back to top

Zubnim implantima do blistavog osmijeha

Maštate li o jarko bijelim zubima? Divite li se holivudskim zvijezdama koje iako već ostarjele imaju svijetlo bijele zube? Znajte da je takav osmijeh sada dostupan i vama.

Zubni implantati – najbolje rješenje za zamjenu izgubljenih zuba

Kvalitetni zubni implantati najbolja su zamjena za izgubljene zube, tvrde vodeći stomatolozi u regiji, a zubne krunice idealno su rješenje za promjenu oblika i boje prirodnih zuba. Kažu da danas možete imati holivudski osmijeh čak i ako nemate vlastite zube, ako imate stare mostove, ako niste zadovoljni izgledom zuba ili ako patite od djelomične bezubosti.

Stomatolozi širom regije u svom radu prate svjetske trendove i najsavremenije metode rada. Ali s obzirom na mnogo povoljnije cijene zubnih implantata i krunica u odnosu na cijelu Europu i SAD, svijet ovdje dolazi svaki dan.

Kvalitetni zubni implantati – kako ih odabrati?

Postoji nekoliko vrsta zubnih implantata. Vjerujte stomatolozima kojima su implantati ekspertiza i slušajte njihove preporuke. Također je vrijedno slušati iskustva ljudi u vezi sa zubnim implantatima i gledati njihove video zapise na Youtubeu.

Dobra strana modernih zubnih implantata je u tome što se oni mogu odmah optjeretiti, odnosno na njih se odmah nakon ugradnje mogu postaviti fiksni, privremeni zubi koji se ne vade iz usta. Izrađeni su od akrila i pričvršćeni su na implantate. Na taj način čak i oni pacijenti koji nisu imali nijedan svoj zub, samo nekoliko dana nakon ugradnje implantata, dobivaju potpuno funkcionalne, privremene zube koje nose sljedeća četiri mjeseca.

Ovi zubi, osim što lijepo izgledaju, omogućavaju žvakanje svih vrsta hrane, kao i pravilan izgovor riječi. Kada su implantati potpuno integrirani u kost, privremeni zubi se zamjenjuju trajnim. Tada, u skladu sa preporukama stomatologa i njihovim mogućnostima, pacijenti biraju cirkonij (skuplje) ili metalokeramičke (povoljnije) krunice.

Holivudski osmijeh sa cirkonijumskim ili metalokeramičkim krunicama

Holivudskim osmijehom uz pomoć zubnih krunica moguće je riješiti potpunu ili djelomičnu bezubost ili želite promijeniti oblik i boju prirodnih zuba.

Razvojem tehnologije zubi u čeljusti se sada skeniraju i prenose u softver, gdje su dizajnirane nove krunice. Mogu se napraviti u 3D printerima ili posebnim CADCAM mašinama. Na taj način novi zubi izgledaju ljepše, vrlo precizno pristaju, a proces rada je znatno ubrzan.

Pored krunica, možete odabrati i boju zuba. Danas su popularne takozvane bleach boje, koje cijelom osmijehu daju jarko bijelu boju. To su boje kojima se dobija popularni holivudski osmijeh.

Zubni implanti cijena

Zubni implanti cijena najčešće je tražena fraza na internetu u vezi sa zubnim implantatima. Međutim, bez skeniranja zuba teško je odrediti konačni trošak. Nije uvijek potrebno ugraditi onoliko implantata koliko nedostaje zuba. Na primjer, ako za redom nedostaju tri ili četiri zuba, dovoljno je instalirati dva implantata. Preko njih se može postaviti most od četiri zuba.

S druge strane, zubni implantati jednostavno rješavaju potpunu bezubost instaliranjem 4 ili 6 implantata po vilici. Te se tehnike nazivaju All on 4, kada se postave četiri implantata, ili All on 6, kada se šest implantata stavi u vilicu.

U slučaju bezubih čeljusti, ako je sve u redu, implantati se postavljaju odmah. U ostalim slučajevima, ovisno o stanju, liječe se preostali zubi ili se kirurški uklanjaju iz usta, gnojne vrećice se čiste i čeljust se izravnava, a tek tada se ugrađuju implantati. Zatim se uzima otisak za privremene zube.

Na primer, zubni implantati Neodent se u Srbiji, prestonici dentalnog turizma, mogu naći po ceni od samo 350 evra. To što su povoljniji ne znači da su lošiji. Koriste ih svakodnevno u novosadskoj ordinaciji “Dr Lolin”, za koju tvrde da su jedan od najkvalitetnijih zubnih implantata na svetu.

Neodentni implantat dizajniran je u Brazilu prije više od 30 godina, s ciljem da mu se odmah postave fiksni privremeni zubi koji se ne vade usta. Ima posebnu površinu koja omogućava implantatu da se stegne više od ostalih vrsta implantata. Njihova prednost je u tome što se vrlo brzo vežu za viličnu kost s velikim procentom uspjeha.

Dobri, ali nešto skuplji zubni implantati su švedska Astra Tech, dok švicarske Straumannove implantate uglavnom preporučuju stomatolozi u Švicarskoj i Njemačkoj, ali njihova cijena je također znatno viša od Neodenta.

Zubni implantati – boli li implantacija?

Ne boli! Vađenje zuba i postavljanje zubnih implantata vrši se u lokalnoj anesteziji. Nakon intervencije, pacijenti kažu da tablete protiv bolova uzimaju samo prvi dan, često preventivno, a sljedeći dan uglavnom nisu potrebni.

Kako biste spriječili pojavu bolova i velikih oteklina, potrebno je poslušati savjete stomatologa. Najvažnije je mjesto gdje su postavljeni implantati, s vanjske strane čeljusti hladiti, ali i slušati prijedloge o oralnoj higijeni kako bi implantati trajali godinama.

DRUGE UPRAVO ČITAJU

Možda te zanima