back to top

Najnoviji trendovi u bojanju kose za muškarce

Pogledajte koji su najnoviji trendovi u bojanju kose za muškarce!

U svijetu muške mode, trendovi u bojanju kose doživljavaju značajne promjene koje odražavaju rastući interes muškaraca za osobni stil i izražavanje.

Dok su nekad prevladavali konzervativniji stilovi, današnji trendovi za frizure su sve inovativniji i smjeliji, pružajući muškarcima brojne mogućnosti za eksperimentiranje s bojom kose.

Prirodne Nijanse i Tehnike Osvjetljavanja

Jedan od najupečatljivijih trendova koji je preuzeo svijet muške mode u bojanju kose jest korištenje prirodnih i suptilnih nijansi koje naglašavaju individualnost bez prevelike pompe.

Svijetle nijanse i tehnike kao što su balayage i ombre, koje su nekoć bile popularne uglavnom među ženama, sada se sve više prihvaćaju i među muškarcima.

Ove tehnike pružaju suptilan, ali stilski učinkovit način za dodavanje dimenzije i dubine kratkim i dužim frizurama.

Balayage, posebno, postaje sve popularniji zbog svoje sposobnosti da stvori mekane, sunčane pramenove koji izgledaju kao prirodno posvijetljeni od sunca.

Za muškarce koji preferiraju diskretniji izgled, ova tehnika je idealna jer omogućava postizanje svježeg i modernog izgleda bez dramatične promjene.

S druge strane, ombre tehnika, koja uključuje postupno posvjetljivanje boje kose prema vrhovima, pruža smjeliji, ali i dalje pristojan izgled koji može biti jako efektan na dužim muškim frizurama.

najnoviji trendovi u bojanju kose za muškarce
Najnoviji trendovi u bojanju kose za muškarce

Smjele boje i utjecaj pop kulture

S druge strane spektra, vidimo i trendove koji zahtijevaju hrabrost i avanturistički duh.

Pastelne boje i živopisni tonovi, kao što su plava, zelena i čak ružičasta, sve su češći izbor među muškarcima koji žele istaknuti svoju individualnost i moderni pristup osobnom stilu.

Ovi izbori mogu biti posebno popularni među mlađim muškarcima i onima u kreativnim profesijama, gdje se cijeni izražavanje osobnosti.

Također, ne treba zanemariti ni utjecaj popularne kulture i društvenih medija. Poznate ličnosti i influenceri često postavljaju trendove kroz svoje eksperimente s bojama kose, što inspirira mnoge muškarce da isprobaju slične stilove.

Ovaj fenomen nije ograničen samo na određene dobne skupine; muškarci svih dobnih skupina sve više prihvaćaju bojanje kose kao sredstvo za izražavanje svog jedinstvenog identiteta.

Zdravlje kose i prirodni proizvodi

Uz estetske promjene, novi trendovi u bojanju kose također pokazuju povećanu svijest o zdravlju kose i skalpa.

Suvremeni proizvodi za bojanje kose sada su formulirani tako da minimiziraju štetu i njeguju kosu, koristeći sastojke poput keratina, arganovog ulja i drugih hranjivih tvari.

Ovi proizvodi pružaju ne samo željenu boju već i potrebnu njegu, što je osobito važno za muškarce koji se odlučuju na češće promjene boje kose.

Interes za prirodne i ekološke alternative također raste. Proizvodi za bojanje kose koji ne sadrže amonijak, parabene i sulfate, a koriste prirodne pigmente i sastojke, sve su popularniji. Ova promjena odražava širu društvenu tendenciju prema zdravijem životnom stilu i odgovornijem potrošačkom ponašanju.

najnoviji trendovi u bojanju kose za muškarce
Najnoviji trendovi u bojanju kose za muškarce

Zaključno, trendovi u bojanju kose za muškarce odražavaju dinamičan razvoj muške mode. Od suptilnih i prirodnih izgleda do smjelih i avanturističkih boja, muškarci danas imaju mogućnost izražavanja na načine koji su prije desetljeća bili nezamislivi.

