back to top

Stanazolol u bodybuildingu

Stanazolol u bodybuildingu i čemu služi Winstrol?

Profesionalni sportaši često pribjegavaju dopingu kako bi postigli najbolje rezultate.

Winstrol je trgovački naziv za lijekove čiji je glavni sastojak stanazolol https://pharmacie-du-sport.com/article/injection-de-steroide/stanozolol-injection/. To je snažan anabolički androgeni steroid koji se uzima za bržu izgradnju mišića. U tom smislu, smatra se jednom od najučinkovitijih. Prednost mu je niska aromatizacija, pa Winstrol ne izaziva toliko nuspojava kao visoko aromatizirani steroidi.

Što je stanazolol?

Kao i mnogi drugi steroidi, Stanazolol nije dizajniran za izgradnju mišića. To je snažan lijek koji se koristi za liječenje angioedema. Njegova glavna svrha je ublažiti napadaje i ublažiti otekline.

Međutim, brzo su otkrivena svojstva koja čine Winstrol iznimno vrijednim pojačivačem ne samo za bodybuildere, već i za druge sportiste. U praksi, stanazolol je derivat dihidrotestosterona, odnosno metabolit testosterona.

Stanozolol ne uzrokuje jak androgeni učinak, pa ga žene često koriste. U medicinskoj praksi, lijek se koristi za normalizaciju sinteze proteina i vraćanje tijela nakon ekstremne iscrpljenosti. U odgovorima, pacijenti primjećuju da se kratkotrajnom primjenom stanozolola uvelike povećava apetit. 

Proizvodi određene promjene u našem tijelu, kao što je povećanje apsorpcije i transporta hranjivih tvari kroz stanične membrane mišića, kao i poticanje sinteze proteina i dušikovog oksida, koji podržava proces izgradnje mišića.

vjezbe za grudi stanazolol u bodybuildingu
Stanazolol u bodybuildingu

Za što se koristi Stanazolol?

Ovaj steroid karakterizira snažan anabolički učinak i umjeren androgeni učinak. Kao rezultat toga, ovo je tipičan steroid usmjeren na kvalitetu, a ne na kvantitetu.

Njime možete postići bržu hipertrofiju čiste mišićne mase, uz nizak udio vode i masti. U malim količinama često se koristi za smanjenje neželjene tjelesne masnoće.

No, to ne znači da će nam pomoći da smršamo. Winstrol je učinkovit samo za ljude s niskim tjelesnim mastima. Može se koristiti tijekom faze kontrakcije kada se želi skinuti mala količina masti kako bi se bolje istaknuli mišići.

Stoga Winstrol nije steroid koji mogu koristiti početnici. Samo u nekim slučajevima daje očekivane rezultate. Winstrol je za ljude s iskustvom koji znaju kako koristiti steroide i koji su prije bili u ciklusu sa slabijim lijekovima.

Indikacije za uporabu

Za medicinske svrhe, Stanozolol tablete u pharmacie-du-sport propisuju se sljedećim bolestima:

  • mišićna distrofija;
  • aplastična i hipoplastična anemija;
  • osteoporoza;
  • kaheksiju, uključujući rak;
  • opekline i ozljede različite težine;
  • otrovna gušavost;
  • povećana hidratacija stanica.

DRUGE UPRAVO ČITAJU

Možda te zanima