Topla čorba koja je odličan ručak tokom zimskih dana
Sadržaj stranice
Čorba je savršena ideja za ručak kada nemate previše vremena za kuhanje. Jednostavna za napraviti, a ukusna u nastavku vam donosimo odličan recept za čorbu koju morate probati.
U ekspres loncu na 2-3 kašike ulja pržiti meso na kocke, dodati sjeckan bijeli i crni luk, mrkvu na kolutiće, celer na kocke, dodati 1 dcl bijelog vina pržiti 2-3 minuta da vino ispari, pa dodati krompir isječen na kocke, 1 kašiku mljevene crvene paprike, so, mljevenog bibera, korijandera, dodati 2 dcl soka od paradajza i 1 list lovora.
Kad se gulaš skuha otvoriti lonac, dodati 2 dcl tople vode. Malom kašičicom umočenom u gulaš vaditi smjesu za noklice spustati u gulaš i kuhati 10 minuta.