Ova promjena ne samo da pruža više mogućnosti za osobno izražavanje, već također odražava širi pomak prema inkluzivnosti i raznolikosti u modi i ljepoti.

Bilo da je riječ o laganim sunčanim pramenovima ili živopisnim pastelnim tonovima, moderni muškarac ima priliku istaknuti svoj stil na zdrav i odgovoran način.

Najbolje muške frizure

Nastavljajući s temom trendova u bojanju kose, vrijedi spomenuti i najpopularnije muške frizure koje se savršeno uklapaju s ovim modernim i inovativnim pristupom bojanju.

Ove frizure ne samo da dopunjuju boje i tehniku, već i definiraju izgled, stvarajući stil koji može biti suptilan i elegantan ili izrazito smio.

najnoviji trendovi u bojanju kose za muškarce
DES

Undercut

Undercut ostaje jedna od najpopularnijih frizura za muškarce. Ova frizura karakterizira kratko ošišana ili obrijana kosa na stranama glave s dužom kosom na vrhu.

Ova kontrastna kombinacija nudi mnogo mogućnosti za stiliziranje, bilo da je riječ o glatko počešljanom izgledu prema natrag ili o više razbarušenom, teksturiranom stilu.

Undercut je posebno privlačan kada se kombinira s bojama kao što su platinasta ili čak pastelne nijanse, jer ističe dinamiku između boja i dužine kose.

Pompadour

Pompadour frizura, inspirirana starim Hollywoodom, također je izuzetno popularna. Ova frizura uključuje voluminoznu kosu na vrhu glave koja se stilizira tako da se podiže i povlači natrag.

Pompadour može biti klasičan i suptilan, ali i moderno variran s dodatkom suptilnih boja ili čak jasnih, definiranih pramenova koji dodaju teksturu i vizualni interes.

Buzz Cut

Buzz cut je jednostavan, no iznimno snažan izbor za muškarce koji preferiraju minimalistički izgled ili jednostavno žele malo održavanja svoje frizure.

Iako se može činiti temeljitom za kombiniranje s bojama, smjeli izbori poput potpuno obrijane glave s diskretnim bojanim detaljima (kao što su linije ili geometrijski uzorci obrijani ili obojeni na skalpu) mogu stvoriti jedinstven i upečatljiv izgled.

najnoviji trendovi u bojanju kose za muškarce
DES

Textured Crop

Textured crop frizura je još jedna moderna opcija koja je popularna među muškarcima.

Ova frizura uključuje kratko ošišanu kosu s puno teksture na vrhu, često stiliziranu s mat pomadama ili voskovima koji pružaju prirodan izgled.

Textured crop je izuzetno prilagodljiva frizura koja se može nositi u različitim bojama, od prirodnih tonova do više avanturističkih opcija poput srebrnih ili pepeljastih nijansi.

Slick Back

Slick back frizura, gdje je kosa elegantno počešljana natrag, također je vrlo tražena. Ova frizura može biti sofisticirana i uglađena, savršena za formalne prilike.

Kada se kombinira s tamnijim bojama ili čak naglašenim svijetlim pramenovima, pruža klasičan izgled s modernim twistom.

Quiff

Quiff kombinira elemente pompadoura i undercuta, s dužom kosom na vrhu koja je stilizirana da stoji visoko i voluminozno.

Ova frizura je vrlo prilagodljiva i može se nositi u više casual ili formalnijim varijantama. Bojanje quiffa može uključivati suptilne highlightove ili čak ombre efekte koji dodatno ističu volumen i oblik frizure.

Svaka od ovih frizura nudi širok spektar mogućnosti za eksperimentiranje, ne samo s oblikom i dužinom kose, već i s nijansama i tehnikama bojanja.

Trendovi u muškim frizurama i bojanju kose pokazuju rastuću sofisticiranost i svijest o stilu, omogućavajući muškarcima da istraže svoje identitete kroz jedinstvene i izražajne izbore.

Izdvajamo za vas:

DRUGE UPRAVO ČITAJU

Možda te zanima