back to top

Čorba savršena za zimske dane /Recept za ukusnu i toplu čorbu

Topla čorba koja je odličan ručak tokom zimskih dana

Čorba je savršena ideja za ručak kada nemate previše vremena za kuhanje. Jednostavna za napraviti, a ukusna u nastavku vam donosimo odličan recept za čorbu koju morate probati.

Sastojci 

  • 400 gr junećeg mesa
  • 1 glavica crna luka
  • 2 čehna bijelog luka
  • 2 mrkve
  • 100 gr celera
  • 500 gr krompira
  • 2 dcl soka od paradajza
  • 1 dcl bijelog vina
  • 1 list lovora
  • so mljeveni biber
  • mljeveni korijander
  • 1 kašika mljevene crvene paprike
  • ulje
  • 7 dcl vode

corba
Za noklice

  • 1 jaje
  • so
  • 4 kašike gazirane vode
  • 5-6 kašika brašna

Priprema

U ekspres loncu na 2-3 kašike ulja pržiti meso na kocke, dodati sjeckan bijeli i crni luk, mrkvu na kolutiće, celer na kocke, dodati 1 dcl bijelog vina pržiti 2-3 minuta da vino ispari, pa dodati krompir isječen na kocke, 1 kašiku mljevene crvene paprike, so, mljevenog bibera, korijandera, dodati 2 dcl soka od paradajza i 1 list lovora.

Starinski recept za buhtle sa pekmezom  Brza i jednostavna priprema u 5 koraka
Naliti sa 5 dcl vode i kuhati 30 minuta. Za to vrijeme napraviti noklice da stanu. U posudu staviti 1 jaje, so, 4 kašike gazirane vode i 5-6 kašika brašna.

Kad se gulaš skuha otvoriti lonac, dodati 2 dcl tople vode. Malom kašičicom umočenom u gulaš vaditi smjesu za noklice spustati u gulaš i kuhati 10 minuta.

(Preuzeto sa: zanimljivosti55.com)

DRUGE UPRAVO ČITAJU

Možda te zanima