Sanovnik smijeh – šta znači sanjati smijeh?

Ukoliko ste sanjali da se vi u snu iskreno i radosno smijete, na javi označava da ćete biti vrlo ili bijesni ili razočarani nečijim postupcima i nepažnjom

Šta znači sanjati smijeh? Smijeh je na javi najćešće manifestacija sreće ili radosti, ali može biti i simbol nervoze, cinizma, te i značiti neki vid pretvornosti, podlosti, snishodljivosti, dodvoravanja ili kurtoazije i odobravanja.

Kada neko sanja smijeh, simbolika sna je prije svega zavisna od toga da li se osoba koja sanja, lično i smije, ili pak vidi da se u njenom snu smije neko drugi, te i od toga „kakav je smijeh“, da li je on primjeren okolnostima ili nije, da li je lažan ili iskren, i stoga će najčešća značenja i tumačenja biti izneta u nastavku teksta koji slijedi.

sanjati smijeh
Šta znači sanjati smijeh?

Sanjati da se u snu vi smijete na sav glas

Ukoliko ste sanjali da se vi u snu iskreno i radosno smijete, na javi označava da ćete biti vrlo ili bijesni ili razočarani nečijim postupcima i nepažnjom, a vezano za neke vama baš bitne projekte ili za situacije koje su od značaja za postizanje onoga što ste naumili, i čemu se dugo i nadate.

Sanjati da se u vašem snu neko drugi smije 

Ako ste sanjali da se u vašem snu neka druga osoba smije, na javi je to simbol da ste okruženi sa ili lažnim prijateljima ili uopšte sa osobama koje vam ne žele dobro, te da će vam oni uzrokovati vrlo velike probleme i nevolje, i da će vam duži period u budućnosti biti pun briga, nemira i tuge.

Sanjati da se u snu vama neko smije (u smislu podsmijvanja ili ruganja) 

San u kome se neka osoba vama smije, i na taj način vas ponižava i ruga vam se, ima na javi vrlo suprotno značenje, te predstavlja nečije poštovanje ili divljenje koje ima prema vama, a možda ili postoji šansa za izjavu ljubavi, ili nježnosti, jer se nekoj osobi i potajno i dosta dugo i dopadate.

Sanjati da se vi smijete nekome u svom snu (u smislu podsmijeha) 

Ukoliko ste se vi u snu nekome smijali, sa jasnom namjerom da mu se narugate i da ga ismijete i omalovažite, na javi označava da ste se o nekoga vrlo ogriješili, te da se trudite da mu pokažete da se kajete, pa i da iskreno želite pomirenje i novu priliku, da svoje odnose i popravite i učvrstite.

sanjati smijeh
Sanjati da se vi smijete nekome u svom snu (u smislu podsmijeha) 

Sanjati da se smijete i da plačete u isto vrijeme

San u kome ste vi i plakali i smijali se u isti mah, te ste od siline smijeha i zaplakali od radosti, na javi implicira da ste spremni da se više posvetite osobama koje su vam drage, i da ste riješeni da ili stres ili brige ostavite „po strani“, te da se opustite i da se rasteretite u druženju sa vama bitnim ili dragocjenim ljudima.

Sanjati da ste vi nekome u snu izmamili osmijeh 

Kada ste sanjali da ste uspjeli da u snu nekoga nasmijete, na javi ima značenje da ćete osobu koja i jeste u vašem snu bila sretna i radosna, vrlo da razočarate ili da rastužite, te da ćete je poniziti, ili dovesti u vrlo velike neprilike i poteškoće.

sanjati smijeh
Sanjati da ste vi nekome u snu izmamili osmijeh 

Sanjati da se smijete u nekoj sasvim neprikladnoj okolnosti ili situaciji 

Ukoliko ste sanjali da se glasno smijete na nekoj sahrani ili na drugom nerikladnom događaju ili mjestu, na javi ima značenje da ste vi osoba koja je vrlo bahata i bezobzirna, te da se uopšte nikad ne brinete ni za koga osim za sebe, i uvijek nalazite opravdanja za sve svoje greške ili postupke.

Posebno tumačenje ima san ukoliko ste sanjali groblje.

Sanjati da se vi u snu smijete tuđoj nesreći

Ako ste sanjali da se u snu smijete nekome ko je tužan, siromašan, gladan ili bolestan, na javi to označava da ćete uspjeti da nekoga vrlo razljutite, te da vam prijeti ili kritika ili baš veliki sukob sa nekim ko je od vas moćniji i ugledniji, te da treba da se priberete i shvatite da ste pogriješili, i da i zatražite iskren oproštaj i da se pokajete i „promijenite sebe“.

Sanjati da se vi u snu smijete od muke

San u kome se vi smijete kako biste prikrili neku svoju tugu ili razočarenje, na javi označava da ste osoba koja ima baš dobru samokontrolu, te da vas je vrlo teško isprovocirati ili iznervirati.

Sasvim vjerujete u sebe i svjesni ste da „niste dijete“ i da za sve treba da zrelo preuzmete svoju i/ili odgovornost ili kaznu, te da pokažete da ste pravi primjer osobe koja je „odrasla“ i samosvjesna.

Preporuka

DRUGE UPRAVO ČITAJU

Možda te zanima