih da se na toplome još jednom dižu. Dignute buhtle stavite u HLADNU rernu koju uključite na 160 °C neka se peku jedno 30-ak minuta , zavisno od vaše rerne ili dok lijepo ne porumene.

Prije pečenja ih je dobro namazati otopljenim maslom i posuti šećerom u prahu, onda imaju savršeno hrskavu i slatku koricu.

(Preuzeto sa: svireceptisuzacistu5.info)

DRUGE UPRAVO ČITAJU

Možda te zanima